Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někdy bývá český bloger poturčencem.:-)R^

2 0
možnosti
Foto

...a poturčenec horší Erdogana:-) Děkuji

0 0
možnosti

Merdogan je hezké slovo pro křížence (připomíná mi konilišku a pampeklec). Jinak jsem jednu dovolenou strávil v tzv. Severokyperské turecké republice a možná oba kráčí ke stejnému cíli, jen jinými cestami: místo SRN bude TRN (Turecká republika Německo), jinak za básnění a (dů)vtipR^:-)

0 0
možnosti
Foto

Také se mi vůbec vývoj v Turecku nelíbí. Nelíbí se mi však ani, že si někteří našinci nevidí do úst. Vám díky za milý komentář.:-)

0 0
možnosti

Váš blog, pane, si uložím a použiji jako ilustraci, až budu ptřebovat dítěti vysvětlit pojem "demagogie".

4 0
možnosti
Foto

Těší mne, že budu učební pomůckou, jenom bych podotkl, že až to budete robátku vysvětlovat, tak nezapomeňte také zmínit, že pokud někdo někoho z něčeho nařkne, tak by to měl být schopen vysvětlit. I to je pro děti velmi poučné.Tedy, co vám přijde demagogického na tom, že je mi směšné, že muslimský diktátor má stejný slovník jako leckterý český "vlastenec".

2 0
možnosti

Logika pana autora tohoto blogu:

Franta řekne, že kouřit se může bez omezení.

Libor řekne, že bez omezení ne, ale maximálně tak patnáct cigaret denně. Více už by bylo příliš škodlivé, ale těch patnáct denně ujde.

A Vilém řekne, že kouřit by se nemělo vůbec.

Jak Franta, tak i Vilém vyjádřili nesouhlas s Liborovým názorem.

Tudíž podle logiky autora tohoto blogu vlastně měli stejný názor.

Přitom jeden říkal "bez omezení" a druhý říkal "vůbec".

1 0
možnosti

Erdogan kritizuje Merkel za to, že Turkům něco zakazuje.

A český bloger, které Merkel kritizuje, ji kritizuje za ten zákaz?

Například ostrý kritik Německa pan Milan Radek: On kritizuje Merkel za to, že je k Turkům příliš tvrdá?

Nikoli, on ji kritizuje za pravý opak, že je k Turkům příliš měkká.

To, že dva lidé kritizují stejnou věc, ještě neznamená, že ji mají naprosto shodný názor.

Příměr:

Lidé, kteří neměli rádi komunismus, oprávněně kritizovali Dubčeka za to, že byl komunistou.

Zaryté Biľakovo jádro KSČ jej kritizovalo za to, že se snažil přijít s určitým náznakem reforem.

A podle vaší logiky tedy člověk, který řekl, že Dubčekovi nevěří, protože komunista zůstane komunistou, i když hovoří o reformách, vlastně fandil Biľakovi.

Oba kritizovali Dubčeka, takže oba museli mít stejná názory.

2 1
možnosti

On pan Turner se rozhodl, ze bude kritizovat "cechacka" a tak tak proste cini...podstata veci ho principialne nezajima. Taqkze vlastne modelova situace:

A ma urcity nazor, B ma nazor zcela opacny...A kritizuje B za jeho nazor. B najednou obrati kabat, protoze realita odhali, ze A ma pravdu...A z pohledu pana Hornera je treba kritizovat A, protoze si dovolil kritizovat B, protoze B mel spatny nazor, jenze ted ma B stejny (nebo podobny nazor), takze A je vlastne uplne mimo...no to vubec neni pokrytectvi ;-D

0 0
možnosti
Foto

Karma, není co dodat. Mám podobné pocity jako pan Prager níže.R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Tomáši:-)

0 0
možnosti

To si delate srandu ne? Naopak Cech je stale konzistentni, to Nemci (a nejen oni) se otaci, jak vitr vane. Jeste pred rokem Erdogana velebili...Prave ti, ktere kritizujete, mohou citit zadostiucineni a prohlasovat "ja to rikal". Jenze vy si to stejne prekroutite podle sebe, ze...ostatne to delate celou dobu. ;-)

2 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, srandu si dělám s hlupáků, kteří si nevidí do úst. Z těch z nás , co přirovnávají A. Merkelovou k Hitlerovi a současné Německo k nacistickému Německu jako pan Erdogan

0 0
možnosti

Jste totálně mimo mísu.

My kritizujeme Merkel za to, že to nechala dojít tak daleko.

Příměr:

Kritizujeme Chamberlaina, že poklonkoval Hitlerovi. A přitom to bylo jeho vláda, která v roce 1939 Německu vyhlásila válku.

Podle vaší logiky jej tedy asi kritizujeme neoprávněně.

Princip je však v tom, že jej kritizujeme nikoli za to, že v roce 1939 do té války Velká Británie konečně šla, nýbrž za to, že tam šla právě až v tom roce 1939 po přepadení Polska a nikoli už v roce 1938 v době mnichovské krize.

Až dosud si paní Merkel s migranty dělala selfíčka. A najednou začne nesmělé pokusy o něco, co tady lidé tvrdí už delší dobu.

Její role bude jednou v učebnicích historie popsána jako ta Chamberlainova: Správné kroky začala dělat příliš pozdě. Natolik pozdě, že bude u ní stejně jako u Chamberlaina převládat záporné hodnocení, protože ta slova "příliš pozdě" mají silnější barvu ve smyslu záporném, než jak silnou barvu mají ta slova "správné kroky" ve smyslu kladném.

2 0
možnosti
Foto

možná, pak ale paní Merkelová není fašistka, ale novodobá podoba Chamberlaina, no, proč ne, možná právě ano, důležitá jsou použitá slova...

0 0
možnosti
Foto

Český bloger by se měl asi poučit a měl by přestat používat slova neadekvátní situaci, protože pak je stejný pako jako Erdogan.

2 0
možnosti

Nejen český bloger,ale i český politik.Mach nebo Okamuru používají proti EU a Německu naprosto stejnou rétoriku jako Erdogan a "lid" je za to miluje...

1 0
možnosti

Karma.Opravdu komická situace,místní "vlastenci" kritizují Erdogana za uplně stejné řeči,které vedou oni sami proti Merkelové,EU nebo Německu...;-)

2 0
možnosti

Nikoli.

On kritizuje Německo za to, že je k Turecku příliš tvrdé.

Hodně českých, ale i německých lidí kritizuje Německo, EU i paní Merkel za to, že byly příliš měkké.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS