Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problémy s kriminalitou, přírodními pohromami nebo lidskou nedbalostí tady byly vždycky a také vždycky budou. Ale problém islámské imigrace do Evropy lze podcenit pouze jednou. A to podcenění začíná už tvrzením, že "problém je uměle zveličen".

Ve svém článku píšete, cituji: "Jsem přesvědčen, že zodpovědná politika je taková politika, která bere naprosto vážně globální hrozby, a skutečnými činy se jim snaží čelit." Takže přiznáváte konečně, že i když se migrační vlna České republiky přímo netýká, že je součástí globálního problému, který nás ovlivní tak jako tak?

Problém Číny, Indie a Indonésie není "přelidnění", i když je slovo "přelidnění" hodně populární. Na mnoha místech Evropy je koncentrace obyvatel mnohonásobně vyšší, než v Indii, a přesto ta společnost prosperuje a přímo se v ní rodí metody ochrany životního prostředí. Není velkým problémem, když suché záchody a praní prádla v řece používá pětitisícová vesnice, ale je to problém, když stejným způsobem "funguje" pětimilionová aglomerace. Kdyby ve Švýcarsku existoval indický kastovní systém, už by celá země dávno zkrachovala. Násilí ve společnosti, ve které vládne právo šaríja, nepomohou eliminovat moderní technologie – spíše naopak.

V závěru svého článku píšete, cituji: "Osud tohoto světa lze ovlivnit pouze ovlivňováním svého bezprostředního okolí a sebe sama. Já mám pro dnešek splněno."

Je sice hezké, že jste se svým vlastním textem spokojen, ale kvalita a hodnota textu opravdu neplyne ze spokojenosti jeho autora.

4 0
možnosti

J51a67n 50R22á25ž

24. 1. 2018 16:13

Reaguji jen na nadpis:

Na přesvědčení, že islám ani migrace nejsou zásadními problémy hýbajícími jak naší společností i celou Evropu, doplatila jak Merkelová, pro níž volební vítězství je spíše podobné tmu Pyrrhovu, tak rakouští, němečtí i francouzští socialisté a v podstatě i socialisté naši.

0 0
možnosti

J70a62k67u71b 92Š78o86l61c

24. 1. 2018 12:30

Pomáhej slabším, před nikým se neponižuj a nad nikoho se nepovyšuj. Tak a mám taky splněno. Stačí rozhodit pár frází a hned si člověk může připadat jako spasitel.

1 0
možnosti
Foto

Stačí napsat komentář a ledaskdo si může připadat jako chytrák.:-)

0 0
možnosti
Foto

To jste napsal moc hezky. Ale naprosto jste opomněl jeden z nejvýraznějších "problémů" této doby a tím je vztah k Rusku.

Rusku je nám dnes a denně předhazováno jako nepřítel. Příčina a následky sovětské invaze před skoro 50 lety zveličovány a to, co se stalo s Krymem, je zcela jednostranně vykládáno.

Takže, Vy píšete, že ani migrace a ani islám nejsou to, co nás aktuálně ohrožuje a já se zeptám: Je snad nějaká aktuální hrozba ze strany Ruska? Očividně není, ale to mnohým nebrání, aby to neměli na talíři každý den ráno i večer.

2 2
možnosti

Nejsou.

Říkal to včéra prezident in spe pan Drahoš!

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že nic takového neříkal, byť si to možná myslí, protože by si to zbytečně rozházel u spousty troubů v této zemi.

1 0
možnosti

V15á64c46l93a25v 89M34a15c83h

24. 1. 2018 11:35

Ve článku je spousta věcí s kterými nesouhlasím. Jeden příklad za všechny. S vyčerpáním zdrojů a přelidněním si možná neporadí nikdo, ale určitě je větší naděje že se to podaří pokud v Evropě (a jinde) zůstanou funkční postindustriální státy, nikoliv chalífáty na úrovni 19tého století, případně území zmítající se občanskou válkou.

2 0
možnosti
Foto

Proč jste si tím tak jistý?

0 0
možnosti

J75o88s15e38f 69U55l64m64a40n

24. 1. 2018 11:30

Islám a migrace jsou obrovským problémem, který nezmizí mávnutím kouzelného proutku. Když si uvědomíme, na čem stojí ten "pokles" migrační vlny, tak nám zákonitě vyjde, že se vlastně nevyřešilo vůbec nic. Současný stav bych přirovnal k jízdě v kabrioletu bez možnosti zatáhnout střechu. Takovou jízdu si můžeme vychutnat jen proto, že zrovna neprší. Nejsme však proti dešti nijak chráněni a pokud začne pršet, budem pořádně mokří a s námi i celý interiér včetně elektroinstalace. Můžeme si sice užívat tu krásnou jízdu, ale ono dříve či později pršet bude.

3 1
možnosti
Foto

Ale vždyť autor nepíše nic jiného. :-)

0 0
možnosti

Jestli pro vás nejsou tak vězte, že i pro vás v budoucnosti budou. Chce to ale trochu představivosti.

3 0
možnosti

Souhlasím s vámi, že migrace a islám nejsou zásadními problémy současnosti.

Též se domnívám, že mnohem větším problémem je to, jestli si pan Vopršálek zítra vezme k snídani dva rohlíky, nebo tři, a to, jestli se přátelské setkání paní Vokurkové a paní Mrkvičkové uskuteční v bytě té první, nebo v bytě té druhé.

To jsou věci, které hýbají světem, nikoli nějaká migrace, islám, terorismus, no-go zóny západoevropských velkoměst nebo přelidnění planety.

8 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že s vámi mohu, byť i výjimečně, souhlasit. :-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma.

Já bych hodně zdůraznil, že uprchlíci/imigranti k nám NECHTĚJÍ. Mají vcelku jasné představy a náš stát do nich vůbec nezapadá. Samozřejmě to může být za 10, 20 či 30 let jinak a zřejmě také bude. Ale pokud, jak píšete, nevypukne zásadní a rozsáhlý vojenský konflikt v předmětné oblasti, tak nám příliv imigrantů, z podstaty jejich zaměření, nehrozí.

Veškeré zvonění na poplach a burcování je oblbování mas v rámci politických ambicí JEDINCŮ!!

A zřejmě většina národa na to skočila a blbne a blbne.

Dík, autore.

1 8
možnosti

J13a25n 69U50l73r87i80c82h

24. 1. 2018 11:25

To ze k nam v soucasne dobe nechteji, je castecne taky diky tem xenofobum a rasistum, kteri se hlasite projevovali behem pocatku krize. Pokud si vzpomenete treba na prirovnani nasich policistu ke gestapu, protoze popisovali lidi na nadrazi fixou. A mozna jste si rovnez vedom toho ze si tyto informace sdileli na internetu a to upravovalo migracni cesty. Zaroven pomohl i pristup Madarska a dalsich zemi, k tomu ze tato trasa nebyla vyuzivana. A to ze k nam nechteji ti co uz jsou na zapade se muze velmi rychle zmenit. Zijeme v shengenskem prostoru a nemuzeme branit legalizovanym migrantum ve vstupu na nase uzemi. Prestante situaci zlehcovat a tvarit se ze se nic nedeje.

9 0
možnosti