Diskuse

K čemu se hodí kripl a k čemu příslušník aktivních záloh?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P73a26v73e73l 30H26e38k

15. 6. 2017 13:39

Těžko uvěřit, že jste schopen napsat takový ubohý článek. Členství v aktivní záloze není jen o hraní na vojáky, ale i pomoc v případě živelných katastrof apod. Zajímalo by mě jestli podobně smýšlíte i o dobrovolných hasičích či záchranářích.

1 0
možnosti
Foto

Sdílím podobné pocity jako Vy, pane Turnere. A to jsem majitelem knížky, která - jak pravil můj šéf - nesmí chybět v knihovně žádného inteligenta.

Představa strejců, kteří dostanou do ruky kvér, je děsivá. Myslím, že největší ztráty by si působili sami mezi sebou.

Dnešní konflikt - ten velký - se povede na dálku, z moře, ze vzduchu. Žádná armáda nebude dobývat území, jak tomu bylo před 50 lety. Takže se bude měnit i obrana - a z tohoto důvodu je odpor bolševiků a pomatenců vůči radaru v Brdech zcela nesmyslná.

Bylo by toho více, karma. R^

1 1
možnosti

Kromě toho radaru nesouhlasím. Viz níže mé vlákno.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že "být připraven" není na škodu v každé době a dělají to tak třeba i ve Švýcarsku, které je nám předhazováno jako vzor při každé příležitosti. Na vojnu jsem rozhodně neodcházel rád, ani na ni moc rád nevzpomínám, ale jedno musím uznat, mnohé mi dala a myslím si, že dnešní generaci dvacátníků chybí. I kdyby to, co se na vojně naučí nikdy nepoužili ve vojenském konfliktu, naprostou většinu užijí v běžném životě. Za sebe považuji návrat povinné vojenské služby v trvání 1 roku za dobrý a užitečný nápad.

2 0
možnosti
Foto

I96v35a67n 55M76a26r57e56k

13. 6. 2017 21:11

"Aktivní zálohy" ? Jediné co můžeme, je závidět Izraelcům či Švýcarům vojenskou výchovu jejích občanů . R^

1 0
možnosti
Foto

U Izraelců je to nutnost, u Švýcarů folklór:-)

2 1
možnosti

"Konvenční válka jaderných mocností kvůli nějakému poloostrovu nebo postsovětskému státečku je asi zcela absurdní nesmysl."

Ba právě naopak. Konflikt v Evropě se klidně může odehrát za použití konvenčních zbraní. K tomu, aby Rusové převálcovali půlku Evropy, nepotřebují jaderné zbraně, stačí jim k tomu tanky, kterých mají nesrovnatelně více, než kterákoliv evropská armáda. Právě proto si tak vysoký stav tanků udržují.

1 1
možnosti
Foto

No, někdo si to asi myslí, protože jinak by zbrojení konvenčními zbraněmi bylo úplný nesmysl. Mě osobně přijde takováto hypotéza nepravděpodobná, protože by takový stav nutně vedl ke globální válce a navíc nevím, proč by to Rusové dělali, v současné geopolitické situaci je to absurdní.

3 0
možnosti

J78a14k56u77b 16Š90o83l52c

13. 6. 2017 14:33

Lepší být připraven, než překvapen. Na rozdíl od vás si spousta lidí dnes myslí, že čas, kdy jsme sladce spali a nic nemuseli řešit, je pryč. Možná jsme se probudili pozdě, možná se i mýlíme, ale stejnou nejistotu máte i vy.

3 0
možnosti
Foto

To mi často na podobně laděné články někdo píše, bohužel mi ještě nikdo nenapsal a ani z politiků nevysvětlil, do jaké reálné vojenské doktríny se hodí tanky, samohybné houfnice a kluci se samopaly. Nezbývá mi tak než si myslet, že to neví ani oni, ani vy.

0 0
možnosti

Autor je tak mimo, jak to jen jde. Mám dva syny a doufám, že až vyrostou, bude zde existovat vojna, i když ne taková, jakou pamatujeme. Evropa je v zásadním ohrožení nikoli ubožáky prchajícími před válkou, ale masovou migrací mohamedánů - nositelů ideologie naprosto neslučitelné s naší civilizací. Proto už dnes je nutné, abychom neměli tu naši legrační expediční armádu, ale armádu přizpůsobenou této reálné hrozbě. Tanky zřejmě moc potřebovat nebudeme, i když... nikdy neříkejme nikdy. Ale mít mladou generaci seznámenou a schopnou nasazení v územní obraně, to je více než nutné už dnes a tím více zítra. Ta situace se sama nevyřeší, mohamedáni se z Evropy nevypaří, navíc stále přicházejí, mohamedáni se nepřizpůsobí, nebudou pracovat a Německo je věčně živit také nebude. Navíc - a to má pan Agulár pravdu - "hraní si na vojáčky" má mnoho pobočných pozitivních dopadů včetně uvědomělého občanství a vlastenectví. Strana Realistů má právě tento druh vojenského výcviku - pro muže povinného a pro ženy dobrovolného - ve svém programu. A to je dobře. Alespoň někdo chce místo kriplů mít vojáky.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby byl pod vaším příspěvkem letopočet 1955 ( a možná i 1985) a místo muslimů tam byli imperialisté, uložil bych si to jako dobový dokument. Jelikož je to názor současný mohu se jen:-)

1 1
možnosti

O tom, co se stane, když ve společnosti poklesne virilita (mužnost) a vlastenectví, nás nejlépe informuje historie. Typicky to vidíme v Římské říši. Domácí obyvatelstvo bylo zásobováno zábavou, ekonomický výkon zajišťovali otroci a cizí nádeníci, obrana byla svěřena žoldákům... Když došlo ke krizi, tak Římanům se nejen bojovat nechtělo, ale ani to neuměli, a velitelé žoldáckých armád si začali říši doslova parcelovat.

Představte si, že by stejně jako Vy uvažovali například Izraelci, kde je vojenská služba povinná i pro ženy. Kdyby uvažovali jako Vy, tak už jsou dávno všichni mrtví. Je mně jasné, že Izrael je v naprosto specifické situaci a v trvalém ohrožení, to ale neznamená, že my žijeme v nějakém jiném světě. Kdyby Vás Izraelci požádali o pomoc, zřejmě byste jim řekl, že jste si na vojáčky přestal hrát v deseti letech. Nepočítáme-li atomovky svržené na Japonsko, tak se všechny konflikty kdekoli na světě odehrávaly a odehrávají konvenčním způsobem.

Obyvatelé západní Evropy jsou už tak rozmazlení a zjemnocitnění, že už nejsou schopni rozpoznat, že jejich sousedi ve vedlejší ulici jim usilují o život. Za chvíli bude na každém londýnském nároží zakrvácený pomníček se svíčičkami a plyšovými srdíčky, z Big Benu bude halekat muezzin a všem to bude připadat normální.

Vy se ironicky smějete lidem, kteří jsou u nás ochotni bránit svou vlast a podstoupit vojenský výcvik. Takže bychom měli jako správný a následováníhodný postoj adorovat ten Váš?

0 0
možnosti
Foto

Vidím to zcela opačně. Neadekvátní projevy nacionalismu, které jsou patrné u většiny militantně založených lidí jsou právě oním aspektem, který vytváří konflikty vedoucí k občanským válkám. Jugoslávie, Ukrajina,Afghánistán, Blízký východ a skoro celý arabský svět.

Proč si myslíte, že se v Evropě neválčí? Je to proto, že ti rozmazlení a zhýčkaní Evropané válčit nechtějí, chtějí si žít své spokojené a blahobytné životy v míru.

Chválabohu za to.

Nacionálními pohnutkami se živí nešťastníci ze třetího světa , kteří nic nemají a o nic tak nemohou přijít, a bohužel také poslední dobou řada frustrovaných Evropanů, kteří místo toho aby si hleděli svého okolí a svých rodin, vymýšlí hovadiny.

0 1
možnosti
Foto

On ten rozumný důvod samozřejmě existuje. Bohužel se o něm nesmí mluvit aby se nešířila panika

0 0
možnosti
Foto

Aha, tak to se o něm asi nesmí ani psát.:-)

0 1
možnosti

P14e72t19r 76A35g70u65l12á77r

13. 6. 2017 13:58

Vy jste úplně mimo. Nevnímáte souvislosti. Je úplně jedno, jestli si někdo hraje s kvérem nebo ne. Jakékoliv spolky, kde se "tatíci" i kluci učí bránit mají mnoho pozitivních dopadů. První je to, že nesedí u televize, ale hýbou se. Druhý je ten, že se naučí organizaci, tedy někdo povely přijímat a jiný vydávat. Třetí, zjistí, že se nemusí bát rány, zase tak moc nebolí, ale také se naučí je vykrývat a rozdávat. Dalším je to, že človšk s praktickými zkušenostmi dokáže vyhodnotit situaci a poradit ostatním civilistům, jestli je čas na paniku, nebo není. Je to mnohostranné sebevzdělávání. Až se u nás něco semele a někdo si Čechy zase vybere jako bojiště, vzroste kriminalita a zloději se nebudou bát terorizovat své okolí a krást co se jim zlíbí, tak ti záložáci budou dost užiteční. Už jen kvůli tomu, že se bude vědět, že jsou mezi námi. Kdybych si měl vybrat koho za souseda, tak radši toho tatíka než vás.

4 1
možnosti
Foto

Vy jste úplně mimo. Tam jsem to dočetl a stejnou větou vodpovídám. Až se naučíte pravidla slušné diskuse, budu vaše komentáře číst a věcně na ně odpovídat.

1 1
možnosti