Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Níže v diskusi vyslovujete tento požadavek: "Napište mi, prosím, jaká súra nebo suna přikazuje muslimům terorismus."

Například ve verších 9,29 je uvedeno toto: "Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi." Takže proti židům a křesťanům (to jsou ti, co se jim dostalo Písma) je třeba bojovat, vykoupit se mohou jen ponižujícím poplatkem (faktické výpalné). V 89. verši súry Ženy je pak tento příkaz od Allaha, který se týká nevěřících: "A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky..." Takže jakmile se nevěřící obrátí k muslimovi zády, je povinností muslima ho zabít. Přičemž bych rád upozornil, že tento verš NEMÁ VOJENSKÝ KONTEXT. Takových veršů je v Koránu celá řada.

Podle Koránu mají věřící (tedy muslimové) aktivně vyhledávat nevěřící, "bít je po všech prstech", "udeřit je do šíjí", "zabíjet je, kdekoli je naleznou" a nebo je "zajímat a požadovat výkupné". Proč asi islamisté používají ke svému financování únosy lidí?

Víte proč jsou nevěřící v islámu zaživa upalováni? Kvůli tomuto verši: "Věru ty, kdož neuvěřili v Naše znamení, My v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. Allah zajisté je mocný, moudrý."

Moudrý islámský bůh provozuje věčnou mučírnu, kde pálí lidi ohněm a donekonečna je stahuje z kůže. Co asi Allah očekává od svých věrných?

A co se týče Sunny, tak její výroky jsou ještě mnohem radikálnější, než Korán. Právě Sunna je zdrojem islámského práva, přičemž tělesnými tresty a trestem smrti i za pouhé nespecifické urážky islámu se tam nešetří. Podle Sunny já patřím na popraviště.

1 0
možnosti
Foto

Odpůrci islámu neříkají, že všichni muslimové jsou teroristé na základě toho, že existuje pár teroristů. Odpůrci islámu říkají, že islám, tak jak ho popisuje Korán a sunna, přikazuje terorismus. A to jste nevyvrátil.

A říkat na každý argument proti islámu, že ne všichni "muslimové" (lidi, kteří se z nějakého důvodu nazývají muslimy) jsou teroristi, mi příjde docela zbytečné, když nikdo netvrdí, že jsou.

4 0
možnosti
Foto

K první části, pane Vajdíku: Proč bych měl vyvracet něco, co nikdo nedokazuje, ani jsem nezaznamenal, že se o to někdo pokoušel, pouze to každý trouba deklaruje. Napište mi, prosím, jaká súra nebo suna přikazuje muslimům terorismus. O žádné takové nevím a muslimové asi také ne, protože by jinak byli všichni teroristé, což souvisí z druhou částí vašeho příspěvku: přikazuje-li islám terorismus, jsou všichni muslimové teroristé skuteční nebo čekající na příležitost.

To poněkud odporuje pozorování a je to tak dle mého soudu úplná hovadina.

:-)

4 4
možnosti
Foto

Zajímavý článek.

Nejde ale ani tak o to, zda je správným muslimem ten, který zabíjí, ale proč vůbec existují muslimové, kteří zabíjejí. Je třeba tedy především brát v potaz, na základě čeho se tak děje.

V případě muslimů totiž dochází v drtivé většině k páchání vražd a dalším svinstvům na základě jejich islámské ideologie. Muslimové se přitom zabíjejí i sami mezi sebou, a to jen pro jiný a rozdílný výklad islámu, který něco takového bohužel nejen umožňuje, ale někdy dokonce i přímo vyžaduje. Shodnou se snad jen na jediném - že "přednost" v nenávisti mají všichni ne-muslimové.

Nejde tedy ani tak o žádné nepřijatelné zkratkovité posuzování typu "muslim někoho podřezal - všichni muslimové jsou tedy vrazi a zločinci" (i když i takové zevšeobecnění se může dít a není to určitě správné). Negativní hodnocení islámu tedy totiž není věcí žádných emocí, ale zcela střízlivým a oprávněným a důvodným hodnocením reality a faktů. A výsledkem takového zjištění je, že tady zabíjí a ničí islámská ideologie!

To, že je muslimů cca 2 miliardy, neznamená, že by šlo o něco úžasného či správného nebo hodného následování. Drtivá většina se do tohoto svinstva prostě a jednoduše narodila a nic jiného ani nezná nepoznala a ani nepozná.

Pokud jde o vznik muslimských ghet v zemích EU, jde o důsledek zdejšího nepochopitelného appeasementu státní moci vůči svinstvu naprosto neslučitelné islámské ideologie falešně povýšené na údajné "právo náboženského vyznání". To není žádná žádoucí integrace, ale naopak zcela ničivá nepřijatelná destrukce demokratického práva a svobod!

Co dnes s tím? Přetěžká otázka!

Jedno ale vím jistě - vznik muslimských ghet (tzv. No-Go zón) u nás (na rozdíl od Francie, Británie a dalších zemí) nesmíme za žádnou cenu připustit!

2 0
možnosti
JS

Hodnotit pohnutky dvou miliard lidí je určitě směšné (přesněji nemožné), ale hodnotit principy nějakého náboženského učení a sledovat jeho vliv na jedince i společnost – to je možné.

Například pouze ve čtyřech zemích světa se ženy dožívají průměrně nižšího věku, než muži. Všechny tyto země jsou islámské. Je to pouhá náhoda a nebo jde o hmatatelný důsledek postavení ženy v islámu? Islámské země se podílejí na výkonu světové ekonomiky pouhými pěti procenty – a to navzdory obrovskému lidskému i surovinovému potenciálu. Nesouvisí to s islámem? Z hlediska hodnocení bezpečnosti nebo úrovně lidských práv patří muslimské země trvale mezi problematické země.

Myslíte si, že islám nemá potenciál ovlivnit celou společnost a že se projevuje jen na barbarském činu příslušníka ISIL?

Pokud dvě miliardy lidí věří špatnému náboženství, tak ohromný počet jeho vyznavačů to náboženství nevylepší. Pokud je toto náboženství nepřátelské, tak je nepřátelské bez ohledu na to, co si o něm myslíme právě my. Podle Vás si můžeme vytvořit "dvě miliardy nepřátel, kteří na základě jakýchkoli argumentů mohou zcela oprávněně totéž tvrdit o křesťanech nebo o komkoli jiném." To sice mohou tvrdit, ale nikoli OPRÁVNĚNĚ. Oprávněnost totiž musí být exaktně zdůvodněna. Je nesmysl tvrdit, že podstatou křesťanství je násilí, jestliže Kristus se i na kříži modlil za své katy, ovšem to samé nemůžeme říci o islámu, protože Muhammad válčil a pořádal hromadné popravy.

"Poctivý křesťan, který vesele vraždí" – to je prostě ptákovina. Poctivý křesťan své bližní miluje a nikoli vraždí.

7 0
možnosti
MK

Nikdo netvrdí, že všichni muslimové jsou potenciální vrazi, ale ověřit to nemůžete. K hodnocení bychom se dostali, když i z té údajně nejmírovější Malajsie přestěhujete naráz 40 miliónů muslimů do Evropy - což je nesmysl.

V každé komunitě a u muslimů to platí 2x, jsou v čele ti energičtější, radikálnější. Muslimové, o proti jiným mají navíc oporu ve své ideologii a proto, když její příslušník něco násilnického spáchá, radikálové to odsouhlasí a ti, kteří by toho fakticky nebyli schopni, které zjednodušeně nazýváme jako "umírněné", MLČÍ!!

Už jsem to psal vícekrát: zásadní rozdíl je v tom, že při neurčitém počtu výkladů islámských textů, muslim najde pro své zavrženíhodné konání oporu v náboženských textech, kdežto křesťan, při stejném skutku bude hrubě konat proti své víře.

Takže když napíšete, že: "Poctivý křesťan může vesele vraždit..." je to silný protimluv a celý článek je pak zbytečný.

7 0
možnosti
JS

Všechno jsou to kouzelné řeči. Do Evropy přišel milion nebo dva lidí, kteří zde chtějí žít ne evropským, ale svým stylem života. Je obdivuhodné, že Evropě to nevadí. Znamená to, že když sem přijdou 2 miliony Rusů nebo 15 milionů Číňanů tak také budou mít právo zde žít svým stylem života? Já to nějak nechápu. EU se snaží přidělit do každé země počet uprchlíků. Takže v té konečné fázi mně jich přidělí třeba do bytu 7 a já se potom budu nevím kolikrát denně klanět směrem k Mekce atd...

8 0
možnosti
MD

Nic z islamu a jeho podoby uvnitr mozku samotneho vericiho jste nepochopil. A tak pisete clanky naprosto odtrzene od reality vericiho.

7 0
možnosti
Foto

Aha, vy s tím máte asi nějaké zkušenosti, pane Dvořáčku,že ano. Vy budete asi nějaký psychoanalytik muslimů. Tak co kdybyste mi poradil, nebo alespoň nějak nastínil, co jsem nepochopil a vy už ano:-)

0 0
možnosti
PS

Mnozí, a zřejmě i autor, si na základě vlastní ateistické orientace neuvědomují sílu náboženství. Muslimové jsou , pokud praktikují, a tomu se v islámských zemích nelze vyhnout, velmi odpovědnými věřícími. Pět krát denně se pravidelně modlit vyžaduje náboženskou disciplínu, která je na západě nepochopitelná. Dodržování ramadánu a další omezení dělají z hlubokého přesvědčeni nebo prostě díky tlaku okolí , které by je jako špatné muslimy smetlo. Od útlého dětství se díky tvrdému náboženskému režimu učí jediné správné. Citace koránu nazpaměť, vzory v rodině a mešitě, denní dávka ideologického vymývání vlastního názoru, to všechno má vliv, který nedokážeme pochopit. Proto nerozumíme vraždám ze cti, kdy otec nebo bratr klidně zabije sestru nebo dceru. A proto , třeba i vy, se díváte na islám ve špatném úhlu. Nelze čekat , že se změní směrem k hodnotám , které máme v západním světě. Možná jednotlivé případy, kdy nejdou obklopení svojí komunitou. Víme, co dokázali komunisti a nacisti se dvojí propagandou a vymývánim mozků. A to, že je jich dvě miliardy by mělo znamenat spíše větší obezřetnost , než otevřenost. Pokud je něčeho mnoho, neznamená to změnu obsahu. Z mínus se množstvím nestane plus.

15 0
možnosti
Foto

Ano, čekat od muslimů, že přejmou naši kulturu je asi tak naivní, jako očekávat od nás přejetí kultury islámské, kdybychom se přestěhovali do islámské země. Sáhněte si do svědomí a popravdě si odpovězte, zda byste po přestěhování do Saudské Arábie například popohnal svou manželku k soudu za to, že by se za Vaší nepřítomnosti setkala s mužem, nebo že by opustila byt bez vašeho vědomí. I když to jejich kultura a zákony vyžadují. Stejně bizarní jsou naše zvyky a zákony pro ně. Přesto se nám Vy a Vám podobní neustále snažíte podstrčit, že se takoví lidé naší kultuře a zákonům přizpůsobí. Pár jednotlivců možná ano, ale většina, zvláště pokud žijí v homogenních skupinách, nikoliv.

0 0
možnosti
TB

Problém je v tom, že islám není jen náboženství, je to spíš ideologie a to ideologie poměrně agresivní. Stejně jako jsme odmítli nacismus a komunismus, měli bychom odmítnout i islám. Oni ať si u sebe dělají, co chtějí, ale není důvod přijímat muslimy do Evropy a zvyšovat tak zde jejich počet. Jinak se dočkáme za pár desítek let, že Evropa nebude křesťanská, ale muslimská....Jestli po tom toužíte, prosím, já nikoli a ani to nepřeji mým dětem a budoucím vnoučatům....

14 0
možnosti
Foto

katolicismus např. je také ideologie, protestantismus rovněž. A obě stejně agresivní. Jejich souboj vedl k třícetileté válce, tedy vlastně k nejhoršímu a nejdéle trvajícímu konfliktu v dějinách Evropy, kdy jenom počet obyvatel Česka se snížil o jednu třetinu.

2 9
možnosti
BH

Důležité je to, jaké reprezentanty ta která komunita vysílá do světa a s kým mám tu čest se setkat. Když se sem jedou mladí dánové ožrat, tak je na místě přijmout opatření ať jsou ostatní dánští návštěvníci sebeohleduplnější...

1 0
možnosti
Foto

To jste špatně pochopila, paní Horáková, tady není řeč o opatřeních, aby byla pod kontrolou dánská ožralá mládež, stejně jako to není o opatřením, aby se po Evropě neproháněli bezprizorní migranti, na tomto přístupu nevidím nic špatného. Ale asi nelze říci, že Dánové jsou asociálové a vést proti nim jako národu nějakou tendenční kampaň. Dánská mládež nebude asi o nic horší než naše, jenom okolnosti nahrávají tomu, že sem hromadně jezdí chlastat. A jiných podobností najdete řadu.:-)

0 0
možnosti
Foto

Ti, co potopili údajné mrtvé tělo bin Ladina v mezinárodních vodách, jemuž nebylo soudně nic prokázáno, ve jménu demokracie, také jednali správně?

Ono pokud něco kritizuji, tak si bych měl vždy zamést především před vlastním prahem.

0 4
možnosti
MD

Mno, z pohledu babky, dobre a slusne krestanky, z moravske vesnice jste hodne mimo.

3 0
možnosti