Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Tak stát mají řídit elity?.....pak nás ovšem řídila komunistická strana, kteá se považovala za jakýsi předvoj, elitu a měla uzákoněnou vedoucí úlohu...nebo jiné dikatury...kdo vybírá tu elitu? Podle čeho jí poznáme? pak ovšem nikým nevolená komise EU je taky elitou

4 2
možnosti
Foto

Komise EU je "volena" podobně jako vláda a schvalují ji volení zástupci.

3 4
možnosti
PK

Je to asi měsíc, co byl na ČT24 rozhovor s britským rybářem, který podporoval odchod z EU (jako údajně všichni rybáři z dané oblasti) s tím, že konečně budou moci v Anglickém kanálu lovit kde bude chtít, protože byl vždy Britský... Ten člověk si s největší pravděpodobností neuvědomoval, jakou hloupost do světa vypustil a silně pochybuji o tom, že by prezentoval názor nějakého politika... a to je také důvod, proč odmítám obecné referendum jako takové. Většina z nás (sebe nevyjímaje) není schopna si zjistit všechny potřebné informace a správně je pochopit. I když jsem odpůrcem pana Zemana, tak plně stojím za jeho názorem z roku 1992, kdy se v tehdejším federálním shromáždění snad poprvé probíralo toto téma... Viz: http://www.psp.cz/eknih/1990fs/slsn/stenprot/020schuz/s020006.htm

A propó, proč neumožnit politikům, kteří brojí proti EU, (v naší sněmovně jeto hlavně ODS a Okamurovci) aby sami prosadili odchod z EU... ať vezmou zodpovědnost na svá bedra a neschovávají se za nás voliče... Dejme jim své hlasy... Tím, že jsme je zvolili jsme jim dali mandát k tomu, aby jednali tak, jak navrhují ve svých předvolebních slibech. Ale jak sleduji různé diskuze hlavně na ČT24, tak ve chvílích, kdy mají odpovědět zcela zřetelně ve stylu "Ano, chci odchod z EU", tak se začnou kroutit jako hadi... Tedy až na takové výjimky jako je např. pan Klaus.

0 0
možnosti
JZ

Tak můžete argumentovat na příkladu několika výjimečných hlupáků a vztáhnout to na většinu... no a nebo můžete argumentovat korektně;-)

0 0
možnosti
KK

Správně. EU má sloužit (j)elitám a ne obyčejným lidem.

Není třeba pracovat na tom aby byla unie pro lidi užitečnější a naopak revanšistické tendence je třeba rázně potlačit.

Referendum o moci a desetitisících luxusních zašíváren to by tak hrálo! :-/

6 2
možnosti
JB

J61a46n 29B96u93r53i74a92n

3. 7. 2017 20:56

Kolik procent voličů se rozhoduje pragmaticky a nikoli emocionálně? Kolik procent lidí dokáže posoudit, co je pro ekonomiku státu výhodné a co nikoli? Proč si myslíte, že před každými volbami strany řeší daně občanů? Protože to je tak maximum, co ovčan z ekonomiky ještě chápe.

6 0
možnosti

A referendum o vstupu nebyl populistický nesmysl? Aha, to se hodilo

12 1
možnosti
TP

Takže konečně zrušíme ty volby?

8 1
možnosti

Podle těchto evropských demokratů ano. Složení parlamentu určí komise politologů, lidé jsou populističtí trapáci a ničemu nerozumí

1 0
možnosti
Foto

No a politik je vždy kompetentní a rozhodne dobře? Vzpomněl jsem si na paní Parkanovou na pozici ministryně obrany, která se ani netajila tím, že tomu vůbec nerozumí a jak to pak s ní dopadlo.

9 1
možnosti
PK

Nejsem si teď zcela jistý, ale domnívám se, že to byl pan Kalousek, který prohlásil, že ministr danému resortu nemusí rozumět, protože funkce ministra je politická a ne odborná... Pokud to byl někdo jiný, tak se omlouván a budu rád, když mě někdo opraví...

0 0
možnosti
JH

J82a28n 23H67l19e94d46í77k

3. 7. 2017 18:19

elita národa je zkorumpována, elitu netvoří světci nebo andělé, nýbrž obyčejní smrtelníci, tvrdě hájící své soukromé zájmy. Chameleonskou politiku provádí dnes upovídaný premiér, který se zesměšnil neodůvodněným pronásledováním nejlepšího ministra ve své vládě. Sobotka==chameleon -- pro blbečky z ulice hájí české hranice proti vetřelcům,--- pro EU - bruselské dědky podepisuje úmluvu, že po říjnových volbách přijme první požadovanou kvótu negramotných muslímů. Autor článku je idealistou, milující bajky a chiméry, zde tzv. elitu nenajdete !!! Občas se stane nebývalý div, že nějaký ten ""Mozek"" dostane 2 minuty na televizní vyjádření,--- jde-li však o člena elity== pak NIKDY nevstoupí do české politiky !!! a stávajícím politikům se vyhne na protější chodník.

9 0
možnosti
Foto

I14v90a67n 53K67o47p76t32a

3. 7. 2017 19:53

ať dosadíte do vlády kohokoliv bude to stejné a je jedno zda vzešel z referenda, voleb nebo se prostě vyskytl. Na druhou stranu ty lidi mají k dispozici mnohem víc informací než my ostatní a dá se předpokládat že jejich rozhodnutí je racionálnější, ne zcela ale trochu oproštěné od momentálních nálad veřejného mínění.

1 0
možnosti
ZZ

tak samo se dá nazvat populistickým nesmyslem i autorův názor

12 2
možnosti
Foto

myslím že ne...blog je silně protievropsky naladěn a s tímto autor určitě slávu a nekonečnou karmu nezíská.

0 0
možnosti
JZ

Ano jsem obecně proti referendům i všeobecnému volebnímu právu. Za článek karma :-)R^

3 6
možnosti
JL

Zrušit všeobecné volební právo? Návrat do XIX století? A co byste od toho očekával? Dynastií Babišonů? Novoboháčské baroko? Sektářství?

Buďme rádi, že máme všeobecné volební právo i když spolurozhodují lidé s

kterými mnohdy nesouhlasíme. Je to pořád lepší než kdybybychom ztratili hlas

úplně. Nebo se snad máte za někoho, kdo patří k těm vyvoleným?

5 0
možnosti
DB

pokud má někdo problém se slovem Elita, pak má skutečně problém. Lidé si totiž jsou i nejsou rovni zároveň. Jsme si rovni v tom smyslu, že jsme všichni lidé a ne žirafy nebo myšky. A jsme si zároveň i velmi nerovni, jeden umí ten a druhý zas ono...a tak si nejsme rovni věděním. Někdo je vynikající zubař, někdo učitel češtiny, někdo zedník...a zde si rovni nejsme, a to platí i o ekonomii a politice, i když si z nějakého mně neznámého důvodu všichni myslí, že rozumí jak politice tak ekonomii....ale ono tomu tak není. A tak když jde o řízení státu, musí ho vést ti, kdo mají o státnosti, politice, geopolitice, ekonomii a evoluci všeobecně , o evoluci lidských skupin a o evoluci lidských ekonomických aktivit...alespoň nějaké malé tušení...a těch je velmi málo..

A proto je nutné mít volené zástupce..tak jako máme lékaře a každý se neléčí sám, protože tomu nerozumí, jako máme automechaniky, kteří nám opraví auto, protože tomu rozumí a my obvykle ne, a tak dále..

A tak je velmi správný názor, že jsou rozhodovací procesy, do kterých by naprostá většina lidí neměla zasahovat, protože jim nerozumí....

A v tom máte Jiří Turnere svatou pravdu.

Lid by se mohl k něčemu vždy vyjádřit, ale jen , pokud je o stavu věci skutečně informován a ne dezinformován, jak nám předvedl FARAGE s brexitem v UK....prostě lidem něco nalhal, lidé to spolkli i s navijákem, a odhlasovali něco, co by nikdy neodhlasovali, kdyby byli správně informováni....a pak se tedy naskýtá otázka, proč to FARAGE a spol udělali.....??? Možná měli podobný důvod jako Klaus, a naši lidé mu věřili většinou až do jeho památné amnestie, kde i ti jeho největší fanouškové pochopili, co je KLAUS ZAČ.....

Takže problém všech voličů je jiný ...a to..jak poznám, kdo to se mnou jako s lidem skutečně myslí dobře a kdo si chce jen pohodlně ustlat na křesle s funkcí...a to je skutečně problém.....a zatím je možné konstatovat, že to lid ještě pořád neumí.....a důkazů máme jak u nás tak i po celém světě nekonečné množství.

7 5
možnosti
JH

Bartoš, Bartoš. Komunismus nemusíte propagovat, už jej skoro máme. Národní fronta začíná fungovat, ale je pravda, že všichni nejsme stejní.

2 0
možnosti