Diskuse

Výměna prezidentů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vnímám to, Jiří, stejně jako Vy.

Nicméně máte naprostou pravdu v tom, že pokud - dej Bůh - vyhraje někdo jiný, než současná hlava státu, budou na něj hnojomety pálit ze všech stran.

0 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Tomáši za příspěvek. Pominu-li osobu současného prezidenta, je podle mého názoru i vlastní přímá volba problematická, protože vyhrocuje kontroverze u konkrétních lidí, a ne jen u politických stran a jejich představitelů, což je normální. Prostě si nemyslím, že lidé se lidé mezi sebou, v rodině, v práci, kdekoli mají vůči sobě nějak vymezovat tím, s kým jsou a proti komu.

1 0
možnosti
JK

Autore, pokud si myslíte, že náš národ není hoden prezidenta volit přímo, tak k těm volbám prostě nechoďte, na to nejste takto kulturně způsobilý. V opačném případě popíráte to co píšete. A ohledně, že Zeman Rozděluje národ....Si snad myslíte, že Schwarzenberg by národ nerozděloval?

1 0
možnosti

Jirko, popsal jsi ty prezidenty, a jejich volbu tak, jak to vnímám i já. Ta nekulturnost našich politiků je bohužel vidět velmi často, a při jakýchkoli příležitostech.

(viděl jsi našeho prezidenta na nějakém reprezentačním koncertu, např.?)

Myslím, že v osobě pana Gaucka mělo Německo jednoho z nejdůstojnějších prezidentů, a možná představitele státu posledních let vůbec.

Dík ta tento článek!R^

0 0
možnosti
PK

V Německu je funkce prezidenta reprezentativní figura, často se střídá levicovější a naopak. Vystupuje spíše jako kněz - kázání, kladení věnců

, žádná konkrétní politická a tedy "špinavější" práce. Ale "boj" před shodou nad tím či oným je velký, jen to nevidíme.

Taky můžeme takového mít ale u nás Hrad je chápán jinak.

1 0
možnosti
Foto

" kulturnost národa se dá vysledovat i z kulturnosti jeho politiků"

Politici Německa jsou ovšem i gauneři jako Bismarck, Wilhelm II, Hitler ... Za posledních 150 let nás Německo/Prusko napadlo asi 3x a jako bonus rozpoutalo První světovou válku. Ideologie komunizmu přišla od Němce Marxa a Německo financovalo Lenina při rozpoutání bolševické revoluce v Rusku.

3 0
možnosti
JD

J58i79r18i 66D72v15o84r14a37k

20. 3. 2017 12:15

Samozrejme, ze kazdy muze mit jiny nazor co se tyce zpusobu voleb, at Presidentskych ci jinych. Divadlo znovuzvoleni Klause pri "znovuzvoleni" ukazalo, ze ne politika je politikum v CR dana, ale spise "politikareni" nehlede stredovekych privigelii jako "milosti" atd... Kazde Volby jsou jistym zpusobem "rozdelovanim". To, ze jsem prestal sledovat manipulativni rozhovory v nedeli p. Moravce je pouze reakce na rozhovory ktere probihaji v jinych zemich a jsou podstatne kultivovanejsi.

1 0
možnosti
MD

Tak 'svebytnou' kulturnost Nemci predvadi v Evrope uz po nekolik stoleti. Opravdu svebytnou, jinde nevidanou. Jejim vyvrcholenim ma byt novy nemecky kancler S. Kam cechacci na Nemce, ze.

5 0
možnosti
Foto

Měl jsem (a mám) obavu, že některými trochu radikálními výroky v článku se mohu dotknout moudrých a kultivovaných Čechů. Zatím jsem v klidu.:-)

0 1
možnosti