Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ve svém článku píšete, cituji: "Lidé nedbají na dobré rady ohledně rozumné a uměřené konzumace čehokoli, co je jim nabízeno, stejně jako nedbají rizik spojených s přijetím politiky, která je důvodně podezřelá z toho, že může v budoucnu škodit."

Tak například Vy na svém blogu obhajujete islám mnohem aktivněji, než naprostá většina muslimů v této zemi. A vůbec nedbáte na názory lidí, kteří varují před riziky, které jsou spojeny s touto vírou, ani Vás nezajímá, že je tato víra důvodně podezřelá z toho, že může v budoucnu škodit. Proč tedy vyčítáte lidem jejich názor? Protože svůj názor považujete za měřítko správnosti?

1 1
možnosti
Foto

;-D ... zdravím Jiří, jsi mi tím koncem připomněl jeden vtip, kdy Köhn nabízí Roubíčkovi vagon svíček " A je to velmi výhodná koupě, Roubíček, prodám vám je za polovinu toho, jak jsem nakoupil. Roubíček otevře vagon, vybalí jednu ze svíček a říká "člověče Köhn, vždyť ta svíčka nemá knot!? A chcete svítit, nebo obchodovat? odpovídá s úsměvem Köhn Roubíčkovi ... nebo tak nějak, snad jsem to moc nezbodnul. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že "řídit stát jako firmu" je stejný nesmysl jako kilo salámu za 39,- Kč, tedy někde mezi výčepním a Plzní.

Řídit stát jako firmu pro mě znamená řídit stát RACIONÁLNĚ. S ohledem na výnosy a náklady s rozumným řízením "obchodní politiky" a lidských zdrojů.

A co je obchodní politika ve smyslu státu? Snaha dát občanům co nejvíc benefitů a to jak celospolečenských (vzdělání, obrana, infrastruktura), tak i individuálních (zaměstnanost, příjmy, důchody).

Takže, vnést do řízení států prvky u řízení firmy je nejen možné, ale i nutné.

A v tom je také volební úspěch Andreje Babiše. prokázal, že umí racionálně řídit, tak ať to tedy prokáže celostátně.

Na rozdíl od něj, třeba Bohuslav Sobotka řídil, mimo politiku, tak nanejvýš svůj osobní vůz nebo zahradní traktůrek, má li v tom bytě za poslanecké náhrady nějaký.

0 0
možnosti