Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já s vámi naprosto souhlasím, ale problém je ten, že stádo nechce svobodu, stádo chce pastýře, jak někdo řekl. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Zamyšlení hodné toho slova!

1 0
možnosti

to je opravdu tezke,

nekdo ho vidi v migraci par uprchliku, jiny ve skupovani nemovitosti v ceskych mestech tisici Rusu, aby pak jisty plukovnik Vladimir Vladimirovic Putin mohl stejne jako kdysi desatnik Adolf Hitler mohl prohlasit, ze bude sve krajany branit kdekoliv ve svete.

1 1
možnosti
Foto

Těžké to jistě je. Já ale v tomto zamyšlení nehodnotí a netřídím, kdo je více dobrý a kdo více špatný, ale obecně tvrdím, že k vládnoucím strukturám a jednotlivcům je třeba přistupovat kriticky (ať je u moci kdokoli) a ty, kteří kritičtí jsou, bychom se nejdříve měli snažit pochopit a pak teprv je kritizovat.

Já netvrdím, že všichni oponenti a kritici aktuálních politických elit mají ve všem pravdu, ale ne oni by měli být ti první, proti kterým se postavíme.

0 0
možnosti

Tu (nepřímou) výzvu ke kritickému myšlení bych vám mohl věřit pouze, pokud bych nevěděl, že stačí nějaké to nestádní kritické myšlení nazvat rasistickým či xenofobním, a hned byste ho nejraději zadupal do země.

1 0
možnosti
Foto

No, pokud je nějaké" kritické myšlení" rasistické a xenofobní, je třeba ho zašlapat do země. To není v žádném rozporu s tím, co je v článku. Nicméně článek je reakcí na články, které se naivně vysmívají těm, kteří kriticky vnímají aktuální počiny mocenských struktur.

1 1
možnosti

Demokracie by měla poskytnout maximum svobody - nic lepšího nevymyslíte.

0 0
možnosti
Foto

Ani ne tak by měla, ale spíše poskytuje. Čím méně, tím méně je to demokracie. Ale demokracie není bytost, od níž bychom měli právo něco očekávat. Bytosti jsou lidé a jen ti si mohou něco poskytnout. A to už je téma, jež by mohlo zaměstnávat mysl.

0 0
možnosti