Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P13e64t95r 49Č44e44j48k66a

14. 6. 2017 11:05

1.) Skutečnost, že před 89 Češi utíkali na západ a západní země je přijaly, nevytváří závazek pro zemi, ze které se utíkalo (ta už mimochodem neexistuje....), ale pokud už chcete argumentovat morálním závazkem, tak ten se vztahuje jen na ty, kteří utekli a byli přijati. Ostatní z toho laskavě vynechte.

2.) Ta kvóta pro ČR není 400 osob, netuším, kde jste na takové nesmyslné číslo přišel. Ten závazek plynoucí z obou nařízení je 2691 osob (1100 osob na základě "dobrovolné" kvóty, s kterou jsme sami souhlasili a zbývajících 1591 na základě "nařízené" kvóty) - háček ovšem spočívá v tom, že ten systém zkrátka a jednoduše nefunguje. V září 17 má končit (protože ty relokační mechanismy mají dvouletou platnost) a za tu dobu bylo relokováno něco přes 20 tisíc lidí, což je cca polovina toho prvního dobrovolného závazku, který byl 40 tisíc.... Takže problém zdaleka není jen na CZ straně a argumentace o uplatňování práva tady dostává nafrak, protože opravdu nelze říct, že když je nařízeno jezdit v obci max 50, tak že zákon porušil jenom ten co jede 85 a víc.... zatímco ten co jede 70, toho trestat nebudeme. Ta argumentace je zcela vadná.

3.) Ty vaše zkratky jsou nesmyslný žvást - nikdo netvrdí, že KAŽDÝ, kdo do Evropy přišel je terorista, nebo nebezpečný... je to jinak, nejsme schopni profiltrovat ty lidi takovým způsobem, abychom riziko v co nejvyšší míře minimalizovali! A pak zodpovědný stát jedná tak, že zohledňuje svojí základní úlohu - bezpečnost pro vlastní občany, a riziko zkrátka podstupovat nebude. Politika MV v tom, že se nebudou přijímat lidi bez dostatečného prověření je ta politika zodpovědná... Mimochodem - už i instituce EU (Frontex) připouštějí, že napomáháním a převážením lidí do Evropy akorát motivujeme další k tomu, aby to zkusili taky. A fakt, že lidi nabíráme ve výsostných vodách Libye - to je něco, co opravdu pochopit nelze - z EU se stal spolupachatel organizovaného zločinu.

1 0
možnosti
Foto

:-) ... koukám, že si píchl do vosího hnízda; projel jsem zběžně diskuzi, a nemohu se ubránit dojmu, že být to v "reále", neházeli by po tobě jen rajčata nebo vejce ... případně by přilétla šavle, jak píše jistě jinak milá a slušná paní, ale možná i kamení. To víš, za pravdu se každý hněvá. Tobě samozřejmě karma, pěkné dny a sílu vytrvat! Moc nás nebude, dokud se nestane něco, co lidem zase otevře nejen oči. R^R^R^

1 1
možnosti
Foto

R^v některých bodech souhkasím ale hlavní nesmysl jsou kvóty-migrantům ať pomáhají ty státy které měly kolonie v zemích odkud ti lidé utíkají-země které se obohatily tím, ž těžily z nerostného bohatství území která jsou teď v takovém stavu v jakém jsou

0 0
možnosti
Foto

Děkuji. Já osobně bývám oponent argumentací, které vracejí do hry události staré desetiletí, používání události starých více jak století je pak podle mého názoru cesta do pekel. To bychom si mohli taky začít vyčítat události z dob Přemyslovců.

Nicméně koloniální období a jeho rozpad mají na současnou situaci zásadní význam v tom zcela souhlasím, stejně jako neuvážené kroky mocností v 2. pol 20. století, které dle mého soudu trvají stále, viz dodávky zbraní a podpora wahabistického režimu SA americkým prezidentem

1 0
možnosti

Politici jsou pekny zbabelci. At si to odskacou ostatni. Rv

1 0
možnosti

STOP islamizaci Evropy, STOP přijímání dalších muslimských prchlíků..

staré moudro - podáš prst, po čase ti urvou celou ruku....... salámová metoda !

Teroristické útoky nejsou hlavním nebezpečím , tím je nepochybná snaha Islámu ovládnout Evropu. I tyto útoky jsou zřejmou součástí této snahy. Dá se odhadovat, že jejich cílem je vyprovokovat protiopatření, která se stanou záminkou radikalizace (zatím) pokojných muslimů, kteří už v Evropě jsou. Právě obava z reakce muslimů je nejspíš jedním z důvodů, proč se žádný evropský politik nepokusí ani o náznak systémového řešení problému, jímž přítomnost desítek milionů (a stále narůstající počet) muslimů v Evropě zcela nepochybně je.

Snaha vyhnout se konfliktu s muslimy je marná. Dřív nebo později k němu stejně dojde. Takže ta zbabělost nám nepomůže a jen nám utíká šance, že bychom mohli tento střet vyhrát (a možná že ještě i bez krve).

Proč za poslední roky, kdy se tak rozmáhá islámský terorismus v záp. Evropě, nečteme ani jeden rozhovor se zraněnou obětí či pozůstalými ??? Neexistují? Nechtějí mluvit? Nesmí mluvit? Zaplatil jim někdo, aby mlčeli? Bojí se odplaty? Jde jim život dál, tak kliďánko, jak nás média přesvědčují, že lidi jsou tam v pohodě, že "žovot jde dál" ???

Je to o cenzuře či autocenzuře ...

Dvě třetiny dotázaných muslimů tvrdí, že náboženská pravidla jsou pro ně důležitější než zákony země, ve které žijí. Tři čtvrtiny respondentů zastávají názor, že je jen jedna legitimní interpretace koránu.- Islámský fundamentalismus je široce rozšířen - https://www.wzb.eu/en/press-release/islamic-fundamentalism-is-widely-spread

„Státy, které již nedokážou zaručit bezpečnost svých občanů, jsou bezcenné“

1 1
možnosti
Foto

Jste trochu "paradoxní" pokud srovnáváte naše emigranty za socialismu s současnou migraci

5 1
možnosti

J78a22k61u56b 65M46a35c52h

8. 6. 2017 10:47

Vážený pane autore, doporučuji malý výlet za hranice do Bavorska. Projděte se po příhraničních městech a sledujte chování imigrantů. Rodiny s 5 i více dětmi, vše na sociálních dávkách. Rád a osobně budu dvě takové rodiny podporovat, ale u nich doma a ne zde. Popovídejte si s dobrovolníky, kteří se v dobré vůli rozhodli pomáhat. Rychle zjistili, že normální oblečení a sportovní obuv imigranti nechtějí - akceptují jen drahé,značkové zboží a na dobrou vůli reagují arogancí. Doopravdy reagují na pomocníky jako na sluhy. Divné, ale poučné,že?

12 0
možnosti
Foto

Zmámí byli v rakouských Alpách a zjistili, že uprchlíci jsou ubytováni za státní peníze v luxusních hotelech. To jim vyrazilo dech.

2 0
možnosti

Jen velmi naivní člověk by si představoval, že přijetím čtyř set osob by všechno skončilo. Ani náhodou. Přijdou široké a vzdálené rodiny. No budiž. Tohle bude generace, která se třeba bude ještě snažit. Ale zároveň si budou chtít zachovat svoje zvyky, svou kulturu. Ovšem ta je občas v rozporu se zákony hostitelské země.

Co tedy, pane autore, navrhujete? Budete jim snad bránit v uchování kultury a tradic? Nebo budete psát blogy o tom, že mají mít práva menšin a zákony je tedy třeba přepsat?

Nu a nakonec - nikde v Evropě se nepodařilo tyhle "cizince" plně asimilovat - pokud jste si náhodou nevšiml, většina teroristických útočníků pochází z 2. či 3. generace - ta první je třeba ještě vděčná za pomoc, ty další už ne.

14 0
možnosti

Jestliže autor srovnává uprchlíky před komunismem s tím co se v současnosti žene do EU, potažmo do zemí s vysokými sociálními dávkami, pak je normální demagog.

Další nesmysl je argumentovat že podle kvót přijmeme "jenom" 400 prověřených "uprchlíků". Nechci zkoumat kdo je a kdo není cvok, nehledě k tomu že teroristé jsou často z druhé a další generace. Uvědomuje si autor vůbec skutečnost že kde je větší zastoupení muslimů jsou problémy? To že si na tom nahání volební body ČSSD na podstatě věci nic nemění.

8 0
možnosti

Milé děti, váš spolužák Laco přišel do třídy velmi zavšivený. Budete solidiární a každý si od něj pár vší vezmemete. Nemusíte mít žádné obavy, na každého připadne jen asi 10..15 vší.. Kdo si vši nevezme, dostane trojku z chování a zaplatí pokutu 5000 kč. :-P

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS