Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Hned po přečtení nadpisu mě napadlo, že jste byl v Poslanecké sněmovně.:-)

1 0
možnosti
JK

Nejlepší na tom je, že takhle to má být. Ve sněmovně má být vzorek národa, vědátoři, myslitelé, chytráci, tupci, blbečci i debilové. To je zastupitelská demokracie v praxi a je to v pořádku.

JENŽE

Tihle naši zástupci mají na základě svého přesvědčení (či přesvědčení své partaje) přijít na to co je dobře, to podpořit a na to co je špatně, to opravit. Co to je, mají ve svém programu a voličstvo je k tomu zmocňuje. Jde pouze o ideje o které se mohou přít, hádat i souhlasit a nakonec se na něčem většinově shodnout. Do paragrafového znění to mají přepsat odborníci, poslanci mají znění odsouhlasit, zda byla původní idea dodržena a prostřednictvím ministerstev vše přenést na státní správu, která ideu uvede do praxe. Zde by jejich působení mělo končit.

ALE

Zvrhlé je, že tím to nekončí, poslanci dobře vědí, že mohou mít osobní prospěch z toho co se jim podaří prosadit a zájem voličstva a volební program jde stranou. A nejen to stranou jde morálka i platné zákony, jediný zájem je podojit státní kasu a vymýšlí se jak to udělat. Sofistikovaný způsob, kdy za státní peníze je odvedena i nějaká práce je už přežitkem a hitem je "čerpání dotací", stát z toho nemá nic jen vyplněný formulář "Žádost o dotaci".

A NA ENTOU

Vše je povýšeno na entou, když si můžete (lidi ve vaší firmě) podat žádost o dotaci a sami (vám podřízení úředníci) si ji také schválíte a vše na základě zákona, který silou protlačíte sněmovnou. Největší čerpatelé se tlačí do politiky a čerpají a čerpají.

MOZKOVÁ MASÁŽ

Proč, když tohle víme, stále tyhle zloděje našich peněz volíme. Díky prudkému vývoji komunikačních technologií je téměř nemožné oddělit pravdu a lež, v kakofonii informací nenajdete jednoznačné potvrzení, či vyvrácení proklamací politiků. Běžný volič na ten nápor není připraven, selektuje pak příchozí zprávy jen na ty, které už předem chce slyšet, na jiné není čas ani prostor. Dochází k radikálnímu dělení názorů. Mediální manipulátoři toho nepokrytě využívají a zahltí vás zprávami které vám podstrčí.

0 0
možnosti
JZ

Sázím polovinu výplaty, že Stropnický těmi kazisvěty myslel z velké části členy těch stran, které jsou vám ve sněmovně, autore, nejsympatičtější.

2 0
možnosti
Foto

Neznám výši vaší výplaty, ale sázíte bez rizika, protože se to nedá nijak ověřit. Osobně mám pocit zcela opačný, myslím že lumpárny opozice čekal, znechucený je poměry ve vlastní straně a u partnerů.

1 0
možnosti
Foto

Karmuji, protože máte bohužel pravdu. Kdysi jsem četl psychologickou studii na téma "jak funguje fotbalový klub". Vyplynulo z ní, že nejlepším přirovnáním je tlupa z doby kamenné. V podstatě to velice přesně sedí, přestože je to abstrakce a nadsázka.

Také jsem se občas pohyboval v blízkosti některých politiků na různých úrovních - v podstatě jsou to podobné zkušenosti, jaké v článku uvádíte - to přirovnání k mentálním schématům tlupy z doby kamenné sedí i na politiku. Zajímavé je, že to platilo i pro politiky demokratického Západu, k němuž jsme vzhlíželi v době komunizmu. A neměl bych pomlčet o zrůdném panoptiku našich "normalizátorů" ze 70. a 80. let. Tam to bylo natolik silnou mocninou všeho absurdního, že by si to člověk ani nevymyslel, to překonávalo i nejbizarnější fantazii.

Zvláštním zázrakem ovšem je, že současné demokratické státy přitom všem ještě stále jaksi fungují. Pravděpodobnou příčinou může být i to, že za kulisami tahají za nitky lidé hodně pragmatičtí, které málokdy zahlédnete.

7 0
možnosti
Foto

R^Tak. Loutkovodiči jsou klíčovými hráči i scénáristy. Za scénou;-)

1 0
možnosti
Foto

Karma. Za smutné a pravdivé téma. R^

6 0
možnosti
Foto

Děkuji, Tomáši. Je to asi až tak smutné a pravdivé, že to opustilo hlavní stranu blogu. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^ No nic, tak jste asi prozřel;-),,Kdo si plete politiku s moralizováním a politickou stranu s misijním sborem, ten úplně popírá pravý fundament politiky, tedy hájení a aktivní prosazování skupinových zájmů ve společnosti, ať sociálních, profesních, věkových či i jiných.";-) ,,Když se kecaj blbosti, tak spím". ,,Názory rozdělují, koryta spojují"(obé výroky dnes doayena i brontosara naší politiky, ctihodnhodn=ho to K.Sch.). A něco navrch. Vezměte politikům kameru, přímí přenos, tiskovky, mikrofony, kecpult, atd. A mají ,,abstˇák";-D Jinak se vše peče v kuloárech, nikoli u kecpultů. To je divadlo pro ,,masy". Nakonec, všechno je hra. Tragikomická. Od overtur až po katarze.R^RvR^;-D (tlekající pacičky ve zde k dispozici jsoucích ,,emoutikounech", zde holt nejsou;-(;-))

5 0
možnosti
PK

Jako Svěráková komedie to zní dobře, jako poem o vůdcích národa Českého je to však velmi, ale velmi smutná podívaná a eso sedí na hradě. Na druhou stranu jsem zažil v dřívějších dobách podobné pojmenování vůdců v D i v USA. No hlavně, že zapršelo a zítra by mohl být hezký den, hlavu vzhůru , bylo i hůřeR^

7 0
možnosti
Foto

Když cimrmany, ,,dejte" BlaníkR^ Je tam fšecko;-D

2 0
možnosti