Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý přece ví, že tato Sobotkova akce vznikla z důvodu propadu preferencí ČSSD. Pokud by skutečným důvodem byla osoba Babiše, pak by se dalo hovořit o majstrštyku.

0 0
možnosti
Foto

Trochu vás poopravím, neví to nikdo, každý si může pouze něco myslet. Já osobně bych řekl, že se při dlouhodobě klesajících preferencích ČSSD čekalo na vhodnou příležitost, která se naskytla. Kdyby to mělo být načasované, byla by to asi špatná doba, do voleb se na Babišovy skandály zapomene.

1 0
možnosti

Nevím, zda se dá nazvat mastrštykem kopání vlastního hrobu. Demise nedemise, chvála Babiše za ministerské výkony a pak vykopávání z vlády bez prokazatelných argumentů atd. prostě chameleón; a takoví si moc nepolepší!

Doufám, že se po volbách ke svému článku vrátíte.

2 2
možnosti
Foto

I91v78a92n 22M74a96r50e70k

12. 5. 2017 16:40

"Majstrštyk" p.Sobotky vidím spíše v tom, jak se mu podařilo rozvířit místní politické dění. Poté se ve vší pohodě vypravit do Lucemburska , bez toho , aniž by kdokoli tušil něco o náplni jeho "pracovní cesty. Po čase se určitě budeme všichni divit. Rv

0 0
možnosti

Největší "legrací" na těch provalených nahrávkách asi bude, že si je zřejmě pořizoval pan Přibil sám, v té době ochotný a poslušný podřízený pana Babiše!!To asi jen tak, aby do budoucnosti měl něco v ruce. No a pak to zřejmě zabordelil.

Alespoň tak se ve sdělovacích prostředcích doposud vyjadřovali odborníci na techniku, že nejméně u první i druhé byl mikrofon na těle jednoho ze dvou účastníků.

2 0
možnosti

T85o90m74á78š 15P71í80c45l

12. 5. 2017 14:02

Důležité je se jistit. To říkají alpinisté včetně těch análních ;-D

3 0
možnosti

Sobotka vyhral proto,ze z nejakeho (me tajemneho) duvodu ma podporu vetsiny CSSD a KDU-CSL. Kdyby nemel, tak leti i s Babisem.

0 0
možnosti

Já bych řekl, že asi proto, že na něj nemají (a při jeho způsobu života a politiky ani nemůžou mít) žádné nahrávky, pane Šrubaři!

0 0
možnosti

T32o70m65á88š 58P35í83c57l

12. 5. 2017 12:39

Prezident dal politikům pár dnů navíc, zatímco bude v Číně. Sobotka si zatím ujasní, co chce a Babiš má za sebe náhradu. Prezident se vrátí a Babiše odvolá. A antizemanovci budou opět za blbečky. Polikáté už?

2 2
možnosti

Přání otcem myšlenky. Zeman byl Sobotkou na příštích pět let už "vypnut".

2 1
možnosti

"Kdyby také nevznikla celá tato komedie, neměly by, myslím, ani kompromitující nahrávky ministra financí žádné fatální důsledky."

Právě proto je více než zřejmé, že skupina "Julius Šuman" asi nebude amatérská skupina nezávislých nadšenců, ale spíše pravá ruka někoho z ČSSD.

Výrobu nahrávek a jejich načasované zveřejnění považuji za větší špinavost, než samotný obsah nahrávek.

Identita skupiny samozřejmě zůstává i nadále neznámá a zřejmě to tak i zůstane.

2 3
možnosti
Foto

Těžko spekulovat. Babiš má jistě mnoho "centrálně" neorganizovaných odpůrců. Jsem obecně skeptický k různým konspiračním teoriím, tedy nevěřím, že Babišovi škodí nějaká politiky organizovaná skupina řízená vnitrem či tajnými službami, ale na druhou stranu si ani nemyslím, že v babišových médiích je nějaký organizovaný systém práce s informacemi proti jeho konkurentům. Obojí je totiž velmi riskantní, což je vidět na i tom,co se stalo, když si Andrej Babiš chvíli "nedával pozor" a jeho tým podcenil prohlídku či rušení místa nějakého citlivého rozhovoru. Přikláním se tak k akcím jednotlivců, kteří škodí, vydírají či jsou přehnaně loajální.

0 0
možnosti

Zda jde o majstrštyk, to se ukáže až ve volbách. Já osobně jsem ČSSD nikdy nevolil a volit nebudu. Donedávna jsem volil ODS, nyní mám jinou oblíbenou stranu, ale ČSSD to není.

Avšak nejsem si jistý, zda právě tohle nezlomí Sobotkovi vaz u voličů.

ponechme stranou, pane Turnere, že Vy a já máme odlišné názory na Zemana. Nyní není řeč o Zemanovi, nýbrž o tom, zda Sobotka udělal majstrštyk.

I když se Zeman s ČSSD rozkmotřil už před časem, hodně lidí, co ČSSD volí, moc politiku nesleduje. Pro řadu z nich je Zeman ikonou a ČSSD volila ze setrvačnosti právě díky Zemanovi. Že to bylo nelogické a neodpovídalo to realitě, je jiná věc. Prostě to tak bylo a hlasy se po volbách počítají na kusy, bez ohledu na to, zda příslušný volič uvažoval logicky, či zcela nesmyslně. Pro výsledek voleb je podstatný jenom počet hlasů a vůbec nic jiného.

Tímhle otevřeným konfliktem se Zemanem přijde ČSSD o řadu svých voličů. O takové voliče, kteří politiku moc nesledují a jejichž hlas byl založen vysloveně na neznalosti věci, ale i takový hlas byl prostě jeden kus jako hlas kteréhokoli jiného voliče. Mnozí tradiční voliči ČSSD teprve nyní zaregistrují, že Zeman je s tou stranou v dlouhodobém konfliktu.

Pane Turnere, neposuzujte všechny lidi stejně jako sebe nebo například mne. My dva sice máme odlišné politické názory, ale je to odlišnost v pohledech na věc, nikoli důsledek povrchního sledování politiky a nedostatečné informovanosti. My dva jsme dostatečně informovaní, protože to sledujeme v dostatečné míře. Nezapomínejte však, že řada voličů volí skutečně na základě opravdové nedostatečné informovanosti. A právě o ty Sobotka nyní do značného procenta přijde.

To je můj názor.

2 0
možnosti

Jako insider mohu s klidem konstatovat, že pan Turner čte situaci vcelku dobře. Uvnitř ČSSD se zvedla vlna mimořádného odporu vůči Zemanovi právě v levém, dosud Zemana volícím křídle. Radikální odsudky, že Zeman u nich skončil zaznamenávám u straníků každý den. Členové ČSSD jsou aktivnější a noví členové se hlásí.

2 1
možnosti

Karma.Sobotka je pořád představován jako slaboch,ale mohl by slaboch odolat puči ve vlastní straně a nakonec uplně vyřadit se hry lánské spiklence?Podařilo se mu sjednotit sranu a něco udělat a to "něco" dost zásadního.Nevím zda počítal,že mu Zeman začne nahrávat na smeče.Myslím,že ani nečekal,že morální a duševní rozpad prezidenta už pokročil tak daleko....je jen otázka,kolik lidí si to s volbou "správného chlapíka,co za lid bojuje proti zlu" rozmyslí,nebo se Babišem a jeho soukromou nedemokratickou stranou nechá oblbovat dál....tohla fakt není žádný Spasitel,jen ještě větší zlo.:-/

6 3
možnosti
Foto

Nejsem sice "fanoušek" ČSSD a ni jejího předsedy, ale musím konstatovat, že v současné situaci pro mě reprezentují jakousi "tradiční politiku", která sice má své bolesti, ale ukazuje se aktuálně výrazně lepší než nestandardní prezident a nestandardní nejsilnější politická strana, která není žádnou politickou stranou, ale firmou jednoho muže.

5 0
možnosti

Autor má pravdu v tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. V tomto případě přinejmenším v tom, že se vyčistí prostor a ubude politických aktérů, kteří se neosvědčili. Spoléhám na české voliče, že se tentokrát pořádně chytí za nos a nepošlou do politiky ničemy, kteří tam nepatří.

2 0
možnosti

Obdivuji váš optimismus.

4 0
možnosti
Foto

Jestliže se Zeman cítil před týdnem tak silný v kramflecích, že hodlal přijmout toliko osobní demisi Sobotky, tak dnes už jenom vznáší poněkud pošetilé dotazy na Ústavní soud.

Pozn.: Jediné, co lze Sobotkovi vytknout, je to, že nepostupoval v souladu s koaliční smlouvou, která ho zavazovala demisi vlády konzultovat předem se svými partnery v koalici.

0 0
možnosti

Sobotkovi toho lze vytknout mnohem víc; to každý ví.

3 0
možnosti