Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

co takhle hymnu nejen změnit ale rovnou zaměnit za jinou? Třeba se slovy Kde se pivo daří tam se dobře daří...;-D

anebo vzhledem k genderovému šílenství ta od Lucie Bílé-Láska je láska, když choděj kluci s klukama a holky s holkama-..

to bysme byli světovíR^

1 0
možnosti
Foto

Toho Boryše často například využívám ve svých kroužcích lezení na umělé stěně. Vždy řeknu: "Tak připraví se další Boryš" nebo, "to máme v Česku šikovné horolezce. Dostat se do hymny, to se ještě ani Jágrovi nepodařilo. A tomu horolezci Boryšovi ano." Jinak ještě k tomu Boryšovi. Takovému to jevu se odborně říká mondegreen. Na stránce http://cilichili.cz/blog/30-pisnovych-nesmyslu-aneb-syndrom-okybaca/ je možné najít ještě další příklady.

3 0
možnosti
JL

Patrilo jako souhlas s pani Foltynovou.

1 0
možnosti
VF

Trapně opakuji - země česká není domov můj. Tím je Morava. Přesto [>-]EU:-)

1 0
možnosti
WW

V 16-17 století byla Morava z vnějšku vnímána jako samostatná, tj že mohla vyhlašovat války, bránit zemské zřízení se zbraní - to bylo odpovědí k českým stavům, kteří se nechovali k Moravě moc dobře (ochuzení Moravy atd.) a nese se to do současnosti pamětí moravanů. V 17. století i z toho a jiných důsledku ztrácí Praha statut císařské residence atd. Samostatnost Moravy a Čech ukončuje rakouské císařství, které si z nich udělalo své provincie (zjednodušeno). Vznik Československa samosprávu Moravy pohřbil a zemský sněm Moravského markrabství tak byl definitivně rozprášen. ;-)

2 0
možnosti
ZB

Té slovenské části je škoda, hezky razantně doplňovala tu lyrickou první část.

Jinak celý ten nápad je nesmysl, zvlášť s uváděnými důvody.

0 0
možnosti
MS

Mě spíš jde o princip, než o podobu hymny.

Až bude organizace ČOV další legální komorou parlamentu ČR, tak pak může legálně měnit státní symboly. Obsazení sněmovny a senátu je výsledkem demokratických voleb, takže pokud chce ČOV suplovat komoru parlamentu, měl by se podřídit stejným demokratickým podmínkám, nebo nechat legitimitu změny státního symbolu na voleném orgánu k tomu určenému.

3 0
možnosti
ZB

Tak zase navrhovat změnu může snad každý, schválit by to samozřejmě musel parlament. Druhá věc je, kolik to stálo peněz, které snad byly určené na jiné věci.

1 0
možnosti