Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28a43n 47R40á54ž

20. 2. 2017 22:34

Článek je jen mnoho absolutně nic neříkajících a mlžících slov, odbíhajících od merita věci. Stejným způsobem je i vedena diskuze replikami autora.

Sedící demonstranti byli vyzváni k tomu aby uvolnili místo. To neudělali. Policie měla povinnost zasáhnout. Každý kdo takovému zákroku bránil, a je jedno zda je to padesatikilová hysterka nebo stokilový kulturista, porušil zákon. Pripad je ukončen jedině možným rozhodnutím soudu. Howgh, by se patřilo říct..

Proč se kolem toho vedou stále dokola řeči, opravdu nechápu. Copak neexistují jiná, daleko aktuálnější a problematičtější témata? Proč se k uzavřené události, tolikrát ze všech stran probrané v médiích, i na těchto stránkách, vracet?

0 0
možnosti

Policie zasáhla proti kriminálním delikventům. To není žádné stranění a nadržování. Byť si o schopnostech PČR leckdy myslím velmi nepěkné věci, v tomto případě nevidím žádné pochybení.

Postup od upozornění na nezákonné jednání a výzvy přes mírné násilí k násilí silnějšímu je jediný možný způsob, jak obnovit zákonný stav.

8 0
možnosti
Foto

Myslíte si, že pasivní odpor a neuposlechnutí policie je kriminální delikt? To se mýlíte, něco takového si nikdo ani nedovolil tvrdit a navíc to není ani podstatou té kauzy. V ní se řeší napadení policisty.

Kriminálním deliktem ale mohly být projevy odpůrců migrace: šibenice, rasistická hesla a podobně.

2 0
možnosti

Sdílím vaše pochyby o nestrannosti policie.R^

1 2
možnosti
Foto

Policisté jsou jenom lidé (a soudci konečně také), ale dobrý systém by měl vykazovat snahu projevy nestrannosti eliminovat. Neřekl bych, že se to vždy daří, protože chybí nějaký zájem to dělat, a naopak jsou asi časté zájmy (politické i politicko - populistické) činit opak. Když budou neadekvátně postihováni třeba lidé z "Kliniky" bude většina společnosti policii i soudům fandit, protože zakročili proti té "verbeži". Naopak bude většinové mínění stát za "slušným člověkem", který třeba nějak poškodil nějakého cizince.

2 0
možnosti
Foto

Jo a ještě ten policista byl k dívce otočen zády a tedy ji neviděl a nemohl nikterak reagovat. Tím že někdo vyjádří nespkojenost s migrací, ještě neznamená, že tím podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině.....

7 0
možnosti
Foto

"Tím že někdo vyjádří nespkojenost s migrací, ještě neznamená, že tím podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině....." To je jistě pravda. A když někdo v této ušlechtilé pohnutce někoho zabije, bude vám to také připadat v pořádku? Jde přeci o to, kdo jakými prostředky onu nespokojenost vyjadřuje, jestli zákonnými nebo nezákonnými, jestli etickými nebo neetickými, jestli hloupě nebo rozumně.

1 6
možnosti
Foto

Psal jsem to už jednou a objevilo se, že spojení přerušené. Máte to nějak zmatené. Takže ještě jednou.Byla úředně povolená demonstrace, proti emigrantům, které se snažili zabranit Zelení, kteří si sedli na povolenou trasu pochodu. Na výzvy policistů, aby trasu uvolnili neragovali. Takže policisté podle zákona zakročili, protože hrozilo, že se mezi sebou obě strany pobijou. Přítel Kateřiny kladl aktivní odpor a tí se dostal do konfliktu s policisty. Ti jej položili na zem a dva jej poutali. V ten moment se rozběhla Kateřina s výšky skočila na záda policisty který pomáhal při poutání jejího přítele. Už tohle je podle zákona trestné. Dát pokutu za přestupek nelze protože takový pargraf na který to šlo napasovat neexistuje.RvRv

8 0
možnosti
Foto

V jedné části komentáře vyvracíte něco, co neuvádím a uvádíte něco, co nevyvracím. Tedy: byly dvě povolené demonstrace a promigranští aktivisté pasivně bránili průchodu protimigrantským, proto policie zasáhla.

Co udělal přítel paní Krejčové v článku neuvádím (přesto na to nepochopitelně reagujete), protože to nevím a nenašel jsem k tomu ani žádná záznam (pouze rozporné výpovědi). Neuvádím to ani proto, že to není meritum toho problému. To jenom vy máte opět nějakou potřebu něco hledat, a když to v článku nenajdete, tak si to vymyslíte. Už mě to, pane Kindle nebaví. Buď komentujte to, co si v článku přečtete, a co je jeho podstatou, nebo si dejte s touhle mentální onanií pokoj. :-)

1 2
možnosti
Foto

Já to jen prolétl, ale nebylo to náhodou tak, že ti "protiimigranští" měli demonstraci a pochod povolené, zatímco ti "proti" ne a snažili se tom pochodu protiprávně bránit?

2 0
možnosti
Foto

Nemáte pocit, že to v článku píšu.

Obě demonstrace byly povolené a:

"Policie se zcela správně snažila oba tábory oddělit a k incidentu došlo až tehdy, když se promigrační aktivisté snažili pasivně zabránit průchodu aktivistů protimigračních tím, že se posadili na zem a odmítali vstát."

Zdroj:http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=588157

Protože se snažili průchodu zabránit, zachovali se nezákonně, tak policie zasáhla, tak to bylo.

1 0
možnosti