Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechápu, proč se někdo snaží z obyčejné nevychovanosti dělat právo a politiku. Vychovaný člověk je slušný a snášenlivý. Tahle pa-konstrukce je používána vždycky, když se hájí patriarchální převaha nespoutaně spravedlivého bicepsu.

0 0
možnosti
Foto

Proč to tak je, nevím, ale že to tak je, mi přijde zcela zjevné.:-)

0 0
možnosti
Foto

U Adama Smithe v Bohatství národů se lze dočíst, jak prospěšná je konkurence různých náboženství. Kdo má něco proti, tak by se tam s vyslovenými tézemi měl vypořádat.

0 0
možnosti

Tezko muzeme budovat multikulturni svet, kdyz nejsme schopni vybudovat ani svet demokraticky. Pritom princip demokracie je extremne jednoduchy: stane se to, co chce vetsina (a co vetsina odmita, to se nestane). Pokud ani takto primitivni princip nejsou schopni ruzni multikulturni budovatele pochopit, tezko pak muzou budovat neco hlubsiho.

2 0
možnosti
Foto

To je princip lidové demokracie, princip liberální demokracie je ochrana menšin.

1 1
možnosti

Multikulturalismus nemůže fungovat, protože už nyní ve světě názorně pozorujeme, že opravdu nefunguje. Snaha vytvořit multikulturní společnost ve skutečnosti vede k osamostatňování a izolování kulturních enkláv všude tam, kde se někdo rozhodl multikulturní společnost vytvořit.

Dobrou ukázkou této nesourodosti je i Váš článek. Ve svém posledním odstavci považujete za důležitou "pluralitu názorů a jejich svobodné vyjadřování". Některé kultury, například právě islám, považují pluralitu názorů za škodlivou – základem islámu je "Pravda o Allahovi reprezentovaná Koránem" a k té by se mělo všechno vztahovat. A netýká se to jen jednotlivce, ale rodin, celé společnosti, právního systému i vědy. Proto také islámská věda skončila s úpadkem reliktů helénské a byzantské civilizace. Západní vyspělá společnost, kterou charakterizuje výkonnost a tvořivost, však na takovém principu nebyla a není založena. Islám není založen na rovnosti lidí, ale naopak – na jejich nerovnosti. V islámu si před zákonem nejsou rovni dokonce ani žena a muž.

Nelze vytvořit funkční a tvořivou multikulturní společnost z kultur, z nichž jedna principiálně odmítá multikulturní společnost a druhá se snaží o toleranci.

Navrhuji úplně jiný úvodní titulek – "Jak se učit přátelství a úctě, abychom mohli budovat svět založený na tvořivosti".

4 0
možnosti
Foto

Tak pravidla musí platit pro všechny, musí být vynuceno, že žádná se soupeřících ideologií nesmí použít násilí. Tak jako v hokeji.

0 0
možnosti

V69á57c37l92a43v 25M92a47c69h

8. 12. 2016 17:06

recesistické blogy vám jdou o dost lépe;-)

0 0
možnosti
Foto

Někdy mi to tak přijde, jindy ne. Jak nálada.:-)

0 0
možnosti

Učit se multikutuře a politické korektnosti? Ne, lidé by se měli učit svobodně a rozumně myslet. Multikultura a korektnost jsou nástroje neomarxismu, která nevede k rozvoji národů ani jednotlivých lidí, ale k záhubě. Kdo buduje svět podle Vašeho nadpisu, ten je cizí silou proti své rodině i naší zemi. (viz např.http://pravyprostor.cz/neodolatelny-neomarxismus/)

Svoboda myšlení a vyjadřování už tu byla, ale zase není, je regulována antidiskriminačním aj. zákony. Tuto zbabělou nesvobodu na západě pozoroval už v sedmdesátých letech Alexandr Solženicyn, člověk pronásledovaný boševiky.

7 0
možnosti
Foto

Z vaší reakce muhu soudit jen to, že jste ten článek nečetl, nebo nepochopil. Eventuálně chápat nechcete a pouze tu prezentujete nějaké vaše teze, ovšem bez jakýchkoli argumentů či příkladů.

0 0
možnosti

J80i61ř79í 96N91o87s74e62k

8. 12. 2016 16:09

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/423103-nejsme-rasiste-ale-tezko-se-to-snasi-chudi-italove-se-bouri-proti-pridelovani-bytu-migrantum.html

Tady máte případ nesnášenlivosti: Občané státu, který na ně kašle, se bouří proti zvýhodňování a dotování ekomonických migrantů, které vláda cpe do oblastí, kde není práce ani pro obří procento místních obyvatel.

5 0
možnosti
Foto

Máte pocit, že pro obecné principy nesnášenlivosti je třeba zkoumat nějaké události v Itálii, o kterých máme kusé informace, a kterým moc nerozumí ani sami Italové?

0 0
možnosti

T82o73m79á18š 79P48í32c58l

8. 12. 2016 15:28

Pokud si vezmeme toho Othella, nacházíme se v zajímavé situaci. Othello škrtí Desdemonu. Černá část v publiku se raduje, zatímco bílá část pátrá, čím ho tak rozzlobila.

A pokud jde o tu nesnášenlivost, jestliže jedna strana (bavíme se o muslimech) je k nesnášenlivosti 24 hodin denně vychovávána, pak nelze čekat, že se jí z druhé strany bude dostávat jen snášenlivosti.

7 2
možnosti

Snášenlivý bychom měli být k lidem odlišného jazyka nebo odlišné pleti. Neměli bychom však být snášenlivý ke zlu. Neměli bychom být například snášenlivý k projevům fašizmu. Problém je určit, kdy už jde o hlásání zla a kdy ještě ne.

5 0
možnosti