Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

I laikovi musí být jasné,že vojenský zásah v KLDR je nesmysl. Navíc politická prohra. Preventivní úder vojska z KLDR třeba na USA nefunguje. I Rusové by zakročili. Vše je pravděpodobně realizováno s podporou USA, jak se občas říká. Útočit na někoho jiného je také nesmysl.

0 0
možnosti
MS

V té oblasti je hegemonem Čína. Ta je na jedné straně straně spojencem Severní Koreje a na druhé straně ji drží na uzdě. Dokud to tak bude, nikdo si nedovolí napadnout Severní Koreu a vyvolat tak konflikt s Čínou. Severní Korea si zase nedovolí nic jiného, než současné provokace (nejspíš po konzultaci s čínskými soudruhy). Pokud by vojensky přímo napadla Japonsko, nebo Jižní Koreu, tedy spojence USA, mohlo by to mít za následek celosvětový konflikt. To si všichni velcí hráči podle mne moc dobře uvědomují.

1 0
možnosti
Foto

Ještě jednou zmíním Vietnamskou válku, která skončil před více než 40 roky a stála celkem asi 1.300.000 životů.

Její politický výsledek byl nula (pro západní demokracii) a 100% pro Severní Vietnam. Tedy žádná sláva a ten, kdo to popírá patrně nezná dějiny.

2 0
možnosti
MS

Nesmyslnost války ve Vietnamu dnes nikdo nezpochybňuje, ani samotné USA.

0 0
možnosti
VE

Kim zatím hrozí a zbrojí, chová se poněkud nebezpečně se svými testy, ale nemá takové zbraně aby mohl konkurovat USA, takže válku nezačne. Takže bych vyčkala co bude. Může se stát, že při jeho nebezpečných testech náhodou způsobí někomu škodu a tady bych byla pro odvetu - řízenou střelou např. zničit nějakou vládní budovu. Pokud by přeci jenom začal válku, tak samozřejmě, snažit se jí co nejdřív ukončit vojensky

1 0
možnosti
Foto

Cituji o západní "demokracii" z věrohodného a současnou cenzurou schváleného zdroje:

"Rakety a jaderné hlavice získaly v severokorejské společnosti téměř posvátný status, stejně jako odpor proti Spojeným státům. Nutno říct, že k tomu výrazně přispěl i samotný Washington. Během korejské války v letech 1950-1953 americká letadla poničila téměř všechna větší populační centra v severní části země. Zahynulo na půldruhého milionu místních obyvatel".

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/japonci-v-bunkrech-kim-cong-un-na-koni-severni-korea-predvedla-dalsi-raketovy-bluf-36332?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

1 5
možnosti
JR

J47a16r47a 97R61a57n64k

30. 8. 2017 0:30

Je mi srdecne jedno co si o situaci myslite Vy, s. Petriku, kdyz se dva silenci dohaduji, kdo z nich ma vetsi ruce a pripadna bomba by vzala cast zapadni Britske Columbie, tak se mi svira nuz v kapse. Navic kanadska vlada s Trumpovym chaosem a naladami nesouzni.

1 0
možnosti
MK

M19i83l55a83n 68K68e91s73l

29. 8. 2017 21:43

Na jednu věc jste zapomněl.Špatný příklad.Ukazuje se,že není vždy nutné brát moc vážně požadavky a vyhrožování USA.Chování Severní Koree může být návodem pro jiné státy jak se chovat v podobné situaci.Myslím,že to Trump s tím vyhrožováním kapánek přehnal.Napřed tam poslal lodě,potom letadla,následoval protiraketový komplet a dál,dál se bude pískat?Každé vyhrožování musí nějaký reálný základ a vycházet s ověřených skutečností.Nějak Američanům uniklo,že Korejci sehnali výkonné motory do raket,že dostřelí možná i do Ameriky,že mají Tlusté Berty-kanony,které dostřelí do hlavního města Jihu a protiraketový systém moc nepomůže.Kromě toho nevím zda je zrovna moudré napařit těm,co mají vliv na Sever sankce a potom chtít,aby mu helfly.

1 0
možnosti
JR

J65a93r98a 58R14a89n55k

30. 8. 2017 0:33

S tim poslanim lodi to bylo taky jine, jeste ten samy den se zjistilo, ze jeho "Armada" sice pluje, ale dolu k Australii, otocili je a tyden to vzalo, nez byly v blizkosti Jizni Koreje. Republikani jsou sami rozdvojeni a vetsine Trumpovo chovani vadi, jen nevi, jak vyskocit z odstredivky.

0 0
možnosti
LC

Téda, on fakt někdo skutčně věří v to, že by severokorejci napadli Jižní Koreu či dokonce Japonsko? I tomu Kimovi je jasné, že by byli smeteni a Číňané prohlásili, že pokud si sever začne, oni se do toho míchat nebudou. Jo, provokují, je tam nedemokratický režim, ale takových jsou desítky. Už toho nastolování demokracie bylo v posledních dvou desetiletích dost a výsledek ... k pláči.

A s tím Japonskem a ukončením války ... no, doporučoval bych trochu počíst, třeba jaké byly odhady US ztrát při dobývání hlavních japonských ostrovů. O počtech obětí japonských civilistů při konvenčním bombardování (zápalnými bombami) ani nemluvit. To by byly násobky Hirošimy a Nagasaki.

1 0
možnosti
Foto

Ještě dodatek. Pokud se ČÍNA nerozhodne, že je třeba cokoli se Sev. Koreou ,,provést", těžko v brzké době k nějaké změně dojde. A o tom by Čína jistě jednala i s dalšími velmocemi, aby se vyhnulo třenicím, potažmo i k konfliktu. Nemluvě o tom, že by se to asi příliš nelíbilo Již. Koreji, popř. i Japonsku.

1 0
možnosti
JR

J55a40r30a 58R95a17n84k

30. 8. 2017 0:34

Predevsim se Cina drive dohodne s Ruskem, nez s Japonskem nebo Jizni Koreou.

0 0
možnosti
VM

V46á57c60l16a42v 59M62a41c78h

29. 8. 2017 20:27

jak správně říkáte "Nejsem žádný odborník na tuto problematiku" ... a očividně ani na žádnou jinou ale rád píšete o čemkoliv:-)

0 1
možnosti

Jak říkáš, Jirko, se těžko zvažuje co s tím, a "elegantní" řešení neexistuje. V podstatě mám obdobné myšlenky směrem ke Kim-unovi jako ty. Dráždí hada bosou nohou, a odnesou to obyčejní lidé, kteří už jsou i tak dost potrestaní režimem.

Kim-un v podstatě vědomě provokuje.

0 0
možnosti
Foto

Je to skanzen, který je živen propagandou, nenávistí a zvrácenou ideologií. Pochopitelně by bylo ideální , aby takový režim byl zlikvidován zevnitř, ale z naší vlastní zkušenosti víme, jak je to těžké, a to jsme nežili v ničem, co se podobá severokorejskému režimu. myslím si, že impuls musí přijít zvenku. Válka je pochopitelně krajní řešení, nicméně velmi účelné.

3 1
možnosti