Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

R^, ja zpivaji Zambosi : „Všechno zlé je v lidech, ne v záři jejich symbolů.“

0 0
možnosti
JN

Třídní boj nevymysleli bratři Mašínové.

5 0
možnosti
RK

R97u12d14o96l87f 24K48o36n29c

26. 4. 2018 16:35

triedny boj : je to boj tích, čo skončli menej tried s tými čo skončli viacej tried - všetko v pomocnej škole.

0 0
možnosti
JZ

Je ovšem třeba zdůraznit, že viníkem tvrdého postupu antikomunismu jsou předcházející zločiny komunismu. Komunisté zaseli do společnosti nenávist a vítr a právem sklidili bouři.

6 0
možnosti
TK

Když to vezmete poctiivě, tak budete muset v historii kousrk couvnout a přiznat, že to semeno nenávisti nevzniko samo od sebe, že bylo odpovědí na stav systěmu, kvůli kterému vůbec komunismus vznikl.

2 0
možnosti
Foto

Mne by, pane autore, jen zajímalo, co byste dělal, kdyby šlo o krk Vám.

2 0
možnosti
Foto

Tady přeci nejde o to, co bych v nějaké kritické situaci dělal já, nebo vy. Pokud se do ní nedostaneme, nikdy to vědět nebudeme (mimochodem píši: To, že mnohé lze z lidského hlediska pochopit, neznamená, že to samé je možné respektovat.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=660212)

Pokud bychom se na to dívali takto, tak tak bychom mohli mít pochopení pro jakéhokoli vraha nebo devianta, protože, co my víme o tom, co bychom na jeho místě dělali my.

To , co jsem napsal je nějaká polemika, nikoli soud.

1 0
možnosti
JP

Příliš mnoho zbytečných slov.

1 2
možnosti
Foto

Pokud vám to přijde dlouhé, zbytečné nebo obojí, stačí to nečíst. Výtah vám z toho ale dělat nebudu:-)

0 0
možnosti
JL

Komuniste se nestali antifasisty paradoxne, stali s jimi protoze po 22.6.1941 nemohli jinak a protoze jim to bylo Moskvou prikazano. Do te doby (aspon ti sovetsti) byli s fasisty spojenci, spojovala je chamtivost po uzemi sousednich statu. U obojich chamtivost dosahovala takove miry, ze nejsou schopni se svymi spojenci o korist delit. Jak komunista tak fasista chtel vsecko, fasista prvni ztratil trpelivost a prvni zautocil.

4 1
možnosti
Foto

Čili všechny státy se chovaly stejně imperiálně. Viz britská a francouzská koloniální říše. A jak právě 22. 6.1941 mohla Moskva někomu něco nařídit, tedy mohl ji někdo poslouchat? Hitler dával Moskvě do Vánoc.

3 1
možnosti
OP

Téměř všechny ideologie, ať politické, nebo náboženské, vznikají z dobrého úmyslu, ale dlouho to nevydrží z prostého důvodu. Ve společnosti se vyskytuje příliš mnoho takových, co baží po moci a kdo po něčem baží, najde si způsob, jak na moc dosáhnout. Co se týče kauzy Mašínové, naprosto s vámi souhlasím

4 0
možnosti
Foto

Jiří, nikdo se už bohužel nedozví, co se odehrávalo v situacích, kdy byli skupinou bratří Mašínů zabiti ti lidé. Je možné, že jim vyhrožovali, že je udají za pokus o krádež zbraní, což by v té doby znamenalo rozsudek smrti.

Myslím, že "zločinů antikomunismu" bylo o mnoho řádů méně než zločinů komunismu. Jak správně píše jeden z diskutujících, byla to reakce na zločiny komunismu.

Je rovněž zajímavé, jak osud činů bratří Mašínů vyvolává emoce, zatímco těch cca 250 popravených nevinných lidí za Gottwaldova - Novotného režimu je bráno jako historická událost, k niž se téměř nikdo nevrací.

Rovněž bych se zamyslel nad faktem, jakou radost jste udělal zdejší rudé letce.

15 1
možnosti
Foto

Buď jde v historii a politice o pravdu, nebo jde o to udělat někomu radost. A problém tkví v tom, že bratří Mašínové udělali svými dobrovolně zvolenými metodami tzv. odboje po vzoru agenta Malého komunistům velkou radost, protože legitimizovali jejich panství, způsoby jeho získávání a udržování.

A mimochodem, zkuste prokázat, že jim šlo o odboj, a ne jenom osobní obohacení.

5 2
možnosti
Foto

ještě zločiny havlismu, na ty jste zapomnel

4 11
možnosti
AR

Které to jsou ty zločiny havlismu?8-o

2 2
možnosti
AL

Když je něco napsané poctivě, tak si to zaslouží karmu.

I když ne úplně se vším v článku souhlasím, ale oceňuji téma i to, jak ho autor dokázal zpracovat.

Karma.

R^

4 1
možnosti