Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrá úvaha a karma. R^

Souhlasím zejména s pasáží našeho postoje k EU. I když má tento projekt problémy, je třeba si říci, co by bylo, až nebude /případně nebudeme v něm my/. Vzhledem k nepokryté afinitě ing. Zemana k Číně a Rusku bychom záhy zase mohli vyučovat jako povinný jazyk ruštinu, případně čínštinu, slavit Dědu Mráze a možná přijmout i nějaké prvky oné čínské demokracie, která se projevuje vysokým procentem transplantací, případně vystavováním mrtvol na výstavišti v Praze.

Prostě zapomínáme rychleji, než by bylo zdrávo.

Vždycky pokládám všem otázku: pokud byste museli odejít z ČR - šli byste raději do Ruska nebo do Francie? Ať si každý odpoví sám.

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Všímám si také poněkud nekritického postoje k Východu a naopak velmi kritického postoje k Západu. Ono je všude co kritizovat, ale jak píšete, přemýšlejme o tom, kde bychom raději žilia podle toho se orientujme. V Rusku jsem pobýval a nechtěl bych tam být ani "po smrti namalovaný na zdi".

1 0
možnosti
Foto

Co Vás vede k názoru, že migrační krize odezní? Tuto míru Vašeho optimismu nesdílím.

2 0
možnosti
PS

V níže uvedeném bodě s autorem nelze souhlasit. Občany nebyl vstup do EU vůbec podporován, pan autor asi nebyl v naší vlasti v roce 2003. Kdy k nám jezdili "ceniči zubů", aby slibovali hory doly. Autor asi neviděl šot z televize, kdy jedna babička se ptá druhé: "Dala jsi ANO?" Ona: "Ano, dala jsem ANO". Přitom ani jedna z nich nevěděla čemu ANO dávají. Pět tisíc stran dokumentu o právech a povinnostech po vstupu do EU. Po 14. letech můžeme snad bilancovat, stačí jen připomenout:

Proty, kdož mají klapky na očích a nechtějí znát pravdu...

Cukrovarv Hrochově Týnci:

DoEU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - ceniči zubůtehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst.Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovarHrochův Týnec:

http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnějšíobrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!?

Bylijsme před EU, budeme i po ní, věřte si. Viz I.republika, zlatá,suverénní...

Náš vstup do EU byl dlouhodobým procesem, který byl podporován širokou politickou základnou a tím i občany.

Zdroj:http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=608402

2 0
možnosti
Foto

,,Chcete jiný, lepší brexit, nebo rovnou brenter?";-) Totˇdilema. Jsou však obavy, že to, jak a kam ,,kráčí" EU může skočit také i (BR - ;-() DELETE:-( Snaha o ,,delete" tzv. nár. států je pak více než zřejmáRv Tzv. brexit je jedním z výsledků těchto snah, což jistě není zásluhou ,,nějakého" N.F.:-/

0 0
možnosti
Foto

Národní státy jsou možná stejně jako politické strany přežitek, možná... to se ukáže časem

0 0
možnosti
JV

J32a22n 54V46á13v17r88a

9. 6. 2017 13:21

Cely problem EU je, ze misto volneho pohybu osob a volneho obchodu chce particka levicaku z Bruselu co se precetli Kalegriho spasit evropu treba i klacky. Zapominaji ovsem, ze co neni na principu dobrovolnosti, to se zakonite rozpadene.

1 1
možnosti
Foto

To je zjednodušení ad absurdum

0 0
možnosti
ZZ

katastrofa, pane autore, proč mi moji zemi nenecháte pro mě se svými názory, problémy a nezaložíte si s ostatními, co mají strach, že se bez EU a takových myslitelů jako je Juncker, Merkel a spol. vrátíte do jeskyň, nový stát někde jinde? Já opravdu nepotřebuju tzv. finanční pomoc. To se to rozhazuje, když máte k dispozici rotačky na tisk peněz, jinak přece EU žádnými finančními prostředky nedisponuje, než těmi, které ukradne národním státům nebo rychle vytiskne. Nebo snad vytváří desítky tisíc úředníků hodnoty, které si někdo dobrovolně koupí? nechte mi mou zemi pane, a nenut ́te mi něco, co mám jako neživota schopného. sbalte se s ostatními eurohujery a naschle.

0 1
možnosti
Foto

Katastrofou mi přijde, že množí lidé, kteří pozbývají jakéhokoli nadhledu a schopnosti přemýšlet o jiných názorech, než jsou ty jejich.

A vyprošuji si, pane Zámečníku tento tón. Vy nemáte žádné právo někoho někam posílat, máte pouze možnost zde slušně diskutovat, takže ji využívejte nebo komentujte jinde někoho jiného. Já o takovéto svinstvo na svém blogu nestojím. Je to jasné? Odpovězte mi, prosím jednoznačně, nebo vaše komentáře na mém blogu nebudou.

3 0
možnosti
SB

Migrační krize že by odezněla, jak píšete v článku?

To myslíte vážně?

0 0
možnosti
Foto

Za prvé, kdybyste četl pozorně, je to výslovně uvedeno jako příklad a zadruhé vy si myslíte, že ta hysterie bude trvat na věky?

Migrace nikdy nikdy nepřestaly a asi ani nepřestanou, co snad přestane je to, že se to stane stejným globálním problémem jako ekologie, přelidnění, energetická problematika, změny klimatu a podobně, tedy tím, s čím to také souvisí. Bude to jistě i politikum, ale už snad ne výše zmíněná hysterie absurdně ovlivňující všemožné oblasti.

2 0
možnosti

V článku samozřejmě není uveden jediný důvod, proč by životní úroveň měla klesat někomu jinému než dotačním přísavkám

2 1
možnosti
Foto

V článku to není uvedeno, protože o tom ten článek není, pro to doporučuji komentovat to, co v článku je a o čem článek je.:-)

Nicméně aktuální negativní dopad brexitu na ekonomiku je realita a v tomto smyslu se vyjadřují ekonomové i ve svých prognózách. Poškozuje to aktuálně všechny, ale je pochopitelně možné, že v budoucnu na tom bude Británie profitovat, to já nevím, a neví to asi nikdo.

1 0
možnosti
ZB

Karma.Nelze se nevšimnout,že jeden z hlavních stoupencu brexitu Farage vyšumněl u voleb do prázdna,to by jeden čekal,že "hrdí a svobodní Britové",to svému "osvoboditeli" z EU budou házet jako diví.Máte pravdu,lidové referendum o tak duležitém jednorázovém kroku je velký hazard,když dnes za mnoho lidí rozhodují emoce,podpořené velkými nápisy v bulváru a pár dobrými oblbovači,kterým ovšem chybí plán B...

4 2
možnosti
Foto

I já s vámi zcela souhlasím, přímá demokracie jistě je demokratický nástroj, ale jeho využívání si žádá velkou obezřetnost.

2 1
možnosti
TB

příčina je podle mě v tom, jakým směrem se EU ubírá....a sice od původního společenství svrchovaných států do jednoho "superstátu" a po tom Británie jako spousta dalších lidí zrovna moc netouží......to je jako, kdybyste se ženil, měl úžasnou manželku se kterou byste spokojeně žil a ona Vám po letech do domu přivedla Vaši tchýni, švagrovou a x dalších příbuzných a všichni Vám kecali do Vašeho způsobu života ;-)

6 1
možnosti
Foto

Já bych tu meteforu spíše viděl tak, že někdo viděl tu krásnou manželku a nedošlo mu, že se okouká, zestárne a bude občas protivná, že přijdou krize a neúspěchy. Začne se tedy ohlížet po nějakém jiné a uvažovat jestli není lepší být singl. No jo, ale máme děti, společný majetek, pořád to má i nějaké výhody a ty okolní krásky mohou být docela nebezpečné a být singl je cestou k opuštěnosti.

2 3
možnosti