Diskuse

Jsi s Nohavicou,nebo s Ebenem?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Více méně souhlasím, ale autorova "odvaha" soudit poválečné ideály velikánů poezie jako byli pánové Nezval a Kainar, s jejich životnímí zkušenostmi s válkou, okupací a sociální nespravedlností předválečné Československé republiky mně připadá nepatřičná. Dnes se spousta věcí jeví jinak než se jevila většině lidí po skončení 2. světové války a tak si můžeme "hrát na chytré"...:-(

2 0
možnosti
Foto

Umělecká tvorba poslední dobou dostává opravdu charakter politické agitace, tedy se nemůžeme divit, že o ni není zájem. Tam kde je kultura státu prezentována díly, které se kopírují od cizích autorů, je něco shnilého, což je třeba odstranit. Je však málo těch, kteří by se stávajícímu trendu dokázali postavit a obnovili naši českou tvorbu bez cizácké příchutě. Pan NohavicaV je jeden z nich a proto jasná volba, Eben v tomto případě nemá u mě žádnou šanci.

0 1
možnosti
Foto

Je to hodně o sympatiích, citech, zkušenostech...teda míním k těm "šoubyznysákům".

Když víte, že za předchozího režimu se neměli špatně, a teď ze sebe dělají div ne disidenty...tak je prostě nemusíte. (To není případ ani Ebena, ani Nohavici.)

A pak už je celkem jedno, s kým se vyfotí. Za to obvykle nemohou. Rozhodně by to nemělo ovlivnit názor na ně. (Ať už je založen jen na jejich umění, nebo i osobnosti.)

0 0
možnosti

Takže Dejdar se vyfotil s Horáčkem, nebo Okamura s Ebenem?

1 0
možnosti

>>Přitom těch, kteří zůstali hrdí, čestní a rovní, a ještě promluvili do dějin umění, je pomálu. Většinou se tím mohou "pochlubit" ti, co zemřeli dříve, než se stačili zkompromitovat.<<

Aha, takže podle autora jsou všichni (nebo drtivá většina) umělci prodejné děvky a ti, co v historii prodejnými děvkami nebyli, měli jen "štěstí", že umřeli dříve, než by se jimi (v drtivé většině případů) stali... Pokud to pan autor tohoto blogu myslel skutečně takhle, pak mi nezbývá než konstatovat, že PRÁVĚ TATO RELATIVIZACE MORÁLKY, jakou zde pan autor tak bez obalu předvedl, je příčinu toho marasmu, ve kterém se v současné době nacházíme. Není to totiž nic jiného než to "babišovské" "všichni kradnú". Ne, tvrdit, že "všichni krdnú" nebo obdobně tvrdit že "všichni umělci, kdyby včas neumřeli, by se stali prodejnými děvkami", je vysoce nebezpečný názor a troufnu si i říci, že je vysoce nemorální takovéto věci psát.

1 1
možnosti

Předpokládám, že autor to myslel jako ironii. :-)

Stejně jako památná věta "všetci kradnů" znalce lidské povahy.

(podle sebe soudím tebe).

0 0
možnosti

jedni hodnoti umelce podle dila druzi podle života a dila.. pokud nohavica tvori a zpiva je to v poradku.. pokud se necha vyfotit s okamurou a prohlasi ze s tim clovekem souzni pak to v poradku není.. to je vyuziti popularity ve prospěch politika to je ucast ve volebni kampani.. politici se pak predhaneji kdo jim kde zazpiva.. viz klaus a lucie bila, zeman a bohdalova atd..

1 0
možnosti

To co dělá Nohavica, nebo Eben mi nijak nevadí - je to jakési nenásilné vyjádření názoru. Proč by ne?

Vyloženě trapné mi ale přišlo angažování Hůlky a Bohdalové v souvislosti se Zemanem... navíc odměněno hradním metálem....

5 0
možnosti

naprosto souhlasím. někdy se úžasné dílo pojí s rozporuplnými názory. až si člověk říká, jak někdo tak geniální může být tak blbej :-). může. hlavně ať tvoří.

1 1
možnosti

V Lidovkách se nějaký komentátor ptá, jestli Nohavica napíše písničku "Japonec mi šahá na babu". ;-( Bože, kde se ti debilové berou?

4 1
možnosti

A proto se nikdy nezajímám a soukromý život umělců a sportovců. Nijak to nesouvisí s tím, proč se o ně zajímám a ještě bych si zbytečně kazil radost z jejich relevantních výkonů

0 0
možnosti