Diskuse

Ještě více než planeta se asi přehřívají některé mozky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pane Turnere, jenže on vpodstatě nikdo netrvdí, že se klima nemění a že člověk nemá žádný vliv na přírodu a životní prostředí. Problém je úplně někde jinde. Problém je v lidech, kteří přesvědčují celé státy a národy, aby věnovaly miliardy dolarů na projekty, jejichž cílem je například "oprava" atmosféry planety Země, kterou údajně pokazil člověk. Tito politici se vůbec nesnaží o to, aby zabezpečili životy lidí, nesnaží se o to, aby lidská společnost mohla lépe čelit přírodním extrémům, které NEVYHNUTELNĚ přicházely, přicházejí a přicházet budou. Místo toho hodlají připoutat lidi celé planety k projektům, jejichž cíl je spíše mocenský a politický, než ekologický.

Severní Afrika byla ještě před šesti tisíci lety plná řek a jezer, Sahara vysychá bez ohledu na existenci člověka. To ale tito lidé nechtějí slyšet. Oni chtějí slyšet, že planeta se otepluje kvůli člověku a člověk je povinen za to zaplatit. Zkuste si představit ten obrovský pocit moci, který musejí mít lidé, kteří o tom, že se musí zaplatit, přesvědčí polovinu planety...

0 0
možnosti
Foto

To je dost odvážné a těžko prokazatelné tvrzení: "Všechny důsledky lidské činnosti, které Pařížská konference a na ní vzniklá dohoda (Rámcové úmluva OSN o změně klimatu) definovaly, mají negativní vliv na životní prostředí"

0 0
možnosti
JZ

Je to na houby pocit, když se vás někdo snaží navzdory spoustě důkazů přesvědčit, že se nic neděje, že jo?

0 0
možnosti
JL

Pouze lidé (politici) nastavení na profit, tuto problematiku zcela ignorují.R^

0 0
možnosti
Foto

Zda má lidská existence a činnost vliv na změny klimatu, nikdo neprokázal. Klima se mění a člověk na to nemá vliv. V Krkonoších byl ledovec a není. Kdo za to může. Snad ne člově Kromaňonský. V století 15. a 17. se citelně ochladilo na celá desetiletí. Celé Grónsko se pokrylo ledem, zvětšily se alpské ledovce. Na celé severní polokouli panovaly kruté zimy. Léta byla velmi krátká a studená. V té době zamrzaly v zimě všechny řeky západní Evropy. Např. Vltava byla pravidelně pokryta ledem tlustým několik desítek centimetrů. Zamrzalo Baltské moře i Calaiská úžina mezi Francií a Anglií. Oteplování začalo v 19. století. Z analýzy více než 9 tisíc studií totiž podle IPCC vyplývá, že globální oteplování v posledních patnácti letech zpomaluje, přestože trvale rostou emise skleníkových plynů. Jinými slovy: skleníkové plyny asi přírodě neškodí tolik, jak se myslelo.Od roku 1998 se rychlost oteplování snížila zhruba na polovinu průměru období 1951 až 1998. Přesněji řečeno, Země se téměř přestala zahřívat (otepluje se jen o 0,12 stupně za dekádu). Ukázalo se také, že v období 950 až 1250 našeho letopočtu bylo na naší planetě stejně teplo jako teď.

7 0
možnosti