Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

dobrý rozbor pane Turnere, dávám karmu.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Vodvářko, těší mne Vaše ocenění

1 0
možnosti
Foto

Tridsaťročná vojna bola náboženskou s prižmúrením všetkých ôsmich očí, ak by som bol pavúk. Vysvetliť vojnu medzi katolíckym Španielskom a katolíckym Francúzskom s podporou francúzskych protestantov, alebo protestanského Dánska s protestantským Švédskom s pomocou náboženských motívov bude asi dosť problém. Skôr to bola vojna Habsburgovcov s ostatnými.

2 0
možnosti
Foto

To je pravda, proto také toto srovnáním uvádím jako mylný náhled hledání příčin krizí v náboženství, respektive pouze v náboženství.

2 0
možnosti
Foto

Krize islámského světa a krize naší kultury má společné jmenovatele a tím je Stát a demokracie.

0 0
možnosti
Foto

...ano, a příčinou rozvodů je manželství...:-)

5 0
možnosti
SB

Tahle krize je především důsledek přelidněnosti příslušných oblastí subtropické a tropické části Asie a celé Afriky (ta na rozdíl od Asie je celá buď subtropická, nebo tropická). Jejich země už je nemohou uživit, a tak oni jdou k nám, ale přinášejí sem své myšlení, které se sem však nehodí.

Přelidnění, přelidnění a ještě jednou přelidnění. Oč banálněji to zní, oč méně prostoru to dává pro nějaké hlubokomyslné úvahy o globalizaci a o dědictví kolonialismu, o to je to výstižnější.

1 1
možnosti
Foto

Migrace ze subsaharské Afriky má jistě opodstatnění ve změně klimatu i v nárůstu populace. Má to určitý vliv na situaci na Blízkém a Středním východě, ale jako hlavní příčinu krize tohoto regionu, se to dá těžko argumentačně obhájit. Všechny země v tomto regionu mají zatím jednoznačně potenciál toto řešit. Problémy jsou právě tam, kde je nehledáte, tedy v politice.

4 0
možnosti