Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J46a71r80a 65R52a64n73k

25. 6. 2017 22:29

KarmaR^

Vynikajici prace, vzdala jsem cteni mladeho vedouciho malych chlapcu:-/ uz davno, pan Gabriel je aspon zabavny, Tonicka dovoli diskusi... mam takovy dojem, ze tihle "vedci" veri take v kreacionismus;-)

0 0
možnosti
DT

Karma...

Co Čermák... ale takový Chaloupka... to byla jízda. :-)

1 0
možnosti

Ten to ovšem nedával do rubriky Věda. Na druhou stranu, tím pádem jsem si jeho nesmyslů všimnul pouze náhodou, jinak by bývaly žádné polemické články nebyly.

1 0
možnosti
MP

Renomovaní vědci, pánové Turner a Švadlenka už se moc kasají, takže :

" In a much cited paper, Drake has estimated2 that the rate of spontaneous mutations for humans is about 5 x10–11 nucleotides per generation. In some 6 million years from a claimed split from the chimpanzee lineage, no humans could be generated if this is true." Ten citovaný "paper" je Genetics 148 ( 1998/1 ).

0 1
možnosti
MP

správný přepis textu : 5 x 10 na minus jedenáctou.

0 0
možnosti
KT

Ano, když se rozhlédneme, vypadá to jako bychom pocházeli z lidoopů, ale jsou mnozí obdaření "božským" dotykem. Ani já nevěřím, že tvůrčí schopnosti a pronikavá inteligence vznikla jen tak sama od sebe, zejména proto, že je patrná jen u některých jedinců, zatímco jiní od lidoopů moc nepokročili.

3 0
možnosti
Foto

Milý pane Turnere,

pokud tušíte, že Vy osobně jste pouze potomkem lidoopů (bez jakéhokoliv zásahu inteligentnějších mimozemšťanů), tak si z toho nic nedělejte. I tak jste člověk a máme Vás rádi.

2 0
možnosti
Foto

Jedna z nebezpečných věcí na světě jsou polovzdělaní anebo příliš jednostranně vzdělaní lidé, kteří nejsou tolerantní a dogmaticky si myslí, že jen jejich názor je jediný pravý a napadají jiné lidi, kteří byť jen hypoteticky připustí něco jiného.

Některé články pana Čermáka si rád čtu. Fotoblogy o cestování jsou moc pěkné. Články o kruzích v obilí beru s velkou rezervou, ty o archeoastronautice považuji někdy za zajímavé, ale velmi spekulativní. Ten poslední článek o křížení lidí a mimozemšťanů mne pobavil, hlavně proto, že v něm rozpracoval vliv tří velkých lidoopů a tří hlavních lidských ras. To jsem ještě nikde nečetl, zdá se mi to úsměvné, ale způsob, jak jste ho Vy napadl mi připadá velmi nevhodný.

3 0
možnosti

Ono je to i v bibli: "Andělé vstupovali k ženám pozemským a ony rodily jim."

1 0
možnosti
WW

pak ale nemohly vypadat jako opice, i když, proti gustu žádný dišputát. :-)

Kde se věřilo na božstva a kamenovalo za cizoložství, zmínka o andělu byla záchranou od jisté smrti...

2 0
možnosti
Foto

Poděkování: Chtěl bych opravdu moc a moc poděkovat autorovi tohoto článku za propagaci mého článku. I negativní reklama je reklama, takže díky. Snad i díky tomu archeoastronautické hypotézy o tom, že lidstvo v dávných dobách bylo ovlivněno mimozemskými civilizacemi, kterým tehdy primitivními lidi říkali "bohové", více zakoření mezi lidmi a postupně nahradí zastaralé zkostnatělé teorie, které si se záhadami neumí poradit víc, než že je nazvou jen a pouze záhadami.

4 5
možnosti
WW

:-)Je nás více takových, že kde je autorem zablokována diskuse, článek se prostě nečte, protože autor už dopředu tímto vysílá signál, že se jedná o nonsens a šetří tak čas ostatním, což se cení. Další skupinou jsou takoví, kteří čtou čistě ze studijních důvodů třeba v rámci oboru religionistiky, která zkoumá příčiny vzniku náboženství a vliv a musím uznat, že jste skutečně dobrým vzorkem směru alternativního náboženství. Poslední skupinou je Váš fanklub, kterému jste však znemožnil písemnou podporu Vaší antiteze.

Což o to, nechť si klidně přiletěli emzáci, pokud to jejich silná ekonomika a průmysl umožnil (ty jejich rakety musel někdo z něčeho a hlavně za něco vyrobit), ale také by v tom musel být kus odvahy, protože courat se mnoho desítek tisíc let skrze prostor smrtícího galaktického záření není sranda, zvláště, je li už od dob Ericha von Danikena preferován chemický pohon dle "důkazů" v podobě hřmotu a plamenů. Pak si to jako měli rozdat s opicema a odletět, pŕičemž je nutné ocenit jejich pořádkumilovnost - nenašel se žádný kousek technologie předčící artafakty té doby zhotovené lidmi a to jaksi nesedí s pořádkumilovností lidí, kteří mají být jejich potomky. Ufověřící mohou argumentovat jejich disciplínou a kontinuálními návštěvami, ale jako napotvoru, s nástupem digitálních technologií, jejiž pravost záznamu a absence trikových zásahů ověří i nezkušená lama, s návštěvami se prostě přestalo jako když utne - zřejmě někdo emzákům vyslepičil, že se z kinofilmů přešlo na CCD čipy. Tak čím chcete nahradit to "zkostnatělé" podle Vás? Pokud někdo něco nazve záhadou, nejen že se to nedává do souvislosti s vírou, nebo že by si s tím nikdo neuměl poradit, ale že momentálně nejsou k dispozici ověřovací postupy a prostředky, které kromě času také něco stojí a tím se věda metodicky liší od bezpracného a neověřeného umíněného konstatování z víry, korelující s tou náboženskou :-)

3 0
možnosti
Foto

Pohádkáři jsou neškodní, pokud jde o výchovu dětí. Naopak dokáží povzbudit jejich schopnost fantazijního myšlení.

1 0
možnosti
Foto

To ano, ale děti by se taky měly učit rozlišovat mezi pohádkou a realitou:-)

3 0
možnosti
Foto

JE!!

A teď si jdu přečíst článek ;-);-D

1 0
možnosti
VK

Jsem si jistý, protože jsem od fochu, že pan Čermák by potřeboval spíše pomoct. Proto už ho ani nečtu. Lidsky je mi ho líto a divím se rodičům, kteří mu svěří dítě. Vám karma za snahu o objektivizaci.

7 3
možnosti