Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

notorickeho hlare a ozralu Zemana nikdo zdravy nebere vazne

0 0
možnosti
VK

Po dlouhé době souhlas a karma :)

0 0
možnosti

Fakt, že aféra je medializovaná, by neměl nic měnit na našem přístupu k ní. Když dáte peníze lidem z medializované aféry, vytřete si zadek s těmi, kteří přišli o peníze v těch menších co se do novin nedostali.

H-systém byl asi největší, ale nebyl jediný z podobných podvodů.

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, proto také preferuji spíše humanitární akci (tu si nelze v jiném případě nárokovat), než nestandardní podporu státu.

0 0
možnosti
JK

J85a76n 78K84l64á31s83e64k

25. 7. 2018 20:30

Zeman a jeho tehdejší strana ČSSD z H-systému dlouhodobě profitovali. Že v této kauze byli klienti okrádáni bylo jasné už před 20 lety. Tehdy ovšem jako prospěchář Zeman mlčel, zatímco nyní se sice staví na stranu poškozených, ale jen na jednu část z těch poškozených - těch co si domy sice dostavěli, ale neměli na to právo, a nyní se mají vystěhovat. Jak vysvětlil soudce Kydalka, byli na tuto skutečnost upozorněni rozsudkem již v roce 2008. No a pak je tu ta druhá část poškozených, jejichž pohledávky je také nutné z něčeho uspokojit, a o těch se Zeman nezmiňuje.

V této kauze nemohl soud rozhodnout jinak, než že bude vždycky někdo poškozený - bohužel. Navíc bych se ani nedivil, že ti, co se mají nyní vystěhovat, byli do bytového družstva zase vmanipulováni.

10 0
možnosti
NS

No máte samozřejmě pravdu, protože podle toho, co se tak o té kauze dočítám to vypadá, že Šlouf dohazoval Smetkovi kunčafty výměnou za platby do socanské pokladničky. A nápadně rychle přispěchal Zeman (něco jako OKD) a mele o lidskosti. No nic, tohle nemůže skončit dobře.

Koneckonců Zeman neprofitoval jen z H-systému ale i z mnoha dalších tunelářských kauz, jak jsem výše zmínila OKD atd. Zemanovo vložení se do případu a zpochybnění fungování celého soudního systému v ČR je přímým útokem nově nastupivší Zemano- komunisticko- agrofertí chobotnice k moci na nezávislost soudnictví. Co nás tedy čeká jsou čistky a výměna soudců...celá náležitě medializovaná kauza plná emocí je uměle vyvolána za účelem ovládnutí soudů...A lůza bude opět tleskat.

Strašné.

10 0
možnosti
LB

Zajímavé je i to, co řekl včera na ČT24 soudce Kydalka, že Stavební bytové družstvo Svatopluk vzniklo už v dubnu 1998, zatímco konkurs na H-Systém byl vyhlášený až 3. listopadu 1998.

Mj. zmínil i fakt, že během procesu se Smetkou v letech 2002 - 2004 členy družstva Svatopluk varoval před investováním do cizího majetku a upozornil je na to, že to může špatně dopadnout.

2 0
možnosti
PK

Budu reagovat jen na nadpis,bo nemám info o průběhu této kauzy...prezident by se neměl vměšovat a ovlivňovat,to je zcela zásadní věc. Může napnout své síly k pomoci , ale to je vše...

2 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Napnout by je měl už jen proto, že byl a je součástí systému, který tento stav dopustil.

4 0
možnosti
Foto

Veřejnost je naprosto normálně psychicky manulována. A přitom je řešeni tak jasné. Domy jim nepatří a nikdy nepatřily. Bydleli v nájmu. Tak, co brání konkurznímu správci vyplatit nějaké peníze do nového začátku, jako zálohu na vypořádání jejich investic do cizích domů?

1 2
možnosti
LV

To, že ty investice tam vložili o vlastní vůli, s vědomím a právnickým varováním, že o ně mohou přijít. Proč by měl správce konkurzní podstaty na ně brát ohled?

0 0
možnosti
Foto

Nemohu souhlasit.Stejně poškození klienti v sousední lokalitě dostali nabídku k odkoupení.Zaplatili a domy jsou nyní opravdu jejich.Žijí v klidu a jistotě.Druhá skupina na nabídku nepřistoupila a dál bydlí v domech,které obývá nelegálně a které jim nepatří.Máme se na ně složit,nebo to má zamáznout stát?Jak k tomu přijdou ti ostatní,kteří zaplatili?Jak k tomu příjdou ostatní věřitelé H Systému,kteří seděli v letadle vzadu a nemají nic?Na ty se máme také složit...?

5 0
možnosti
Foto

Nezastupovala je náhodu doktorka Marvanová?

1 0
možnosti
Foto

No já nevím, pane Turnere, ale pokud stát v tomto případě postižené nějakým způsobem odškodní, zachová se špatně k další spoustě lidí, které svojí činností, nebo nečinností v jiných případech také poškodil. Mohl by jim pomoct Andrej Babiš ze svých soukromých financí, třeba těch, co vydělal na korunových dluhopisech, ale k tomu nejspíš nedojde. On rád pomáhá ze státního, ne ze svého, navíc je to hodně peněz na málo hlasů. :-)

4 1
možnosti
Foto

Stát zde nemá koho a za co odškodňovat. Ledaže by chtěl hradit všechny dluhy vzniklé z podnikání.

1 0
možnosti
MB

Soudce pražského soudu K. Kydalka, který P. Smetku poslal za podvod na 12 let do vězení : 1) Zkritizoval i prezidenta M. Zemana za jeho reakci ke kauze a připomněl mu, že peníze od H-Systemu proudily i do kapsy jeho poradce. Doplnil, že Zemanův přítel M. Šlouf „po celý rok 1996 docházel do H-Systemu a měsíc co měsíc odnášel 24 000 korun“. 2) H. Marvanová : Reakce M. Zemana je neskutečná. Dělá, jako kdyby s kauzou H-Systém neměl nic společného. Ale část peněz vylákaných podvodem od klientů končila v pokladně ČSSD v době, kdy byl předsedou. viz - :-)

https://echo24.cz/a/S2qJV/soudce-kydalka-kritizuje-zemana-za-h-system-slouf-si-odnasel-mesicne-24-000?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

11 0
možnosti