Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří, to byly časy, kdy zrající sýry ještě zrály. Teď se obchodníci bojí, aby jim v obchodě moc neležely, a nevoněly, tak jsou značně nezrálé. Zase ale je líp, než kdyby byly ty staré časy.

Fajn, že je na co vzpomínat!:-))

(dobrý je Limburský sýr od Lidlů)

0 0
možnosti
Foto

Teda, já ho cítím až sem, toho Žumberu.

Skvělé..R^

0 0
možnosti
Foto

:-)Děkuji. Mně se do té "vůně" (a určitě nejen mně) mísí ještě jakési zcela neurčité vůně čehosi, co kdybych se pokusil popsat popsat, bude to sentimentální kýč. Ale je to tak.

0 0
možnosti

Tak doby to byly dobré - byli jsme mladí. Pivo stálo jako benzin - asi do 2 Kč. Já byl v režimu - Veselý student Brno = smutní rodičové. Doba, neuvěřitelných rekordů 24 piv, druhý den se pochopitelně do lavic nešlo - rehabilitace. Smažený sýr za 5 Kč - kdo byl z bohatší rodiny, objednal si i Tatarskou omáčku ! Klasika nálevního pultu - Skleněné nádoby, v nich všechno možné. Týden starý guláš. Na privátě zeď - Na ní napsáno - Chceš-li ze života něco míti - Využívej žen a pití ! Pak to přišlo ! Pololetní výsledky, zkroušení rodičové na třídní schůzce, dynamicky se pohybující kravata a sako mého otce , vyšťárávající prázné lahve zpoza lůžka studenta ! Co je to za příšernost na té zdi - synu !? ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Speciál stál 2,40 Kčs, Super 3,- Kčs.

0 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno, ale myslím, že autor pivo za 1,70 Kčs naživo nepamatuje. Určitě stálo tolik okolo roku 1972 a kdy podražilo si zase nepamatuji já.

P.S.slovem "naživo" myslím legální konzumaci ve věku vyšším, než 18 let.

0 0
možnosti

Pro zajímavost, cena LAHVOVÉHO PIVA - V roce 1961 za tehdejší 1,70 Kč - V r. 1984 podražila na 2,50 Kč. Tato cena zůstala až do revoluce. Nejvyšší stranické orgány rozhodovaly, zda pivo podraží a o kolik. Model = Lahvové pivo mělo stát jako v hospodě čtvrté cenové kategorie. V současnosti může každý koupit ze svého platu více piv než za minulého režimu. :-) Blíže - https://www.novinky.cz/ekonomika/138670-vyvoj-cen-lahvoveho-piva-stalo-1-70-kcs-a-cenu-urcoval-i-jakes.html

0 0
možnosti

Pivní sýr s desítkou za 1,20 jsem před cca 50-55 lety konzumoval x-krát, i v lepší společnosti. Že by to ale byl tak tragický odér si nevzpomínám. Dnes si v LIDL koupím francouzské uleželé, byť na tamějších trzích jsou určitě kvalitnější. Ale rád mám či měl jsem obojí - ty dnešní i ty "komoušské" před půl stoletím:-)

0 0
možnosti
Foto

Nejsem si tak jist, že by Francouzi pro poměrně malý "socialistický" trh vyráběli méně kvalitní druhy sýrů. Asi by něco málo vydělali na ingrediencích, ale zase by jim to prodražovalo výrobu.

0 0
možnosti
Foto

R^tak alespoň že je na co vzpomínat;-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS