Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jindřich Šídlo je docela dobrý multikulturalista. Jeho vysvětlení češství je však mylné. Malá krásná míšenka nebo třeba ten Okamura nejsou češi - mají jen českou státní příslušnost. Nic proti nim nemám, ale mezi lidmi mají problémy dokonce i zrzaví lidé, každý kdo se trochu liší. Vyznávám spolu s Janem Masarykem, že je jen jedna lidská rasa - člověk. Vy s tím asi máte problém, že jsem si definoval nový rasový zákon, ale raději prostě u nás vidím bílé, myslím že daleko tolerantněji než vidí bílé třeba v Jihoafrické republice nebo v Saudské Arábii. Snad každý může ve svobodě se dívat i chránit své, asi by bylo dobré se podívat, jak podobné otázky řeší třeba Izrael.

0 0
možnosti

Takže když proti někomu není argument, tak ho označíte za "svědka"?

1 0
možnosti
Foto

Vám nepřijde to, co bylo uvedeno v pořadu a mém blogu jako soubor dostatečných argumentů?

0 0
možnosti

R^ Budu se opakovat. Nejde len o půl milionu lidí, kteří volili SPD, jde i o 30% voličů, kteří volili ANO či přes 7% voličů, kteří hlasují pro komanče, tedy téměř 50% voličů, kteří sázejí na jednoduché volební triky. Co se to děje s tou naší společností? A odpovídám si - ze zvířátek jsme povstali, asi se vracíme ke kořenům

3 1
možnosti
Foto

R^:-)Máte samozřejmě pravdu, jsou to jen různé druhy různých absurdit.

0 0
možnosti
Foto

I28v73a65n 31M90a68r40e85k

24. 6. 2018 8:53

Když už p.Turnere, podobných "kuriozit" je v naší politické scéně nespočet. Takže proč Vám padl do oka zrovna SPD a T.Okamura? Jak se to říká, či zpívá "Nech brouka žít"?Pokud by si zde všichni "vylili své srdce" kdo jim v politice vadí, zůstalo by v senátu a parlamentu liduprázdno.;-(

4 1
možnosti
Foto

I40v10a90n 77M95a35r74e16k

24. 6. 2018 8:53

A propos, nejsem okamurovec. R^

1 1
možnosti
Foto

Jiří, karmuji Vás.

Jinak - kouzlem nechtěného se zde objevil pan Sysel, který dokonale dokladuje pravdivost Vašeho blogu.

Pěknou neděli přeji.

8 0
možnosti
Foto

Děkuji, Tomáši, Sysel je vskutku roztomilý (nomen omen):-)

I Vám hezkou neděli

4 0
možnosti

Nevím, jestli si to uvědomujete, ale to, že vám stále "nejde do hlavy, jak se mohl tenhle absurdní spolek dostat do sněmovny", vypovídá především o vaší nízké schopnosti empatie a nízké schopnosti chápat politickou situaci doširoka a s nadhledem.

Například já oproti vám těmito vlastnostmi disponuji na poměrně slušné úrovni, takže mám velmi dobrou představu o tom, kdo a proč volil strany jako KSČM, ČSSD nebo TOP 09, přestože já sám bych tyto strany nikdy nevolil. (Tedy v případě TOP 09 UŽ nikdy nevolil, poněvadž v roce 2010 jsem jim hlas dal).

10 3
možnosti

Takže byste nám tu politickou situaci doširoka a s nadhledem vlastními slovy tak nějak popsal? Když teda máte tu vysokou empatii.

4 2
možnosti
Foto

R^ Karma, souhlas. Ostatně, taky bych se ptal toho půl milionu lidí, proč takhle volili. Nesleduji podobné kanály jako TV šlágr, ale slyšel jsem někde, že tam pan O. dostával pravidelně krásný, nadstandardně velký prostor pro svoji volební agitaci. S čímž asi nic nenaděláme. Je spíše nešikovností politiků klasických stran, že si jaksi nenalézají cesty k voličům. Sice jsem Starosty nevolil, ale obdivuji je, s jakou odvahou a drajvem zvrátili nepříznivou situaci po neúspěšném pokusu o koalici s lidovci.

11 2
možnosti
Foto

:-)R^

To, že se nějaká významná část národa přikloní k politickému subjektu, který s určitým odstupem působí naprosto absurdně a třeba i zločinně (předválečné Německo je toho ukázkovým příkladem), určitě není samo sebou. Souvisí to jistě se "správnou" volbou témat a s nalezením "správného" nepřítele proti , kterému je třeba se sjednotit. V případě Okamury je to navíc pozlátko přímé demokracie, které nadchlo právě tu skupinu lidí, kteří by chtěli rozhodovat, aniž jsou k tomu jakkoli kompetentní, což velmi nápadně připomíná metodiku komunismu, tedy přesvědčení lumpenproletariátu, že on je tou "pákou dějin".

6 1
možnosti

S určitou nadsázkou je program SPD podobný dnes vážené vládní straně - rakouským Svobodným. Tzv. protiimigrantský, více přímé demokracie, odvolatelnost politiků, apel na národní státtradiční rodina atd. Souhlasím s panem Hermánkem, že příčinou úspěchu SPD je neschopnost klasických stran - odleva doprava. Uvidíme příští volby. Poklesnou ale především díky "kádrovému" obsazení , v centru i krajích, více než kvůli programu.

6 1
možnosti

V klíčovém bodě je podobný v tom, že jsou placeni z Ruska. Jinak přímá demokracie bývala historicky nástrojem levicové politiky, a pokud ji chtěl někdo z pravice zavádět také, dospěl k autoritářskému režimu (viz Erdogan).

2 1
možnosti

K53a83r95e79l 31M11a44s56e81k

23. 6. 2018 19:29

Díky za odkaz, ten pořad jsem neznal. R^

3 0
možnosti
Foto

Rádo se stalo, mně se docela líbí

0 0
možnosti
Foto

Okamurův volební úspěch je dítětem politiky klasických stran.

13 3
možnosti
Foto

I23v12a69n 92M57a12r75e98k

23. 6. 2018 19:14

Souhlas p.Hermánku, řekl bych, že není co řešit. R^

5 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS