Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Konvička a Nohavica? Těžké srovnávat, respektive to nejde. Netroufám si posuzovat islám jako takový. Vím jen to, že v zemích, kde je synonymem státní moci, působí jako ideologie, která je vnucována všem lidem, tudíž k ní nikdo nemůže mít neutrální vztah, což má své důsledky a ty lidi taková ideologie nutně poznamená. Však to známe z naší země z dob, kdy tady vládli komunisté. Ta doba poznamenala naprosto všechny, i když se teď mnozí snaží tvrdit, že je ne. A pokud jde o Nohavicu, tak stvořil popěvek, jak píšete, z něhož kdosi začal dělat nějaký postoj či názor, čímž ale není. Ta situace mi připomíná známý snad bonmot: Inteligent se nad tím nepozastaví a blbec se beztak bude divit tři dny. ;-)

0 0
možnosti
JH

Mě se to líbí. Takže mně dovolte, abych si některé Vaše vyjádření vzal za své(i z jiných blogů), umíte se vyjádřit mnohem lépe než já. Dávám si Vás do oblíbených a nenechte se otrávit. Ne všem je dáno pochopit nadsázku a podobenství takové, které umí nadhodit Nohavica(a i Vy). KarmaR^

0 0
možnosti
Foto

Opožděně Vám děkuji:-)

0 0
možnosti
JR

J50a34r18a 87R14a27n85k

25. 8. 2016 1:06

Diky za ten prvni odstavec, souhlasim s VamiR^ Ten druhy - Nohavicu neznam, takze se nebudu vyjadrovat, nasla jsem si na youtube nektere jeho pisne a jde to, ale vice mne dnes zajimaji zdejsi muzikanti, tak jsem vlastne vystala koncert The Tragically hip za jevistem, bylo vyprodano a nakonec nas pustili dozadu. Jejich lead singer Gordon ma terminalni chorobu a nikdo nevi, jak dlouho zde bude, jejich texty jsou vynikajicici a tak si je vychutnavame i se slzami v ocich. To, co se deje u nas doma je v posledni dobe dost smutne.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji:-) S panem Nohavicou v této souvislosti je to podobné, jako se mnou komentáři pana Svobody, který takto poskytl určitou demonstraci tohoto principu. Někteří lidé mají pocit, že autor musí vším, co napíše vyjádřit nějaký názor, být s někým proti někomu. nechápou, že u satiry toto neplatí. Autor často jen dloubne a často i do těch, se kterými obecně souhlasí a svůj názor si musí každý vytvořit sám. Někteří lidé mají s tvorbou vlastního názoru problém a hledají neustále vůdce a protivníky.

3 0
možnosti
LC

... ale proto nemusíme ještě hlásat náboženskou nesnášenlivost... Já bych s tím, co jste napsal i souhlasil, ale mluvit v Česku o náboženské nesnášenlivosti, to mně připadá poněkud mimo. Pokud mě budou muslimové "šikanovat" stejně, jako místní ortodoxní katolíci, můžu jich mít za spoluobčany miliony. Jenomže o tu samotnu víru tu nejde, že?

0 0
možnosti
Foto

Rozhodně si , stejně jako vy, nemyslím, že jsme stát nábožensky nesnášenlivý (ani nic takového nikde neuvádím, vztahuji to na pana Konvičku, ne na národ) . Spíš jde o to, abychom se nenášenlivými nestali díky fanatikům, kteří místo konstruktivních a reálných řešení právě tuto nesnášenlivost hlásají. Děkuji za komentář.

3 0
možnosti

No, Jiří, já nechápu, jak můžeš mít na něco svůj vlastní názor!!!:-)

A ještě ho měnit podle vývoje situace:-)

Nicméně s tvým blogem souhlasím. Vidím to podobně. Zejména rozdíl mezi oběma aktéry jsi pojmenoval správně!

1 1
možnosti
Foto

Poměrně obšírně jsem to, Marie, popsal panu Svobodovi, nemyslím si, že jsem jakkoli změnil názor. To, co někdy píšu v pamfletech nelze posuzovat stejně jako to, co v v seriozních úvahách, i když základní princip je myslém stále konzistentní. Nemám rád fanatiky, lidi netolerantní a zaslepené svými "pravdami" .

To , že například jednou migrační krizi bagatelizuji a jednou se nad ní seriozně zamýšlím, je něco jiného. Předpokládám, že tyto nuance čtenáři rozpoznají.

Jsem rád , že jsme v hodnocení toho točlánku zajedno.

Děkuji za komentář.:-)

2 0
možnosti
JS

Já když pozoruji vývoj textů těch různých "vítačů" nebo obhájců islámu, tak vidím pravý opak toho, co píšete Vy. Většina z nich se totiž pod tlakem reálných událostí musela podívat pravdě do očí a prostě si říci, že původní bagatelizování dopadu imigrační krize a chlácholivá slova o islámu prostě neodpovídají skutečnosti.

Například Vy sám jste ještě v březnu napsal ironický článek "Všichni nelegální uprchlíci jsou již zpátky", kterým jste se pokoušel ironizovat český postoj k imigraci z islámských zemí.

Půjdeme-li ve Vašich textech hlouběji do minulosti, zjistíme, že Vaše rétorika se hodně podobá rétorice klasického "vítače". Například v článku z ledna, který měl název "B-ubu-bu-budeme se ještě dlouho strašit?", jste se pokoušel bagatelizovat problémy, které plynou z imigrace. Typicky apologetický článek, ve kterém se snažíte obhajovat "správný" islám, pochází z listopadu minulého roku (Průvodce dospívající dívky problematikou islámu). A mohl bych jmenovat další a další články, kde se snažíte rozlišit "hodný" a "zlý" islám, a podobné úvahy.

A světe div se, najednou dnes od Vás čtu větu, v níž se ztotožňujete s tímto názorem: "nechceme statisíce bezprizorních utečenců, ani neintegrovanou silnou muslimskou komunitu, ale proto nemusíme ještě hlásat náboženskou nesnášenlivost". Takových výrazů jako jsou "statisíce bezprizorních utečenců" či dokonce "neintegrovaná silná muslimská komunita" bychom se u Vás ještě před několika měsíci ani nenadáli.

Jinými slovy – nikoli názor takzvaných "islamofobů", ale právě Váš názor se pod tlakem okolností přiblížil názoru oněch kritizovaných "islamofobů".

12 3
možnosti
PD

P83e23t42r 25D55o69b26r90ý

24. 8. 2016 16:53

Napsal jste to naprosto dokonale a s nebývalým přehledem a nadhledem. Až bych řekl, že tenhle pán si tolik pozornosti ani nezaslouží. Nedá se mu ale upřít, že umí nevidět a neslyšet a když mu dojdou věcné argumenty tak přechází do roviny osobní v čemž ho nehodlám podporovat. Usvědčen ze lži právě Vámi zde již byl.R^

3 1
možnosti
PD

P76e98t42r 20D34o71b66r81ý

24. 8. 2016 15:35

Ne každému je dáno chápat smysl psaného textu, ale k pochopení pohyblivých obrázků už stačí i inteligence malého dítěte.

https://www.facebook.com/Europetoeuropeans/videos/vb.844314728955238/1065491576837551/?type=2&theater

1 1
možnosti
Foto

Vítám vás ve svém fanklubu, pane Dobrý. Po stovce negativních komentářů Vám pošlu, budete-li chtít, tričko s přešktrtnutým Turnerem.:-)

4 5
možnosti
MK

RvRvRv Opak je pravdou, p. Turnere. Ti, kdož nazývali lidi píšící proti islámu a proti přijímání muslimů do ČR islámofoby a náboženskými rasisty obracejí a hlásají to, co já a další před dvěma roky. Viz. p. Sobotka s výrokem, že si nepřeje silnou muslimskou komunitu v ČR!!! Jak se toho asi dá dosáhnout? No, jestli Vás nic nenapadá, rád Vám to osvětlím: NEBRAT ŽÁDNÉHO MUSLIMA DO ČR, ať je odkudkoli!!!

Myslíte, že Dienstbier, Kocáb, Šabatová a další nazvou Sobotku islámofobem?!!

A znovu připomenutí: jestliže muslimové mají v základním dokumentu výzvu k boji proti všem jiným náboženstvím, pak ten, kdo na to upozorňuje, nemůže být náboženský rasista!

9 1
možnosti
KM

K81a80r63e19l 45M21a80s14e38k

24. 8. 2016 15:39

Měl byste o tom napsat úderný blog. Nejlépe tučným tiskacím podtrženým písmem se spoustou palečků a ksichtíků. R^

2 7
možnosti
Foto

Jirko, vnímám to v mnohých souvislostech podobně.R^

1 4
možnosti