Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kajínek na Hrad!

Proč ne? Nemusel by to být špatný prezident. Navázal by po dvou žabařích na tradiční kriminální minulost našich prezidentů, první dámě se líbí a národ ho přímo miluje. Vypadá také na fotkách z návštěvy paní Ivany v dobré kondici…

…což se mimochodem o současném prezidentu říci nedá. Stačí k tomu docela málo. Jedna amnestie a padesát tisíc podpisů. Ty by mohla zabezpečit první dáma společně se sháněním podpisů pro svého zákonného manžela, pomoci by jí v tom mohli probační službou zprostředkovaní bývalí vězni. V předvolebním boji by se mohl opřít o hlasy všech aktuálně i dříve trestaných, což je nemalá politická síla. Pokud pak přidáme i hlasy stíhaných, amnestovaných, obviněných a vyšetřovaných a jejich rodinných příslušníků, byla by to armáda v čele s řadou významných celebrit.

Následný vývoj si představuji asi takto: Z prvního kola by postoupil s profesorem Drahošem a před druhým kolem by se mu dostalo podpory všech zemanovců, čímž by nudného profesůrka hravě převálcoval. Tato skutečnost by zásadně ovlivnila i parlamentní volby, ve kterých by na popud nového prezidenta kandidovali všichni ti odsouzení, obvinění a stíhaní politici, což by bohatě na obsazení parlamentu stačilo. Ze zločinců by pak povstala i nová vláda.

Takový stav by přinesl naší zemi velkou stabilitu. Nikdo by se nemusel znepokojovat excesy politiků, amorálností poslanců nebo korupčními skandály členů vlády. Byla by to zcela pochopitelná samozřejmost. Nemuseli bychom s pomocí investigativních novinářů (ti by se ocitli na dlažbě) spekulovat, jestli je či není onen politik lump. Bylo by předem jasné, že je.  Byly by přijímány zákony, které by šly na ruku lidu, a ne takové, které omezují naše svobody. Legalizovaly bychom držení jakýchkoli zbraní, jakýchkoli drog a naopak by z veřejných i privátních prostor zmizeli veškeré kamerové systémy. Zrušili bychom EET, aby hospodští mohli zase vesele šidit, což by se promítlo do snížení spotřebitelských cen. Kdyby se k tomu ještě odstranila povinnost kolkovat alkohol a cigarety dostaly bychom se snad i na ty lidové ceny za bolševika. Prostě ráj na zemi. Nikdo by se pokrytecky nemusel dělat lepším, než ve skutečnosti je, a za naše prohřešky a osobní selhání bychom se nemuseli stydět.

Prezident Kájínek by se asi v rámci tradice obklopil svými kamarády z lochu, ale předpokládám, že by si ponechal hradního mluvčího, byť nebyl dosud trestán, snad by stačilo, že je jeho chování trestuhodné. Sestavením vlády by byl nepochybně pověřen pan doktor Rath, a ten by povolal na ministerské posty další osobnosti:

Premiér: David Rath

Ministr zahraničí: Petr Wolf – důvody jsou jasné, pan exposlanec Wojf má z doby svého stíhání a útěku před nástupem trestu bohaté zkušenosti a vazby s cizinou

Ministr obrany:  Marek Dalík – i tady je vše jasné, kdo jiný než „pandurový“ lobbista

Ministr vnitra:  Ivan Langer – a to jen proto, že Standa Gross umřel. Ivan si však bude dobře rozumět s Markem, byli spolu na té jachtě a tak…

Ministr financí: Ivo Svoboda (i s Barborou Snopkovou jako poradkyní) -  kdo jiný než tunelář by měl hlídat státní kasu, kdo ví lépe, jak se z ní dá něco dostat

Ministr bez portfeje a ministr informatiky (znovuvytvořený resort): Vladimír Mlynář – už to dělal a ví co a jak, třeba s firmou Testcom

Ministr pro místní rozvoj:  Jiří Čunek – toho kromě úplatkářské aféry předurčuje pro tento post i citlivý sociální přístup.

Ministryně zdravotnictví: Marie Součková nebo Eva Syková – mezi těmito dámami by se asi odehrál tvrdý souboj. První má kriminální minulost, druhá se pak může pochlubit mimořádně „etickým“ přístupem k pacientům

Ministr kultury: Vladimír Železný – jeho láska k umění je prostě bezkonkurenční

Ministr průmyslu a obchodu: Ivan Kočárník- i on se na tuto pozic maximálně hodí, málokdo jiný podepsal státní záruky na krytí finančních ztrát České spořitelny ve výši 4,1 miliardy korun, aniž by tento krok projednala vláda.

Ministr spravedlnosti: Josef Vondruška – poslanec KSČM a bývalý bachař týrající vězně, taková kvalifikace úplně stačí

Ministryně školství: Ludmila Müllerová- poslankyně KDU-ČSL projevila přímo pedagogické nadání, když se dokázala přesvědčit Sněmovnu, aby ji ke stíhání za podvody nevydala

Ministr zemědělství:  Alexandr Novák – není to sice vysloveně zemědělec, ale všude kde pracoval, to zahnojil.

Vedoucí Úřadu vlády: Karel Březina – mohl by být i na jiném postu, ale tato funkce v Zemanově vládě mu slušela moc

Pražský primátor: Pavel Bém - nikdy před tím a nikdy potom neměla Praha takového borce. Na Everestu byl, Opencard nám za dvě miliardy opatřil, na to nikdo jiný nemá

Řeknete, že je to jen taková naivní vize. Je. Ono by to šlo těžko všechno najednou, ale svět se mění nenápadně. Drobnými krůčky k tomu lze dospět. Před dávnými lety, v dobách porevoluční divočiny bylo těžko představitelné, aby po takové sérii skandálních činů a vyjádření někdo setrval na pozici ministra nebo dokonce prezidenta. A vidíte, dnes je to klidně možné. Ta proč nezvolit sympatického lumpa, o kterém nikdo nepochybuje, že je lump? Kajínek na Hrad!

Autor: Jiří Turner | čtvrtek 11.5.2017 6:56 | karma článku: 17,30 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Jiří Turner

Křtili Spiknutí

Zeman, Hašek, Volfová, Duka, Paroubek, Bohdalová, Mynář, Balák, Bobošíková, Lipovská, Slováček, Foldyna, Ovčáček, Konečná. Chyběl Sládek, Vandas a Rajchl. I tak: Tým snů!

18.4.2024 v 11:58 | Karma: 27,74 | Přečteno: 861x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

V kolika letech bych si zasloužil jít do důchodu?

Už jsem tam měl dávno být a brát přitom pěkný balík. Dřel jsem jako kůň a také jsem se staral o kupu dětí. Jsem moc rád, že si pan předseda Babiš myslí totéž.

17.4.2024 v 9:49 | Karma: 32,88 | Přečteno: 3512x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Jestli ti odpůrci elektromobility náhodou netrpí neofobií?

Když vyjely první automobily se spalovacím motorem, před kterými běhal běžec s praporkem, zastánci koňských spřežení říkali, že tudy jistě cesta nevede.

15.4.2024 v 9:36 | Karma: 27,29 | Přečteno: 5148x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Podpořil jsi Pellegriniho? Tak u nás končíš!

Jakmile se objevila zpráva, že firma Renault ukončila spolupráci s MMA zápasníkem Attilou Véghem, protože ve slovenských prezidentských volbách podpořil Petera Pellegriniho, objevily se hlasy, že se vrací totalitní praktiky.

11.4.2024 v 9:10 | Karma: 40,20 | Přečteno: 8120x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Ta politika je ale svinstvo!

Při vhledu do Sněmovny to ledaskoho napadne. Též takto reagujeme, chceme-li se od politiky distancovat. Politika je ovšem základem společenského uspořádání a je taková, jací jsou občané, z jejichž vůle se jiní politiky stávají.

20.3.2024 v 11:26 | Karma: 20,36 | Přečteno: 414x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.