Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

"je trestné mu poskytnout jídlo, přístřeší i právní pomoc, a to i ze soukromých zdrojů"

Nechápu co je na tom divného, ilegál bez dokladů, je člověk, který se dopouští trestného činu a tomu poskytovat jídlo, přístřeší, právní pomoc, to je napomáhání trestné činnosti. To je stejné, jako když budu pomáhat bankovnímu lupiči. V Maďarsku holt nad pahumanistickým dogmatismem vítězí rozum a zodpovědnost.

1 0
možnosti
Foto

H37a25n48a 51V93l13k46o95v93á

22. 6. 2018 17:49

:-) Hysterie kterou začíná pociťovat i Angela Merkelová, že...;-D(trošku s křížkem po Německém funuse).

Nás chrání právě ti - podle vás- barbarští Maďaři a Rakušáci co procitli dříve než Merkel.

A tak trochu z jiného soudku - vy, takový intelektuál se uchylujete k podbízivému "maďarsko slovnímu" humoru ála Petr Novotný či Josef Mladý?

No, nezmýlila jsem se ve vás.

2 0
možnosti
Foto

Panu Orbánovi nevěřím ani pozdrav

22. 6. 2018

Maďarsko nikoho přijímat nebude

„Pomůžeme tomu, kdo pomoc potřebuje, ale migranty přijímat nebudeme. Nedostatek pracovních sil chceme řešit rodinnou politikou, nikoli migrací,“ zdůraznil maďarský premiér Viktor Orbán. Předseda maďarské vlády vyzvedl ekonomickou sílu středoevropských zemí. Podle Orbána V4 posílá do Unie minimálně tolik, kolik od ní dostává.

24. 1 2018

Maďarsko nikoho přijímat nebude

Vláda premiéra Viktora Orbána připustila, že jen loni přijala 1291 uprchlíků. Mezi více než tisícovkou přijatých jsou údajně nejvíce zastoupeni Afghánci, Iráčané a Syřané. V roce 2015 se podle vládních statistik jednalo o 508 lidí, v roce 2016 o 432 migrantů. A od počátku letošního roku přibylo dalších 37 lidí.

0 0
možnosti
KM

K64a47r86e39l 70M90a42s15e93k

22. 6. 2018 13:00

Jojo. Na YouTube má Orbán projev s českými titulky a co slovo, to lež.

"Evropa není svobodná, říkat pravdu je zakázáno a tak...".

0 0
možnosti
JS

J28a29n 56S51o38u87č94e47k

22. 6. 2018 10:24

Ani bych to nenazval kladivem na migranty, jako spíš kladivem na ty, kteří podporují páchání trestné činnosti. A tou zcela jistě pašování lidí, navíc bez jakýchkoli osobních dokladů a tudíž dost pravděpodobně teroristů nebo zločinců na útěku, je.

2 0
možnosti
VM

Pokud byste si hned na počátku nepopletl pojem pomoc cizinci a pomoc nelegálními cizinci, možná bych to dočetl.

tyhle diskuse jsou pořád a dokola o h____ě. Nevzpomíním si, že by kterákoli strana či hnutí měla jakýkoli problém s legálními imigranty.

Ale nelegální je prostě nelegální. Tečka. Když chci jet se psem do zahraničí, musím mít veterinární vyšetření a pas pro psa. Když chci jít chytat ryby, musím mít lístek a povolenku, Když chci řídit auto, musím mít řidičák. To jsou doklady, které dělají danou věc legální. Když to nemám, jsem potrestán.

Tak že, i pravidla "mezinárodního chování" jsou zakotvena v nějakých normách - zákonech. Kdo je ctí, je legální. Kdo je nectí je nelegální a je třeba to postihovat.

6 1
možnosti
VM

Jó, a zapomněl jsem dodat veledůležitou věc. On ten problém ani tak nevzniká tady, ale u nich. Tam by měla být rozšířena a třeba i ze strany EU šířena osvěta, co to je legální a nelegální emigrant a jak bude s kým v EU naloženo. Ne aby se na tom pakovaly pašeráci, tedy převlečené neziskovky. A co si o pomoci jako takové myslím? Pokud je bezprostřední nebetpečí ohrožení života a zdraví tak je to snad samozřejmost. Pokud jde o pomoc nejen Africe jako takové, pak plně zastávám tento postoj: https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4

1 1
možnosti
Foto

Pane Jiří máte naprostou pravdu ale ta protiimigranstká hysterie je tak populární-odvrátí pozornost od skutečných viníků současné mizérie světa a lidé si své frustrace zlost a zklamání mají na kom vybít-když čtete komentáře a blogy některých místních "specialistů na protiimigrantskou prolematiku" tak se musíte smát-směs ignorance arogance a nenávisti-kdysi to vyústilo v pogromy na židy.

před rokem jsem na tuto paralelu mezi antisemitismem a dnešní situací upozornila a jak se do mě všichni obuli ale když dnes něco podobného napíše někdo uznávaný poklepávají mu na remeno:-/

libusepalkova.blog.idnes.cz/c/614950/podoba-se-soucasna-vlna-protiislamismu-drivejsimu-antisemitismu.html

libusepalkova.blog.idnes.cz/c/615055/antisemitismus-a-dnesni-islamofobie.html

2 2
možnosti
Foto

ostatně i ve svém předposledním blogu se tím zabývámDěsivé jsou zejména pasáže, kde se popsují pogromy z roku 1918-tedy přesně před sto lety."K prvním výpadům došlo již na začátku prosince a dav opakovaně skandoval : "Pověste židy!" Kolemjdoucí židé byli napadáni, ikdyž nemluvili německy, již jen pro svůj židovský zjev (je zaručen výrok českého důstojníka, že již samotný židovský vzhled je provokace) Str. 101 Kafkovy zlé Čechy

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667465

0 0
možnosti
VK

Pán Turner, poukazujem na štátny monopol poskytovania ochrany práva, platný v každom EU štáte. Nikto iný než štát nemá právo poskytovať ochranu práva. Svojpomoc - len v najnevyhnutnejšom rozsahu, v súlade so zásadami proporcionality.

Od momentu prekročenia hranice je daná osoba na území štátu nelegálne, ak nedisponuje vízami. Je jej povinnosťou tento stav čo najskôr napraviť. Verte, že ak imigrant stretne prvú babku okopávajúcu kapustu a požiada ju o odprevadenie k policajtom kde chce požiadať o azyl, nikto ju nebude postihovať za to, že mu po ceste dala kus chleba a pohár vody. Kritizujete zákon, ktorý len upresňujúcim spôsobom k platným zásadám reaguje na svojvôľu jednotlivcov a mimovládok uzurpujúcich si monopol štátu a organizujúcich "občerstvovacie stanice" pre ilegálov, tiahnúcich naprieč Európou, bez akejkoľvek snahy svoj nelegálny status legalizovať zákonom predpísaným spôsobom.

2 1
možnosti
JZ

Dotaz na diskutující: kde se dá přečíst, o čem ten zákon doopravdy je? Předem dík.

0 0
možnosti
KB

K50a89r48e47l 55B16o22k

21. 6. 2018 23:02

Souhlas.Karma.R^

2 1
možnosti
Foto

J62i84ř28í 46L23i96b82e97r

21. 6. 2018 22:51

Karma. R^ A - samozřejmě komukoli cizímu, pokud bude mít hlad, rád dám jídlo. Současně ale budu trvat na tom, že pokud by se dostal do země nelegálně, tak bude obratem legálně vyhoštěn.

1 0
možnosti
Foto

R^Přesně tak. Když někdo krvácí, tak mu nejdříve zastavím krvácení a pak teprve budu zjišťovat, jestli se mu to nestalo, když vykrádal banku, jestli má zaplacené daně a jak spořádaný vede rodinný život.

V oblasti o které je řeč, mi přijde poněkud zvláštní být trestně stíhán za to, že pomohu někomu , kdo posléze dostane status uprchlíka nebo politický azyl. Na čele asi nikdo nemá napsané, jestli je islamista nebo ho za jeho názory islamisté stíhají.

1 0
možnosti