Diskuse

Ortodoxní muslimové jako Svědci Jehovovi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

máte pravdu. ale v určitých dobách se stává z národnosti politikum. tehdy, když se to hodí velkým penězům. až někdo řekne, kdo platí ten exodus z Afriky, bude jasněji. destabilizace Evropy prostřednictvím osob určitého náboženského vyznání, které jsou na tom ekonomicky zainteresovány. nakonec to vyústí v násilí proti všem osobám této víry. už to tu bylo, jen šlo o jiné náboženství.

0 0
možnosti
JZ

Byla jednou jedna holčička a ta se jmenovala Modrá Bambulka. Jednou byla Bambulka sama doma a zjevil se jí kouzelný skřítek známý jako Dobroděj a řekl jí, že u ní ten den dvakrát někdo zaklepe na dveře. Jednou to bude hodná babička, která jí přijde nabídnou ochutnat lesního medu, a jednou to bude zlý vlk, který ji bude chtít sežrat.

A skutečně, ten den na dveře domu, kde Bambulka bydlela, dvakrát někdo klepal. Jednou těsně před obědem, a jednou vprostřed dlouhého to nedělního odpoledne. A Bambulka ani jednou neotevřela. Protože ji matka špatně vychovávala a neřekla jí, že nemá paušalizovat.

0 0
možnosti
JK

J45a29n 81K81o77z98á74k

23. 7. 2017 23:19

Na základě vašeho průvodu vás mohu zařadit mezi ortodoxní komunisty. Jenže, vy jste jenom člověk, který si se svobody filosofické udělal živnost a pořád si myslí, že je chytrý. Opak je pravdou.

0 0
možnosti
JS

Ve svém článku píšete například toto: "Kdyby se komunisté chovali v souladu s původními idejemi, nestali by se zločineckou organizací." Tato Vaše věta ale svědčí o tom, že neznáte původní ideje komunismu. V těch idejích je totiž jasně zakotveno, že změnu společnosti směrem ke spravedlivějšímu uspořádání lze provést pouze "s nezbytnou dávkou revolučního násilí", a toto násilí je nutné udržovat tak dlouho, dokud změna společnosti nebude trvalá. To, že mnozí komunisté nechtěli a nechtějí provádět změnu společnosti násilím, není tím, že by ctili původní ideje, ale právě naopak, protože ctili své svědomí.

Ve svém článku dokonce píšete, cituji: "i počáteční fašismus byl něčím jiným, než tím, co s ním příslušné režimy provedly. Je mně líto, ale i ten "počáteční fašismus" byl založen právě na takových idejích, aby z nich vzniklo to, co Vy nazýváte "příslušné režimy". Vyvíjelo se to současně. Prostě se to nedá oddělit. Fašismus je VŽDY zhoubnou ideologií. Všichni fašisté se nechovali jako zrůdy, to ale není zásluhou fašismu.

Ve svém článku také píšete následující nesmysl: "pan Lhoťan může na základě svých zkušeností kritizovat chování ortodoxní koumunity, které byl členem, ale těžko islámu jako takového." A proč by nemohl kritizovat islám? Uvědomujete si, že ta "ortodoxní komunita" je ortodoxní právě proto, že se řídí autentickým islámem? Nejvyšším morálním vzorem islámu je Muhammad, který si bral každou ženu, které se mu zachtělo, muslimskou obec řídil jako vojenskou jednotku, majetek vybudovat z kořisti, a nepřátel se zbavoval mučením a popravami. Právě proto způsobují obrovské tragédie lidé, kteří se rozhodnou Muhammada a jeho učení následovat do všech důsledků.

Skutečnost, že většina muslimů nevraždí jinověrce, není způsobena mírumilovností islámu, ale prostě tím, že většině lidí je násilí a zabíjení prostě odporné, ale to není zásluha islámu. Korán hovoří jasně - ve jménu Allaha je nutné zabíjet, i když je to věřícím nepříjemné.

3 0
možnosti
ZH

Autor zjevně nečetl Korán, proto plká nesmysly...

0 0
možnosti
MK

RvRv Stačí si přečíst úvod; do takové selanky přijde jeden radikální kazatel a pár dalších pravověrných muslimů, zvednou ze zapomnění pár veršů z Koránu a i ti "vlažní" budou v pozoru. Viz Irán 1979. To současné Turecko jste také zařadil diskutabilně a o Egyptu ani nemluvě: že by ti umírnění volili Muslimské bratrstvo?!!

O Lhoťana se otíráte naprosto zbytečně; ať byly jeho pohnutky jakékoli, dal nahlédnout dovnitř české komunity muslimů (nahrávky) a musíte uznat, že to žádná selanka vůči majoritě nebyla. Jen promlčení je dělilo od trestného stíhání. Ještě se můžete zeptat proč se tak uvnitř dělo?! No, stačilo pár návštěv zvěstovatelů pravého islámu ze SA!!!

1 0
možnosti
ZZ
Foto

Buďte v klidu, autorovi jste zcela lhostejný:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak už si tam opravte tu hrubku v perexu: koho co "psy"!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění, bylo tam původně "...jejich psi" a už to tam ve špatném tvaru zůstalo.:-)

0 0
možnosti

Já myslím, že jediná možnost, jak se vyhnout budoucím(v některých evropských zemích již současným) závažným problémům, je důsledná sekularizace společnosti, pečlivý výběr a asimilace případných nově příchozích.Je zapotřebí být tolerantní a zároveň důrazně vyžadovat reciprocitu tolerance - "Jsi-li v Římě, chovej se jako Říman".

3 0
možnosti
Foto

Ano. Šedivá je teorie, zelený strom života.

0 0
možnosti
DB

dobrý článek, který vlastně míří jen jedním směrem a to poukázat na to, že jakákoliv skupina lidí, která má nějaký svůj symbol, kolem kterého se sdružuje, není homogenní, ale skládá se z mnoha podskupin.........

a tak Češi, kteří mají za svůj symbol především jazyk..češtinu..nejsou homogenní skupinou, a to i pro to, že jich sice nepatrná část ale přesto sedí ve vězení........a pokud bychom se rozhodli zvenku posuzovat Čechy jen podle těch ve vězení, dostali bychom velmi zajímavý obrázek naší společnosti

A tak nějak je to i podobné s jinými lidskými skupinami.........nejsou přísně homogenní........a to znamená, že je nutné hledat podskupiny v těchto velikých skupinách a udělat i o nich přehled..........

Jen tak mimochodem před více než rokem jsem měl možnost prohodit pár slov s dámou která se mi představila jako diplomatka jedné muslimské země, byla oblečná normálně evropsky a poukázala na to , že jsou země , kde muslimové jsou ti kdo je přepadává a zabíjí........

za další je nutné vidět i to jaká skupina muslimů se většinově dostává do Evropy a proč, kdo to zařídil...celá tato KAUZA má mnohem hlubší podstatu.........

VIZ můj článek o Sýrii a můj článek o běžencích...........

ve hře jsou totiž geopolitické hrátky mocností..........tak i naše sametová revoluce a rozpad celého východního bloku byla jen práce tajných služeb...........

0 1
možnosti
Foto

R^Souhlasím s Vámi, pane Bartoši, motivací a podstatou mého článku je právě to, co píšete. Boj proti stigmatizaci, paušalizaci a obecně šířeným bludům.

0 1
možnosti
Foto

Já myslím, že účel tohoto článku je zcela nabíledni. Vokecat, vokecat a zase vokecat, abychom ztratili ostražitost.

Protože ono se nic neděje a muslimské výstřelky v Západní Evropě jsou jen jakousi naivní propagandou.

Na rozdíl od autora si myslím, že prostě existuje jakési kritické množství:

"Kritické množství nebo též kritická hmotnost je množství štěpného materiálu, které zaručí při štěpné reakci, že množství vzniklých neutronů stačí rozštěpit další atomová jádra dříve, než uniknou z látky, případně jsou pohlceny. Množství neutronů roste v nadkritické hmotnosti exponenciálně, situace proto směřuje k výbuchu."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kritick%C3%A9_mno%C5%BEstv%C3%AD

A pro společnost platí přesně totéž jako pro štěpný materiál.

A navíc, všude v Západní Evropě a i u nás je k pozorování jakási salámová metoda, jejíž drobnou, až nepatrnou, ale přesto svým způsobem významnou, protože jde o průlom, je záležitost s burkinami.

Dnes nevýznamné burkiny, předtím právo nosit muslimský šátek ve škole, zítra problém s vepřovým ve školách a pak už následují Vánoce, jako urážka Islámu.

13 0
možnosti