Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Víte, me v podstatě ani dějiny arabského světa nezajímají. Žiji spokojeně v systému demokratického světa postaveného na křesťanských základech a díky tomu tady poslední roky nebyly sebevražedné atentáty ani kamenovani žen či vraždy ze cti. Nevidím sebemenší důvod , proč na tom neco měnit a implantovat islám do Evropy , kde ho občane odmítají.

Takže ať si arabsky svět zůstane spokojeně u sebe doma a Evropa ať zůstane dal oázou klidu a bezpečnosti . Uz si to konečně po dvou světových válkách a studené válce okupantů z Ruska zaslouzime.

6 0
možnosti
Foto

Nic vás pane, Stuchlíku, nenutí studovat cizí kulturu a dějiny. Toto téma je však natolik frekventované, že bez jeho znalosti nelze posoudit objektivitu té záplavy informací. Možná vám to nevadí, mně ano.

Sám tady jmenujete nějaké negativní stránky islámského světa, nabízí se otázka: co o tom víte?

Navíc vás mohu ujistit, že v se v dnešním globalizovaném světě od islámského světa nijak odtrhnout nelze. Nejen že v Evropě žijí desítky milionů muslimů, kteří tu budou žít i dále, že v muslimském světě Evropané pracují, baví se a obchodují s ním, ale aktuální "konflikt civilizací" se bude muset někdy nějak vyřešit. A ten někdo, kdo to bude řešit, bude muset toho druhého trochu znát.:-)

1 0
možnosti
Foto

Od roku 711 do 1638 bojovala Evropa s islámem, který se snažil Evropu dobýt a podmanit . V současné době pod záminkou tolerance a dokázat sami sobě, že jsme byli vyléčení z choroby rasismu, jsme otevřeli brány 20 milionům muslimů, rase, kteránám přinesla hloupost a nevědomost, náboženský extremismus a nedostatektolerance, kriminalitu a chudobu, vzhledem k neochotě pracovat a podporovatjejich rodiny s hrdostí.

Pod záminkou tolerance a protože jsme chtěli dokázatsami sobě .

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že jedním ze zásadních problémů, které komplikuji vztahy mezi národy, etnika a náboženstvími je neustálé hledání těch historických křivd a konfliktů

1 0
možnosti

Nejen. Je to i rozdílnost chápání životních hodnot, a způsobu života.

2 0
možnosti
JAO

A neměla by Evropa nebo Západ také už konečně zůstat doma, když chce mít klid a ne pořád zasahovat do záležitostí zvláště arabských zemí?

0 0
možnosti

To je zásadní pravda.Nebýt naší chamtivosti po ropě, šejkové by v klidu pásli kozy, nejmodernější zbraní v regionu by byl luk,dopravním prostředkem velbloud, a na světě by bylo klidněji.

2 0
možnosti