Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^pokazilo nám to nejkrásnější roky života:-/

0 0
možnosti
Foto

Ano, mohli jsme jistě vyrůstat v lepší době s možnostmi jaké mají dnešní děti, nutno říci, že i v horší, ale to je tak vždycky. Na každý pád to byla překažená šance. Děkuji za komentář.:-)

0 0
možnosti

To 49 výročí je nepochybně zajímavé, Pražské jaro bylo mimořádným souzněním vlády a lidu - pak se opakovalo až v r.1989. Problém je, že ta bývalá aktivita nemá odpovědi dalšího vývoje - přijely tanky. Pak se objeví očekávaně , různí vykladači dobrotivosti Socialismu s lidskou tváří. Komunistický socialismus žádnou tvář nemá - s vyjímkou pošlapávání občanských svobod a nefunkční ekonomiky. S těmito atributy se potýkal od 1948 - 1989. Pak zkrachoval - není reformovatelný a dobrovolně udržitelný ! Můj názor - Pokud by Jaro pokračovalo, byť pod vedením reformních komunistů - proces by došel do stavu skutečné demokracie. Tj. tržní ekonomiky a plurality, se ztrátou vedoucí úlohy KSČ. Nebyla by už potřeba - povstala by normální společnost. Šaňo Dubček by pak byl dobrý již pouze jako překladatel do ruštiny a DE BILak, by se vrátil ke svému rozšitému saku. V tomto smyslu ! Děkuji L.Brežněvovi za zabití posledního hřebíku do rudé rakve . Měl jich v ruce 21 ks - Co hřeb, to rok - Dřevěná konstrukce byla již řádně ztrouchnivělá ... :-)

0 0
možnosti

V šedesátých letech žádná příležitost promarněna nebyla. Ba právě naopak, díky tomu, že se nepodařilo prosadit "socialismus s lidskou tváří", mohl padnout komunismus v Evropě už v roce 1989. Kdyby se (nedejbože) podařilo prosadit model reformních komunistů v celém socialistickém táboře, nestalo by se nic jiného, než že by dál trvala vláda jedné strany s jejími utopickými idejemi, které by nás i nadále táhly ke dnu. Akorát obyvatelstvo by možná bylo méně naštvané a agónie komunismu by se tak o hodně opozdila.

1 0
možnosti
Foto

Tak, jako bylo utopická ,,reálná podoba" socializmu s lidsk. tváří, která byla spíše vějičkou k ovládání a ukonejšení mas, než skutečným cílem jediné strany a vlády, tak je i nonsens to, že by se systém stejně nerozpadl, neb již tehdy umíral ,,na úbytě" ve své neživotaschopnosti. Skutečné změny mohl přinést jedině rozpad celého bloku a tržní ekonomika, která ovšem má i dnes ,,poněkud" jinou podobu. Atd.;-)

0 0
možnosti
Foto

JiříR^R^ a pěknej den Ti přeji:-)R^

2 0
možnosti
Foto

Díky, i tobě, Karle:-)

0 0
možnosti