Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

S vašimi myšlenkami v zásadě souhlasím, ale čertovo kopýtko se skrývá v tom, že Okamura "nepřímo označil Nohavicu za sympatizanta své strany". Ve veřejném prostoru to znamená, že Nohavica zkrátka podporuje Okamuru, ať je to jak chce. Kromě toho Nohavicovo jakoby "nevinné" vyjádření, že je Okamura sympaťák ve veřejném prostoru značně zesílí. Proto se také politici rádi veřejně prezentují s populárními lidmi z umělecké branže, ostatně jste něco podobného vyjádřil. Ono je totiž pro umělce vždycky ošidné, když se jakkoli "zapletou" s politiky. Porovnám-li Nohavicu a typově podobným písničkářem Karlem Plíhalem, tak ten své jméno, osobu ani umění nikdy "nekontaminoval" žádným politikem. Na druhé straně asi i proto není tolik slavný jako Jaromír Nohavica. A to je podstata.

Koneckonců i vám stála ve své podstatě marginální záležitost selfíčka Nohavici s Okamurou za článek, což ji spolu s jinými vyjádřeními na toto téma dodává většího významu. Tím se dostáváme do jakéhosi paradoxu. Označím-li veřejně nějaký počin za bezvýznamný a podivím-li se přitom, proč mu jiní přikládají váhu, kterou nemá, tak se sám podílím na jeho "zvýznamnění". O bezvýznamné věci se lidé nezajímají.

6 0
možnosti
Foto

Zase mi to bude vyčteno, ale, pane Kvapile, jak se prosím Jarek Nohavica doposud politicky angažoval?

Vy píšete:

"Porovnám-li Nohavicu a typově podobným písničkářem Karlem Plíhalem, tak ten své jméno, osobu ani umění nikdy "nekontaminoval" žádným politikem. Na druhé straně asi i proto není tolik slavný jako Jaromír Nohavica. A to je podstata."

Ale Nohavica je známější prostě proto, že více umí. Že více skládá, více zpívá atd. atd. a je známější celé roky. V tom přece nemůže mít prsty jedno selfíčko s Okamurou.

Nemám vůbec hudební sluch. Ale jako prostý a obyčejný člověk znám nejen jméno Jarek Nohavica, ale i jeho tvorbu. Zatímco jméno Karel Plíhal sice znám, ale z jeho tvorby neznám nic a nezmění to ani selfíčko s Babišem.

3 0
možnosti

Pan Eben má tu výhodu, že může veřejně prezentovat svoje názory. Kdo není veřejně známá osobnost, tak se může rozohnit jen na diskuzích. Jinak může rozhodnout ve volbách. Zkrátka chce to klid a nikoliv nenávidět.

3 0
možnosti
VM

K atorovi. Pane Turner, píšete "Nemohu vystát našeho současného prezidenta, s panem Okamurou se zcela zásadně názorově rozcházím a jeho politické angažmá hodnotím velmi kriticky."

Žijte s menší nenávistí v duši a budete šťastnější :-) Věřte mi.

9 2
možnosti
MB

Zrovna od Vás nebo od Hermánka to sedí ;-D

1 2
možnosti
RK

R36a56d16i53m 14K55a33l80a18s

26. 7. 2017 22:35

Vždyť je ten článek naprosto zavádějící...

To, co lidem vadí, by bylo možné pojmenovat jako syndrom "báby s dědkem" a nejcitelněji byl zaznamenán v době, kdy Jirka Mádl s Martou Issovou pasovali sami sebe, a jako zástupci uměleckých kruhů i ony umělecké kruhy, do role moudrých rádců v předvolebním klání.

Nemá smysl se ve známé kauze dále vrtat a jsem si vědom i toho, že se autor chtěl právě z tohoto excesu i jemu podobných vyzout, ale to dost dobře nejde.

Celá řada lidí už nemá zájem sledovat či naslouchat jakémukoliv poučování, vyzdvihování či naopak dehonestaci toho či onoho, protože zde existuje zkušenost, že ti, kdož tak činí, nejsou neomylní a často jen zbytečně kalí vodu.

Ať se J. Nohavica fotí s kým chce, tím skutečně nikoho neobtěžuje, ale není nutné využívat média v pozici moderátora, herce či hlasatele k vyzdvihování vlastních politických preferencí.

Proč je nutné s tím vůbec otravovat? Proč?

V televizi se tlachání politiků vyhýbám, nedělám si iluze o politicích obecně a nemám potřebu se nechat těmito záležitostmi rozptylovat při sledování pořadů, které by s politickým děním neměly mít vůbec nic společného.

Hlavní dění v ČR sleduji, k volbám chodím, nesmyslné předvolební kampaně akceptuji a roztrhané plakáty a billboardy na ulicích překračuji. Já myslím, že je to dostačující a dostačující je i můj kontakt s politickým "vyznáním a vírou", kterou někteří prožívají více, než by bylo nutné.

13 0
možnosti
WW

:-)Nejsem znalý CZ politické scény, ale až tam bude "Váš" president, nebudou právě ti Ebenové požadovat tvrdé tresty pro každého, kdo by veřejně, například při moderování, neměl tu patřičnou úctu k hlavě státu? .Dnes je módní jít proti každému, kdo nenaplňuje neomarxistické představy - v pořádku, ale aby to samé beztrestně platilo i zítra, až bude na hradě "Váš" president. ;-D

10 2
možnosti
Foto

To máte, samozřejmě, pravdu. Ale tu Vám zde nikdo neuzná. Zde se žije mimo realitu, v ideálech.

6 0
možnosti
JP

Opravdu musíte pane Hermánku otravovat každou diskusi?

8 2
možnosti
JL

... to patří k jeho stařeckým radostem.

6 3
možnosti
JZ

Rozdil mezi Nohavicou a Ebenem, Kollerem a Dusilovou je ten, ze Nohavica se sve politicke nazory nesnazi aktivne cpat ostatnim skrze media.

26 1
možnosti
ZZ

probůh, co se tady řeší? obdivuju ty, co tomu rozumí a dávají karmu, mě podstata uniká. Budu poučen?

0 0
možnosti
Foto

I mně. Ale zato to je legrace.

3 0
možnosti
HM

Nejsem s Dejdarem ani s Bohdalovou , co předvedli se Zemanem .. mě jejich tvorba přestala zajímat a to nejsem sama ..!!! Ať tak nebo tak ,Nohavica se s Okmurou taky znemožní .. Rv

3 11
možnosti
Foto

Mně to není sympatické, protože jsem Zemanův kritik, ales jejich uměleckou činností to nespojuji, protože to nedělají ani oni.

0 1
možnosti
Foto

A mimochodem. Gábina Soukalová nyní provdaná Koukalová je víc s náma Jako biatlonistka nebo jako zpěvačka?

Respektive má pro sponzory větší hodnotu jako biatlonistka nebo jako zpěvačka?

7 3
možnosti