Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V příštím článku by jste mohl pěkně rozbrat tohle video - https://www.youtube.com/embed/JeGqpGpjEas?feature=player_embedded

0 0
možnosti
Foto

J84i86ř98í 67T82u94r91n19e23r

19. 10. 2017 17:09

Moc nechápu, proč bych to dělal. Problém velkých muslimských komunit v mnohých evropských zemích je obecně známý problém, který na jedné straně není důvod ještě více dramatizovat a na druhé straně ani bagatelizovat. Islám prostě v Evropě existuje a působí mnohde problematicky, což má svou příčinu ve špatné migrační politice příslušných zemí (že to dopustili, a že podcenili integraci muslimů) a také v současném kritickém stavu islámského světa. Osobně se domnívám, že démonizace islámu, zkreslování historických reálií a takto laděná propaganda problém nevyřeší, ba právě naopak.

0 0
možnosti

Ještě technická poznámka

Když už jste se rozhodl psát encyklopedii o islámu, rozhodně Vám doporučuji, abyste si uveřejňované inoformace někde ověřil. V kapitole o cizoložství například píšete, cituji: "jinde (např. ve Sjednocených arabských emirátech) jsou středověké tresty islámského práva sice zákonné, ale již se řadu let nepraktikují."

Tak to nemáte pravdu. V emirátech se praktikuje nejen trest smrti, ale i veřejné popravy. Nejvíce v emirátu Šardžá (Sharjah), kde se i veřejně kamenuje. Kidně uzavřou luxusní robotizované parkoviště, vykonají popravu, asfalt pak důkladně umyjí a zase se parkuje dál, jako kdyby se nic nestalo. Veřejné popravy jsou prováděny například také v Pákistánu (ročně několik set, které jsou evidovány úřady, fakticky jich jsou tisíce).

1 0
možnosti

Ještě jste se nevyjádřil k problematickým tezím Vašeho prvního dílu a už je tady druhý.

Například k heslu o káhirské univerzitě "al Ahzar" jste napsal, že "to není žádná líheň džihádistů". Jenže opačný názor mají i někteří členové egyptské vlády a parlamentu. Například v roce 2013 chtělo několik set radikálních studentů vyvolat něco jako islámskou revoluci a při této příležitosti došlo k bitce s policií, při které došlo k úmrtím a zraněním. Část univerzity vyhořela.

Také jste se nevyjádřil k heslu "antisemitismus", a přitom toto heslo jste zpracoval nejproblematičtěji, protože jste do něj převzal antisemitskou argumentaci.

Například upozorňujete na naprosto menšinový názor, který říká, že "antisemitismus je projevem boží vůle mající židy přimět k návratu k Tóře". Tento "argument" je z hlediska hodnocení antisemitismu naprosto nepřijatelný, a používají ho právě lidé, kteří chtějí prostřednictvím "názoru samotných Židů" usvědčit Židy z toho, že o antisemitismu přehánějí. Důkazem je Vaše následná bagatelizace islámského antisemitismu, cituji: "Kontroverze mezi židy a muslimy se v dějinách nijak nelišily od jiných střetů náboženství a kultur". To je samozřejmě nesmysl. Největší masakry Židů před nástupem nacismu se neodehrávaly v Evropě (a to ani ve středověku), ale právě ve světě islámu. Největší masakr vůbec (asi sto tisíc obětí) se odehrál roku 1146 v marockém Fezu a Marakéši.

Dále píšete, že islámský antisemitismus je především výsledkem frustrace Arabů z prohraných válek s Izraelem. Ve skutečnosti je antisemitismus nedílnou věroučnou součástí islámu, a války proti Izraeli jsou DŮSLEDKEM tohoto principu a nikoli jeho příčinou.

V závěru používáte nejdemagogičtější "argument" ze všech, a sice, že "antisemitismus je protimluv", protože Židé jsou od Arabů nerozlišitelní. Tím přeneseně říkáte, že islámský antisemitismus vlastně neexistuje.

Jde o naprosto konkrétní a velmi závažnou kritku. Jste schopen se k tomu vyjádřit?

3 0
možnosti

K54a86r19l71a 87S24u11c19h53á

19. 10. 2017 7:50

proč má někdo potřebu obhajovat přede mnou neobhajitelné - islám a jeho invazi do Evropy

2 0
možnosti
Foto

J54i76ř97í 40T44u67r63n45e21r

19. 10. 2017 17:01

...asi se opakuji, ale tento blog není žádná obhajoba islámu. Je to výklad (kritický výklad) a do jisté míry hodnocení pojmů, které se často vykládají a hodnotí mylně a zkresleně. O žádné invazi není v článku ani řádka, tím méně jakýkoli můj názor na migraci.

0 0
možnosti

Tohle přeci nemůže nikdo napsat o vlastní vůli ;-)

4 0
možnosti
Foto

J34i30ř38í 22T82u97r58n14e21r

19. 10. 2017 16:56

Vidíte, a mně přijde divné, když někdo o vlastní vůli lže, zkresluje a tendenčně informuje. Asi máme rozdílný úhel pohledu na to, co je správné, a co není.:-)

0 0
možnosti

Náboženství není to co je psáno v knihách - ale to co je žito a praktikováno. Islám má mnoho variant (nemá centrální autoritu) a myslím že ta část co produkuje zlo je dost ničemná a že ti "hodní vyznavači" se od ní nedostatečně distancují (nebo to není dostatečně publikováno). Mimochodem já si myslím že se jedná o ideologii zla - že to není náboženství - to krytí využívá pouze jako zástěrku pro své cíle ovládnutí světa.

8 0
možnosti
Foto

Moc jsem to nepřečetl. Ale je dost věcí, které se nedoporučují. Opilost za volantem, podvádět nejlepšího přítele s jeho manželkou, jezdit po českém "Autobahnu" rychleji, než 200 km/h a přesně tam patří také islám.

0 0
možnosti
Foto

J76i87ř25í 42T93u98r81n40e55r

18. 10. 2017 17:05

Připadá vám, že snad někoho nabádám k přijetí islámu?:-)

0 0
možnosti
Foto

Nechuť k islámu vzniká především tím, jak se zvyšuje počet teroristických útoků, násilných a jiných trestných činů, které páchají imigtanti z muslimských zemí. S tim nic neuděláte, nápravu mohou učinit jen samotní muslimové, pokud se dokáží přizpůsobit životu v Evropě. Tim nemyslím pobírání sociálních dávek.

10 0
možnosti
Foto

J27i47ř29í 50T92u80r92n39e80r

18. 10. 2017 16:29

Na nechuti k islámu není nic špatného ani nepochopitelného. Špatné a pro mě nepochopitelné je zkreslování reality a tendenční výklady dějin i současného dění, což mimo jiné komplikuje vztah mezi námi a islámským světem (působí to jistě i opačně), čímž ve své podstatě rozporuji to, co tvrdíte: můžeme minimálně udělat to, že se budeme snažit být objektivní. To je samo o sobě nemalý přínos k vzájemnému soužití, které je a bude realitou, jak ve smyslu islámu v Evropě, tak prolínání obou "světů" ve všemožných směrech.

0 0
možnosti

Nejsem žádná feministka, ale rovnoprávnost je pro mě důležitým fenoménem. Být nazývána krkem, který hýbe mužovou hlavou je pro mě nepřípustnou diskriminací. Obhajujete neobhajitelné.Rv

14 0
možnosti
Foto

J59i16ř39í 28T88u76r39n13e89r

18. 10. 2017 16:46

Mýlíte se, pokud si myslíte, že obhajuji nerovnoprávnost žen. Pouze konstatuji nějaký stav. Pokud určité prvky nerovnoprávnosti nevyhovují vám, neznamená to, že nevyhovují nikomu, a to není ani třeba cestovat do Orientu. Sekularizace a poevrovšťování liberálních muslimských států, jako je třeba Turecko, přineslo i značný posun v rovnoprávnosti žen. Dnešní, bohužel obrácený trend v turecké společnosti (a nejen v ní) vede k opaku, a podporují to stejně muži jako ženy.

Tím pochopitelně nemluvím o praktikách Talibanu a jiných rigidních středověkých společenstvích, kde je žena otrokyně a jakýsi nástroj.

0 1
možnosti

Já sice z islamizace mám velký strach, ale i přesto vidím ten islám až na druhém místě mezi nebezpečími.

Na prvním místě vidím docela obyčejné zhroucení společnosti z důvodu vysokého procentuálního zastoupení lidí, kteří mají jiné pracovní, civilizační, vzdělávací a mnohdy i hygienické návyky.

A proti tomu žádný nápravník islámských bubáků nepomůže. .

To je docela obyčejná matematika. Docela obyčejné počty. A ty jsou zcela nezávislé na nějaké humanitě nebo solidaritě.

23 0
možnosti

K77a33r42e95l 76M47a78s77e64k

18. 10. 2017 11:58

Kteří lidé mají jiné pracovní, civilizační, vzdělávací a mnohdy i hygienické návyky, prosím?

0 14
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS