Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Turnere, prosím, mohl byste blíže objasnit, odkud čerpáte představu o tom, že jsou muslimové, kteří

"Nechodí do mešity, často pijí alkohol, mají rádi psi a někteří propadli vepřové pečeni.

Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=615085";? 8-o

A i pokud by nějací takoví údajně byli, ptám se - jací to potom jsou muslimové a jsou to ještě vůbec muslimové?

A ještě bych se rád zeptal odkud pramení Váš zdroj v podobě "prý" (prý je u nás tolik a tolik takových nějakých nevím jakých muslimů).

A úplně nakonec byste, prosím, mohl pravdivě uvést, ve kterém roce u nás bylo poslední sčítání lidu, při kterém se lidé k takové víře mohli hlásit (aby bylo zřejmé, v jakém "vztahu" tento údaj asi tak může být k současné imigrační krizi a volnému pohybu osob).

Děkuji.

11 0
možnosti
ZH

Hloubka vašeho nepochopení je bezedná...

Je pravdou, že v rámci křesťanství existuje řada skupin, kteří si křesťanství vykládají odlišně a odlišně ho praktikují. To samé platí i v případě islámu. Je tu však jeden obrovský rozdíl, kvůli kterému lze kritizovat (např. zmíněný Lhoťan) celé náboženství an bloc.

Zatímco Ježíš učil - miluj svého bližního jako sebe samého, a dokonce miluj i své nepřátele, Mohamed učil - pronásledujte své nepřátele kam až je dostihnete a zabíjejte je, a největšími nepřáteli věřících (muslimů) jsou židé.

Zatímco Nový zákon nepovoluje zabíjení odpadlíků od víry (byť k tomu v historii docházelo, ale v rozporu se učením Ježíše), Korán k tomu celkem jasně vybízí.

Atp.

Takže je fuk, kolik různých výkladů a praktikování toho kterého náboženství existuje - základ je jeden a některé věci v každém z obou náboženství jsou tak jasné, že jsou společné všem v rámci daného náboženství. Pokud nějaká odnož takový základ porušuje, pak je ostatními logicky vnímána jako heretická.

12 0
možnosti
Foto

Já se domnívám, že u pana autora se nejedná o nepochopení, ale víceméně o jakýsi pokus o omluvný appesement vůči naprostému svinstvu nenávistné islámské ideologie hledáním nesmyslných přirovnání a paralel, které však ve skutečností napadají na obě nohy nebo vůbec neexistují.

Není v tomto bohužel sám. ;-(Rv

8 0
možnosti