Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je s podivem, že ten, který je první mezi prvními, už dávno neprosazuje samostatnost Tibetu a veřejně poděkoval čínské vládě za zvýšení životní úrovně těm 80% Tibeťanů. Kdyby tito otroci věděli co přijde, věřím, že by Číňany vítali s otevřenou náručí.

P.S.

Se zbraní v ruce proti Číně v r.1959 vystoupili ozbrojené oddíly při klášterech, tedy právě ti, kteří měli zbraně na tu lůzu, která pro klášter otročila.

0 0
možnosti
VPS

Pane Turnere,

z medií víme, že na Krymu proběhlo hlasování obyvatel o tom, zda Autonomní republika Krym, má zůstat ve svazku s Ukrajinou, nebo vstoupit do Ruské federace. Krymská republika byla i je přitom nespochybnitelně normální civilizovanou zemí.

Proč s Krymem srovnáváte Tibet, polofeudální zemi, kde vládli náboženští představitelé a občané žili v naprosté bídě?

Garantuji, že kdyby byl zaostalý Tibet v sousedství jiné velmoci, tak taky stratí samostatnost. Tak, jako severoameričtí Indiáni nebo Inuité v Kanadě. I když chápu, že formálně ti původní obyvatelé Severní Ameriky svůj stát neměli - nepotřebovali ho, jelikož tam žili pouze oni sami, bez jakýchkoli sousedů.

0 1
možnosti
Foto

Právě že víme, jak to hlasování na Krymu probíhalo. Rv

1 0
možnosti
JB

Zkuste běhat po redakcích NYT s vlajkou Konfederace.

0 0
možnosti
Foto

Proč bych to dělal.?Já žiji v České republice, kde by podle mého názoru nemělo být nezákonné vyjádření názoru prostřednictvím vyvěšením vlajky.

2 0
možnosti
JL

Já myslím, že standarta vyměněná za trenýrky se ještě jako satira nebo politický protest chápat dá. Ale zničení standarty už ne.;-)

2 0
možnosti
Foto

... ano, ti kdo jí zničili ji mají zpaltit a dostat pokutu.

0 0
možnosti
Foto

Morální škoda žádná nevznikla, „poškozený“ totiž žádnou morálku nemá.R^ Jiří, kam má poslat karmu? ;-D

2 1
možnosti
Foto

Děkuji,Karle. :-) Jako obvykle...:-)

1 0
možnosti
Foto

Buďte rád, že nežijete v Londýně. To byste se musel dívat, jak čínský prezident jezdi s královnou ve zlatém kočáře.

4 0
možnosti
Foto

A co u nás? Joj! ;-(

0 0
možnosti
Foto

J79a13k86u74b 55R16o31t81h

12. 12. 2017 17:42

Na jednu stranu se soud zastane neprávem proskribovaného, na druhou stranu ČT klidně odvysílá tento strašlivý hnus o megavrahovi Berijovi. Podotýkám, že samozřejmě ruský.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11940594585-zapomenuti-vudci/217382563690007-lavrentij-berija-1-2/

1 0
možnosti
Foto

Tak s tím polemizujte. Odlišné stanovisko slouží pouze k formulování toho vlastního. Morální odsudek sice může být základem, ale trocha věcné argumentace nikdy neuškodí.

0 0
možnosti
Foto

Dodatek: Existuje pravidlo, podle něhož vlajka cizího státu může být vyvěšena vždy jenom napravo od české státní vlajky. Když jsem si pročetl znovu uvedený článek, tak žádná česká vlajka na inkriminovaném okně vyvěšena nebyla.

1 0
možnosti
Foto

Jenomže, žádná vlajka státu Tibet neexistuje. To je, jakoby někdo cpal, před rozdělením federace, slovenskou vlajku do oken.

0 0
možnosti
PK

Tak , jak řekl první diskutér, byl jsem překvapen též mnoha články v AJ ,které spíše vyzdvihovaly Čínu a její příspěvek k zlepšení života nejnižší třídy Tibetanů....

1 0
možnosti
Foto

Jde to, kolik Tibeťanů to zlepšení přežilo, než k němu došlo.

0 0
možnosti