Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

KarmaR^. Bylo by to komické, kdyby to nebylo spíš smutné, místy až tragické. Ve skutečnosti jde o stále stejný alarmismus, šíření paniky. Princip je totožný - jednou jsou to kupé pro ženy v některých vlacích, jindy list s arabskými písmeny ve škole, a tyto izolované jednotlivosti se začnou dávat do souvislostí s jevy, s kterými nesouvisejí, ba co víc, začnou se domýšlet ad absurdum ve schématu - tohle je jen začátek, po něm přijdou další kroky a kam to až povede.

Lidé si od nepaměti rádi pouštějí fantazii na špacír - spekulují, vymýšlejí... Některé spekulace jsou poměrně neškodné, jiné, které jsou motivovány strachem, mohou vést až k fanatismu a ke škodám třeba i tragickým.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji:-).Je to pořád dokola, není nic na tom nechtít, aby se u nás proháněli bezprizorní migranti a je zcela na místě požadovat po politicích, aby to zabezpečili. Proč ale vymýšlet nesmysly a donekonečna hysterčit.

0 0
možnosti
JB

Měl byste se pomalu učit arabsky. Není nad to si s nimi, až přijdou, popovídat jejich řečí.

2 0
možnosti
Foto

Učím se arabsky docela dlouho, i když jak píšete, pomalu, protože je to docela náročné :-)

0 0
možnosti
JZ

Ano, dospělo to tam, že jsme chytlaví na jakýkoliv náznak arabizace či islamizace naší země. A že neznáme důvod pro něco takového? No já osobně neznám v dnešním světě důvod pro spoustu souvisejících věcí, třeba proč se z pseudohumanismu stal mainstream nebo proč mě posledních několik let někdo soustavně nazývá xenofobem, jímž nejsem. A přesto se tyto věci dějí, že.

8 0
možnosti
Foto

Myslím, že docela zřetelně prezentujete ten, dle mého soudu zkreslený pohled.

Humanismu, který se najednou nehodí do krámu, se říká pseudohumanismus a člověk prezentující nesnášenlivost se ohrazuje proti označení xenofob (čemuž bych rozuměl z věcného hlediska; chování "foba" je omluvitelné, není to jeho záměr, kdežto onu nenávist a netoleranci šíří mnozí na základě svého rozhodnutí). Tento přístup je také prakticky oním maistreamem, neutrální postoj je naopak mnohdy vnímán jako deviace :-)

0 0
možnosti
JL

Hledání souvislostí, tam kde nejsou.:-)R^

2 2
možnosti
Foto

Je to tak, a je to bohužel cesta k rozdmýchávání konfliktů

0 0
možnosti
Foto

Jak se říká v jednom známém fantasy příběhu "Je to jazyk Mordoru a tím mluvit nechci".

Na druhé straně se zas také říká: "Uč se jazyk nepřátel"

2 0
možnosti
Foto

Víra v paranormální jevy a prolínání fantazie s realitou patrně vede k adoraci paranormálního prezidenta a ke ztotožnění se s lidmi, kteří si svůj světonázor zakládají na svých fantaskních představách nikoli na realitě.

0 0
možnosti
MK

RvRv Máte pravdu, že o arabských písmenkách to není, ale ostatní text článku je mimo mísu. Pokud se má křesťanská Evropa řídit podle papeže - viz. článek Moniky Pilloni, tak o to více je nutno burcovat.

Jiná aktualita na Novinkách:

Dvojice džihádistů britského původu z buňky zvané The Beatles dala rozhovor novinářům agentury AP.

Řekli jim, že z Velké Británie odešli do služeb džihádu poté, co byli v Londýně zradikalizováni.

Otázka zní: čím byli na evropské půdě zradikalizováni? Čím zradikalizoval býv. imám v ČR české muslimy, vyslané do ISIL?

Abyste netápal, odpovím: stačí k tomu islámské texty, které uznávají všichni muslimové!!!

4 3
možnosti
VR

Mareku-o, mínusuješ nějak strašně zmateně;-D

0 1
možnosti
Foto

Tak já jsem ti to dal zcela cíleně. Myslím to mínus.

0 0
možnosti
AR

Je na tom dost pravdy.

1 1
možnosti
Foto

R^znamenitý blogR^

myslící inteligentní lidi to nechá v klidu, jen je bohužel i dost těch, kteří o muslimském světě zhola nic nevědí a nechají se zmanipulovat nenávistnými projevy některých fanatiků, které baví vzbuzovat strach a paniku z ú islám údajné invaze

7 7
možnosti
Foto

Na tom blogu, paní Libuše, není nic znamenitého. Je to jen další verze prezentace autorových názorů, kterými nás přesvědčuje, že brod je ještě daleko, tak proč stahovat kalhoty?

Nebo spíše se nás snaží přesvědčit o tom, že žádný brod neexistuje a jakákoli preventivní opatření jsou nejen zbytečná, ale i škodlivá. Nicméně, opak je pravdou a s nenávistí to nemá vůbec nic společného.

2 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že správně je třetí možnost - zbytečná a blbá provokace. V Čechách asi není nikdo, kdo by nepředpokládal přesně takovouto reakci.

4 1
možnosti
AT

Čí provokace? Toho, kdo to vypustil jako šokující zprávu na fejzbůček?

4 2
možnosti