Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P83a13t76r91i50k 32C12h25r69z

17. 3. 2017 19:57

Kdo POTŘEBUJE zbraně zakazované EU? Pravděpodobně nikdo. Stejně jako nikdo nepotřebuje osobní auta s výkonem 150 koní nebo jezdící nad 150 km/h. Stejně jako nepotřebujeme vodní skůtry a spoustu jiných věcí. Ale je opravdu nutné je zakazovat?

Zbrojní průkaz u nás má asi 3 % obyvatelstva, tedy dost málo na to, aby se zvedla nějaká masivní vlna odporu (a musím konstatovat, že mě zájem politiků velmi silně překvapil, čekal jsem spíše populisticky-pacifické reakce). Stejně jako se nezvedla masivní vlna odporu, když byl omezen prodej některých chemikálií (opět zdůvodňováno obavami ze zneužití teroristy) a dotklo se to třeba leteckých modelářů, ale často i různých domácích kutilů. Přece kdo POTŘEBUJE palivo s 30 % nitromethanu, nebo třeba tolulen? Silně mi to připomíná argumentaci pro ospravedlnění špehování obyvatelstva - "kdo nedělá nic nezákonného, nemá se čeho bát". Přesvědčit lidi, že se nějaké opatření skoro nikoho nedotkne je to nejlepší maskování.

K tomu je třeba přidat to, že schvalování "odzbrojovací směrnice" proběhlo nestandardně rychle, to směrnicím určujícím kvalitativní požadavky na zeleninu bylo věnováno mnohem více prostoru.

Jak už někteří diskutující uvedli, existují sporty, kde se útočné pušky používají, existují zásobníky pro pistole na více než 20 nábojů, výhody sklopné či teleskopické pažby ocení nejen terorista (který zcela jistě nebude žádat o zbrojní průkaz), ale i normální majitel při přepravě, protože se mu třeba lépe vleze do kufru auta. Ale tohle všechno hodně lidí nezajímá a zajímat je to bude, až EU pod pláštem boje proti něčemu (nejčastěji terorismu) nějak omezí tu jejich oblast zájmu - a ani tady se jich nikdo nezastane, protože přece "to skoro nikoho nepostihne".

3 0
možnosti

J54a19r30a 38R88a55n58k

17. 3. 2017 17:30

KarmaR^ Ani svycarsky vojak si nenese domu automatickou zbran, tu potrebuji pouze gangster a mimon nejste, to jen humanita umira.

0 3
možnosti

Švýcarští záložníci mají doma automatické zbraně. Zcela běžně.

Jste další kdo nepochopil, že eurosojuz směrnicí zakazuje ty zbraně, které nejsou automatické.

2 0
možnosti

Autore, jste úplně mimo. Vaše vlastní obava, totiž žejste zřejmě mimoň, je zcela oprávněná.

Vy ve svém blogu lžete. A možná jste hlupák, nebo jenneinformovaný - to pokud to děláte neúmyslně.

Hodná Evropská Komise podle Vás ponechá držitelůmzbrojních průkazů vojenské zbraně. Pro zvýšení efektu melete o útočných puškácha samopalech (tedy automatickýchzbraních které jsou schopny střelby dávkou), čímž neznalé čtenáře dostatečněvyděsíte a možná strhnete na svoji stranu. A navíc je prý ta EK tak hodná že těm,kteří takové zbraně dosud nemají je povolí taky – pouze jim omezí kapacituzásobníků. K tomu přidáte info, že se to stejně nikoho v ČR nedotkne,protože takové zbraně jsou už dnes povolované výjimečně.

Tak, a teď jak je to doopravdy. O automatickýchzbraních se nebavme, protože ty jsou v ČR zakázány už dnes. Směrnice EKprohlašuje za zakázané (tedy pro civilistu nelegální – výjimky povolujeministerstvo) poloautomatické nebolisamonabíjecí zbraně vzniklé profesionální úpravou z automatických. Tyzbraně nejsou schopny střílet dávkou, nejde již o útočné pušky, ale osamonabíjecí kulovnice – taková zbraň má pro vojáka mizivou hodnotu právěproto, že je výrazně snížena její palebná kapacita (kadence asi 10x nižší nežpři palbě dávkou). Tyto samonabíjecí kulovnice dnes nejsou v ČR prodržitele zbrojního průkazu zakázány, a je jich mezi držiteli ZP kolem 30 000 kusů!!! (zdroj počtu ks:stránky MV – kromě toho osobně znám řadu lidí kteří je opravdu vlastní).

... pokračování

2 0
možnosti

pokračování ...

Naprostá většina z těchto 30 000 ks je vybavenastandardními zásobníky na 30 nábojů. V kombinaci s dalším požadavkemsměrnice EK, totiž max. povolenou kapacitou zásobníku pro dlouhou poloautomatickouzbraň 10 nábojů to znamená, že vlastníci těchto zbraní (samonabíjecích kulovnic)v okamžiku implementace směrnice EK se stanou vlastníky zakázaných zbraní,což znamená (a EK to požaduje!) okamžitou ztrátu zbrojního průkazu a tím i odebránívšech zbraní!!! Vy přitom tvrdíte, že omezení kapacity zásobníku se bude týkatpouze lidí, kteří takovou zbraň zatím nevlastní, a že prý se směrnice EKprakticky nikoho nedotkne! Současní vlastníci takových zbraní budou musetzničit doposud běžně užívané zásobníky a nahradit je desetirannými – a teprvetehdy si mohou samonabíjecí kulovnice ponechat, přestože vznikly úpravou z automatickýchzbraní. A co je další lež a podstatně horší než předchozí: podle Vás si i ti,co samonabíjecí kulovnici nevlastní, budou moci takovou zbraň i po implementacisměrnice EK koupit a to pouze s omezením, že zásobník bude jen na 10 ran –tohle je sice pravda, ale ne celá! Ceny nově vyrobených samonabíjecích kulovnicjsou podstatně vyšší než předělávek z automatů – a ten kdo nevlastnípředělaný automat už před implementací směrnice, a tak si bude muset koupitsamonabíjecí kulovnici novou, zgruntu vyrobenou – a to jsme cenově úplně jinde.

Těch Vašich nesmyslů je plný Váš blog (i tenpředchozí), pro ukázku to ale snad stačí.

2 0
možnosti
Foto

Kdo se chce sportovně či jinak vyžít, tak tomu by měla stačit špuntovka

0 0
možnosti
Foto

Jako vždy jde o princip, ne o to co tu píšete.

3 1
možnosti

Je autor oboznámený s pôvodným návrhom Európskej komisie?

Vie, že podľa pôvodného návrhu mali byť všetky takéto zbrane vyvlastnené bez náhrady? Nebolo by to podľa autora bezprecedentný zásah do majetkových práv

(Súčasný text smernice vznikol po tvrdom boji v Európskom parlamente.)?

Hovorí autorovi niečo pojem športová streľba (v niektorých disciplínach športovej streľby sú používané samonabíjacie pušky)? Vie autor uviesť jediný príklad kedy bol s legálne držanou zbraňou spáchaný teroristický čin?

6 0
možnosti

J86a27n 61K24a94l29a17b83z91a

17. 3. 2017 12:14

pan autor článku je totálně mimo, je vidět, že info čerpá něčeho podobného jako je TV Nova. Nejdříve by si měl nastudovat zbraně a zákony, do úvah se radši nepouštět;-D

4 0
možnosti

Vážený pane blogere proč bych nemohl vlastnit samonabíjecí verzi utočné pušky vz. 58 nebo samonabíjecí klon legendární pušky M16? Tyto zbraně jsem nabyl řádně po splnění všech požadavků které zákon ukládá. A pokud si myslíte že nějaká směrnice znemožní páchání teroristických útoků střelnou zbraní tak jste naivní. On je opravdu rozdíl jestli budu mít v pušce zásobník na 30 nebo na 10 nábojů. Každý s nějakých výcvikem je schopný přebít zbraň za 2 sekundy. Tato směrnice mi přijde jako nápad lékaře léčit rakovinu přikládání studených obkladů. Hazjl si zbraň opatří vždycky. Zákona dbalý občan však nikoliv.

8 1
možnosti
Foto

A k čemu vám vlastně vlastnictví oné útočné pušky je. A proč byste měl mít výhodu proti někomu, kdo takovou zbraň či jinou nevlastní. Je totiž jasné, že agresor se zaměří na bezbranné oběti.

0 1
možnosti

Právě jste se zařadil ke Kateřině Jacques s biomasou a Eurokomisařce Jourové a jejímu automatu M16 s 800 výstřely za minutu .... nastudujte si alespoň rozdíl mezi automatická, samonabíjecí a opakovací ... a kadence (Kefalín a major Terazky --- Ra-Ta-Ta-Ta ??? ) u samonabíjecích pistolí i pušek pálíte tak rychle, jak máte rychlý ukazovák ...

5 0
možnosti

Karma.Je to marné,je to marné,je to marné....lidé co mají potřebu za každou cenu "bojovat proti EU" realita nezajímá,to by nemohli vyřvávat ani o žárovkách,nebo pomazánkovém másle...jen je opravdu špatné,že mnozí politici se na místo toho,aby věc vysvětlovali a doplnovali informace raději vezou po hřbetě neinformovaných lidí...

2 9
možnosti

mě koncepce EU nevadí ale ve formě jak byla na začátku. Volný pohyb zboží, kapitálu a i těch lidí. V roce 2004 jsem hlasoval pro vstup. Teď bych hlasoval proti.

7 0
možnosti

Opravdu jste přesvědčený, že víte, o čem píšete, přírodozpytče?

9 0
možnosti

já myslím že neví.

6 0
možnosti