Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Halal jatka v čr většině veřejnosti nevadí... A přitom jde o mnohem větší týrání statisíců kusů zvířad! Třeba zabití býka na halal jatkách je takové že býk je zaživa podřezán a v obrovských bolestech býk trpí i cca 10minut než ztratí vědomí... To našim ochráncům práv zvířad a eurohujerům nevadí ale oni naopak podporují islamizaci...

2 0
možnosti
VV

Vrcholný blud z loňských Vánoc stejně zůstane nepřekonán, a sice aby si lidé v rámci soucitu se zvířaty místo kapra dali raději řízek. ;-D;-D;-D

3 0
možnosti

Zase je fakt, že na jeden vepřový řízek případne míň mrtvých zviřátek, než na kapří :-D. Jinak samozřejmě soucit se zvířaty je houbový Kuba na rostlinném oleji

0 0
možnosti
VS

Musím říct, že když jsem šla pro kapra, tak mě docela zarazilo, jakou z toho tam měli pracovníci a děcka srandu...

Ne z toho kolem, přímo z toho bouchání palicí a zapíchávání kudlou.

Někdo to má za ne-pokrytectví, já to mám divné.

0 0
možnosti
Foto

R^souhlasím zejména s potřebou humánnějšího přístupu nejen k porážce ale samotné velkochovy-jak se eufemisticky nazývá to masové týrání zvářat, by měly být přehodnoceny

0 0
možnosti
PH

P84e58t17e44r 69H36o39s74e42k

25. 12. 2018 15:47

Clanek je o nicem.

1 0
možnosti
JH

Pro pokrytce je humální jen ta brutalita, kterou nevidí, za kterou zaplatí jiným, aby ji udělali za ně, někde za zavřenými dveřmi a oni si mohli s plným břichem nalhávat, že s tím nemají nic společného.

4 0
možnosti
VM

Živé ryby kupuji zásadně na sádkách, ty jsou alespoň části stresu ušetřeny.

A na lovu zvěřiny nic špatného nevidím. Loví kdejaký zvířecí predátor, tak proč by nesměl člověk?

2 0
možnosti
JD

Trpíte snad hlady, abyste musel na lovu zabíjet zvěř? Predátor loví, protože by jinak umřel hlady, vy si můžete schroupat jablko nebo koupit hamburger.

0 3
možnosti
MT

M23a22r86t90i22n 60T41u15m22a

23. 12. 2018 21:52

Můj praděda byl řezník a už od útlého dětství jsem přihlížel a později i asistoval zabíjení a přípravě slepic, králíků a samozřejmě i prasat. Podle mne to patří k základnímu vzdělání, každý chlap by měl umět pro kuchyni připravit rybu, ptáka a aspoň králíka.

6 1
možnosti
VS

Proč by to měl umět někdo, kdo to nebude jíst?

0 0
možnosti
DM

Můj syn (4) byl už u zabíjení všeho možného, a žádné trauma na něm nevidím. Při vyvrhování prasete se ptal "tati, na co jsou ty hadice, jak jsou venku?" Tak jsem mu aspoň mohl rovnou vysvětlit (přiměřeně jeho věku), jak funguje trávicí soustava a že střevo máme v břiše i my.

Dcera (12) si u porážek domácích zvířat vždy vysloveně přeje být, protože jí to zajímá z anatomického hlediska.

Nicméně uznávám, že každý člověk i dítě má jiné vnímání a proto by měl vždycky každý rodič vyhodnotit, zda a případně kdy je vhodné dítě s něčím takovým konfrontovat. Určitě není dobré dětem zastírat, že když si dají kapra, napřed ho někdo musel zabít, ale také mu ho nemusí zabíjet před nosem. Někde to mají vyřešené tak, že ho odnesou zabít mimo dohled, a to je dle mého soudu dobré řešení. Když to někdo bude chtít mermomocí vidět, jistě mu to umožní, nebo si najde příležitost jinde.

4 0
možnosti
VR

Přeje si být? Wow, psychopatie hezky odmala.

1 4
možnosti
DP

Jako malí jsme se toho vždycky zúčastnili. Strejda vždycky zabíjel kapry pro více rodin u nás v prádelně. Byla u toho zábava, dospělí pili grog a nám dávali měchýřky, abychom si na ně šlápli. Následky v podobně celoživotního traumatu to na mně nezanechalo. Stejně tak venkovská zabíjačka, kde mě poslali míchat krev - běž tam ty, tetka by nám do toho nablila. :-)Takže pokud bych se ocitla sama v divočině, nečekala bych, že někde z lednice vylovím sterilní balíček masa, ale nejspíš bych se o potravu postarala. Aspoň doufám.:-)

19 0
možnosti
IH

Tetka by nám do toho nablila! R^;-D

2 0
možnosti