Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Je otazka, proc Buh stvoril cloveka. No protoze s opicemi nebyl spokojen. Potom pro jistotu svych pokusu zanechal. Proto budme realisti mily autore. Budme radi, ze jsme se jeste nevyhubili. Buh by mel pro to pochopeni.

0 0
možnosti
Foto

A jak to souvisí s válcováním plechu, milý komentátore?:-)

0 0
možnosti
FN

Autor má jistě pocit, že ostatní představitelé západní Evropy jednají výhradně ve prospěch EU a nikoliv ve prospěch svých zemí. Např. při jednání zemí G7 určitě činitelé Francie, Itálie a Německa zastupují ekonomické zájmy svých zemí, nikoli ostatních zemí EU. Tady v ČR se budou vyvěšovat vlajky Tibetu a odsuzovat politici za to, že jednají s Čínou, zatím co Merkelová v Číně uzavřela miliardové obchody. A ty obchody neuzavírala pro společnost Nábytek Žabovřesky, ale pro společnosti z Německa. Francouzi pokutují naše řidiče za to, že tito řidiči nemají mzdu na úrovni francouzských. V Německu se zpoplatní dálnice pro osobní auta, ale německý řidič bude mít daňovou úlevu.

A tak je to se vším. Každý politik, každé evropské země je odpovědný svým voličům, nikoliv voličům sousedních zemí, proto bude každý hájit zájmy své země. Myslet si něco jiného hraničí s naivitou a hloupostí.

1 0
možnosti
Foto

Vždy mě překvapí, jak někdo místo toho, aby se zabýval tím, co je v článku, spekuluje jaké má autor pocity. Možná jste si nevšiml, že nehodnotím počínání druhých, byť se o takových negativech zmiňuji, ale amorální jedná ní našich politiků ve smyslu toho, že je to obecně špatné. Tedy je to špatné, když to dělá Merkelová, stejně jako když to Trump nebo kdokoli jiný.

0 0
možnosti
JA

No, jen by mne zajímalo, na jakých že idejích stojí EU? Poslouchejte Němce a Francouze a držte pysk? 8-o

2 0
možnosti
Foto

Kdyby Vás to opravdu zajímalo, tak byste na to přišel, a to nejen tak, že je to nějak definované. Místo toho jen papouškujete takovou hospodskou frázi. Vy máte pocit, že posloucháte nějakého Němce nebo Francouze? Ono se jistě dá na stavu současné EU kritizovat hodně zcela konkrétních věcí, ale asi je dobré se zamyslet , co je obecně na EU špatné a pak teprve, co konkrétně se mi nelíbí.

0 0
možnosti

Za to co předvádí Zeman a Babiš, jsou zodpovědní jejich voliči a mnozí diskutující pod tímto článkem!!

4 1
možnosti
Foto

To s vámi naprosto souhlasím, nedávno jsem podobný to prezentoval v článku: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=604723

0 0
možnosti
ZH

Mno mel bych vyhradu. EU nemá přebujely aparat a byrokracii. Spis naopak se jedna o dost stihlou instituci v ramci moznosti. Staci i porovnani byrokracie se zememi jako Britanie a Francie. Vycitate neakceschopnost a zkostnatelost, ale to vychazi z toho, ze EU je "moc" demokraticka a každý keca do vseho, takze dohody se nalezaji hure, nez když jeden clovek rozhodne. Pokud by jste toto chtěl resit, zacal by rev o brani suverenity. Tedy EU není dokonala, ale v ramci moznosti je to unikatni celek v dějinách.

2 0
možnosti
ZH

PS: S Eurem je to jednoduchy, Babis a Zeman jen populisticky kecaji a obratili svoje názory o 180° jen dle toho, kam se zrovna korouhvička otaci. Jakmile CNB zasahla proti korune v dusledku hrozby deflace, to bylo revu, ikdyz CNB použila to, co odpurci Eura prece tak chteji. Slovakum evidente Euro prospiva a Cesi trucuji, ze existuje fond, který slouží pro pripad krize, kam by Cesko muselo pripadne prispet ? Oportunismus.

2 1
možnosti
JB

Ideálem EU bývala kdysi i rovnost -tedy právo veta. Jenže to se nelíbilo těm silným -takže se z EU stala jakási elitářská společnost, kde rozhoduje jen několik málo velkých zemí -v podstatě hlavně Německo a Francie!

3 2
možnosti
PA

To je zase pytel mouder. Evropa se na nás vybodla kdykoliv se ji to hodilo. Mnichov byla čí vyčuranost? Dodnes jsme se z toho nevzpamatovali.

4 4
možnosti
JB

Přesně tak! A hodí nás přes palubu zas, až dojde na řešení nějakých zásadních otázek, kde nebudeme mít ten "správný" euronázor.. Nebo s námi alespoň bude jednat z pozice síly formou příkazů a nařízení -což se již vlastně děje.. EURv

2 2
možnosti
JR

trump prodává hlavnímu podporovateli terorismu saudské arábii zbraně za miliardy dolarů...proto jeho první cesta do zahraničí byla do saudské arábie...ne prvním místě jde o prachy ..a u nás to máme zemanovi zakazovat???........na sudskou arábiii spoléhá i anglie po brexitu...viz oficiální vyjádření britských politioků, saudové už skoupili skoro celý londýn, pro poláky , čechy jsou pouze slova opovržení..jen kvůli nám, polákům, slovákům, atd. byl brexit

3 1
možnosti
JR

na prvním místě jde o prachy.....darwinovský princip

0 0
možnosti
MJ

Viděla jsem kdysi dokument o kolonii netopýrů. Tam ti šťastnější (co ulovili) půjčili kus žvance hladovým, co neměli ten den štěstí. Když ovšem nastala opačná situace a kolegové netopýři se nezachovali stejně, nepůjčili žvanec, pak byl konec. Už se nepůjčovalo. Nevím, nebyla jsem (bohužel) u tohoto pozorování, ale mám pocit, že ani netopýři netolerují vyčůranost. Chápu, tady jde o zbraně a euro... :-)

5 0
možnosti
JZ

Sory jako, ale i s vetsinou slunickaru se shodnu na tom, ze v EU si kazdy stat snazi urvat maximum pro sebe jak to jenom jde, protoze tak to proste v realite chodi, "dokonce i" v roce 2017. Autor clanku je ale ocividne jeste trochu jina liga.

5 1
možnosti
Foto

Že se každý stát snaží prosadit je jedna věc, druhá je kolik kdo do společné "kasičky" dává a kolik kdo bere. Ta data jsou volně dostupná, stejně jako to, jaké výhody to přináší firmám s EU obchodujícím. Myslíte si, že jsou majitelé a manažeři těch firem úplní idioti, když nechtějí, abychom o trvání našeho členství pochybovali?

Asi by se hodně ekonomů, podnikatelů a jiných odborníků divilo, že je nazýváte sluníčkáři.:-)

3 1
možnosti