Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkně jste to napsal, karmuji.

Současná politická situace a vlastně i ty předchozí, ještě podle mého názoru, odráží celou naši historii. Nakousl jste to tím zesměšňováním všech, kteří se prostě jenom nesmíří s brbláním a vyjdou aktivně něco dělat do ulic. Všechna léta před sametem se do našich hlav lilo, aby nikdo nevybočoval a hlavně obě totality usilovali o co nejpasivnější obyvatelstvo. To se jim, zdá se, povedlo. Protože po všech těch kotrmelcích politiků posledních 25 let se může zdát, že se českému občanovi může na hlavě štípat dříví a on se prostě neozve.

Nu a politická reprezentace? Všechny naše vzory buď zemřely ve válce, nebo pro nesouhlas s politikou odešly hned po 45, následně pak v 50. a 60. letech. V tom lepším případě. Ostatní dostali provaz nebo Jáchymov. Zkrátka, nezůstalo nám tady moc lidí s dostatečným morálním kreditem. A pokud se objeví, tak je hned očerňován, zesměšněn a to si pak i ostatní rozmyslí, jestli jim vůbec stojí za to, vstoupit do českého politického bahna, protože se mnohdy o sobě dozví i věci, které ani sami neví.

Nezávidím jim to, ale stále doufám. Naděje umírá poslední a i žumpa se musí jednou za čas vyčerpat.

Tak snad, stačí jenom vytrvat..

[>-]

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář, souhlasím s Vámi.

0 0
možnosti

Je to možná kruté, ale abychom zde mohli mít alespoň přiměřeně slušné, schopné a rozumné politiky, musíme nadpoloviční část státu skládat ze slušných, schopných a rozumných občanů a ti pak takové politiky zvolit, jiná možnost není.

Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=604723

ANO tak to je, a krom rodiny může v tomto pohledu pomoci i dobrý kantor...a v některých případech jsou rodiče méně informovaní a méně schopní myslet než jejich děti...pak musí pracovat jen kantor, protože domov je v tomto směru nefunkční...a to jsou pozůstatky komunistické nadvlády vládnoucí dělnické třídy, se kterými se budeme ještě nějakou delší dobu potýkat.....

0 0
možnosti
Foto

:-)R^ Zcela souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Povedený článek. R^

Jen bych se pokusil trochu obrousit tu národní hranu.

Nedostatek morálky v politice není jen problém české kotliny. Rusové si zvolili Putina, Francouzi Macrona a my Trumpa. Ani jednoho nepovažuju za nějakého charakterního vizionáře. Taková je prostě povaha demokracie.

Tak jako má většina lidí průměrnou výšku, má většina lidí i průměrný politický vkus. Snad jen v obdobích akutního ohrožení se v masách probudí nějaký pud sebezáchovy a pak jsou ochotni si do čela zvolit nějakého zásadového lídra. Ale jinak mají zelenou koblihy a líbivá hesla.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji.:-)Je to tak, nejsme v tomto jistě výjimeční, je to obecný trend, jen mi přijde ( což může být i tím, že nemám relevantní srovnání), že jsme výjimečně pokrytečtí. Děláme, že se někoho štítíme, nadáváme na něj a pak ho volíme.

0 0
možnosti

Co Češi chtějí?Někteří a není jich málo nějakou "osvícenou" formu totality.Nejdřív si na místo "osvíceného" vládce vybrali Zemana a ted Babiše.Fakt,že takto to nikde nefunguje a uvedení vudcové k "moudrému vládnutí" mají nulové předpoklady,jim ku podivu vubec nevadí,asi tak funguje dnes tolik vyzdvihovaný "selský rozum"...

0 0
možnosti
Foto

Diskuze se pěkně rozjela a já si dovolím, než se vydám na posezení 500g krymský biftek, několik poznámek:

1. Ty dva tábory jsou nyní definované jako "Zemané" a "Antizemané". Nic jiného v tom není. A já si myslím, že tábor "Anti" sahá daleko častěji k podpásovým útokům, pomluvám, očerňování a podobně, než tábor "Zemanů".

Bylo by opravdu zajímavé, kdyby to nějaký internetový robot vyhodnotil, aniž by nám zaviroval počítače.

2. V současném sporu jde samozřejmě o to, zda bude Miloš Zeman podruhé zvolen. A jeho odpůrci poukazují na jeho horšící se zdravotní stav a mají pravdu.

Ovšem, ten zdravotní stav není zas tak strašný, když se mu povedlo tu čínskou anabázi přežít, že?

O co teď jde? O leden 2018. Buď Zeman podruhé zvítězí nebo ne. A pokud zvítězí, Pravda a láska utrpí čtvrtou a asi ne poslední porážku v řadě.

A kdyby MZ v průběhu funkčního období odstoupil nebo zemřel? No, tak to už na tom vítězství nic nezmění a Pravdoláska klidně může postavit Drahoše proti Druhošovi. Bude asi mít volné pole, ledaže by se Václav Klaus ještě pochlapil.

A vyloučené to není, je ve velmi dobré formě.

3 3
možnosti

Někdo má na tričku koblihu, jiný rakvičku.:-)

1 0
možnosti

Chtěl bych pouze říci, že s vámi vyjadřuji souhlas. Není lehké diskutovat s těmi různými mamánky a jelimánky, kteří k životu potřebují se pořád před něčím klanět.R^

4 0
možnosti
Foto

Hezky jste to pojmenoval. A kam jste se zařadil Vy?

2 0
možnosti
Foto

Díky za článek. R^

Podepisuji každé slovo z tohoto blogu.

Ono je to také tak, že hodně lidí pojímá život jako sportovní (fotbalový) zápas: je jen manšaft A a manšaft B a nic mezi tím a vedle či uprostřed. Když kritizujete jedny, kritizovaní vás ihned onálepkují vlaječkou protistrany, hezká je taky "pražská kavárna".

Dodnes jsem nepochopil, že takové množství lidí může přehlížet, tolerovat či dokonce omlouvat nepřijatelné prohřešky vrcholných politiků a veřejně činných osob - teď necílím jen na provětrávané trio Zeman, Babiš, Sobotka a jejich satelity či nohsledy, míním celou dobu od podzimu ́89. Přiznávám, že jsem byl naivní a věřil jsem, že se začne měnit všechno, včetně mezilidských vztahů a situace ve společnosti. Odhadoval jsem, že do dvou generací bude zejména společenská situace o několik kategorií výše, na úrovni /lepších" západních zemí....Velká přírodo, já byl bloud.

Začal jsem střízlivět v 1. polovině 90. let, když jsem sledoval, co se děje. A ono se to nelepší, naopak. Lidi jsou označováni coby debilové, dementi, ubohé stádo a oni tomu a autorovi tleskají!! To je neskutečné.....

Šance na zlepšení? Dosti špatná, nedobrá....

Lid je rozdělen na dva tábory a část mlčící a netečnou. Za této konstelace něco zlepšovat je problém. Nové tváře jsem napadány, uráženy, jejich příznivci deptáni a znemožňováni, aby nemohli konkurovat příznivcům a zastáncům starých pořádků.

Ano, rozumím vám, stejně jako jsem přijal dnešní blog pana Stejskala a podobné názory.

7 0
možnosti

Také jsem byl tak naivní, jak to popisujete ve druhém odstavci. Takových asi bylo hodně. Jenže už od ledna 1990, kdy bylo KSČM umožněno kandidovat ve volbách, to nabíralo ne zrovna správný směr.

1 0
možnosti

To je ten článek, o kterém jste se zmiňoval, že máte připravený? Už podle negativních reakcí některých známých firem je zřejmé, že jste se s ním trefil správně.

5 0
možnosti
Foto

Ano, je to on a nebýt negativních reakcí, asi by nemělo velký význam ho vydávat, takto splnil svůj účel.

Vám děkuji:-)

4 0
možnosti

Souhlas. Jen je zde pořád jedna a ta samá otázka: Koho volit ? (Týká se jen voleb do Parlamentu, u prezidentských je to jasné - každý lepší než Zeman).

2 1
možnosti
Foto

Souhlasím, volba do Parlamentu je těžká. Komunální politiky můžeme osobně znát a volit je i podle jiných kritérií, než podle stranické příslušnosti. V případě prezidenta to vnímám stejně jako vy. Parlament je problém. Já zvolím vylučovací metodu.

1 0
možnosti

Jirko, na to proč je tendence volit ty samé, by ti nejlépe odpověděl Prof.Mudr C.Höschl - říkal cosi o Gaussově křivce IQ...

2 0
možnosti
Foto

Je to tak, Marie, jsme asi predisponování dělat stále stejné chyby a nelogické počiny. Děkuji za komentář.:-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS