Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Reformovat islám je jako reformovat rakovinu. Islám je zhoubný od základu. Jediné, co proti němu můžem dělat je, nepouštět ho sem.

1 0
možnosti

Snahy o reformní islám jsou sice pěkné, ale mj. díky zakladateli to mají hodně těžké. Viz všechny poznámky níže o progresivním duchu v 7. století. Snahy o reformu, aby islám byl kompatibilní s moderním světem, nutně musí popřít některé základní kameny, a pro konzervativce budou herezí.

U nás existovaly webové stránky o reformním islámu, ale autoři byli anonymní a nakonec byl web zrušen. Uvidíme, jaký reálný vliv bude hnutí mít.

4 0
možnosti
Foto

Nemyslí si to a pokud si to myslíte vy, měl byste to podpořit nějakými argumenty. Každé náboženství je založena na svém výkladu. Křesťanství téměř po celou dobu své existence fakticky popíralo principy, na kterých vzniklo. Islám se naopak často drží určitého ortodoxního výkladu a jeho odpůrci, je mi líto, vyzobávají pouze ta negativa. Pak se dočtete takové perly, že islám je založen na pedofilii a pod. V žádném náboženství nelze přejímat zvyky, etiku a mnohé jiné principy z doby jeho vzniku. Právě to, jestli jste dobře četl, je cílem oné reformy. |Jinými slovy, brát ona obecná pozitiva, která jsou (jako v jakémkoli jiném náboženství) a zavrhovat středověké praktiky.

0 0
možnosti

Problem je v tom, ze tak zvani umirneni ci radoby reformovani muslimove jsou v nejlepsim pripade ochotni ignorovat sunnu a hadisy. Co se tyka Koranu, to je jine. Sice pripousteji, ze v Koranu je par problematickych versu (napriklad onech povestnych 72 panen a nebo postoj k zenam) ovsem pro vericiho muslima je Koran, na rozdil od Bible, napsan bohem a tak se nesmi menit a nic v nem se na rozdil od bible nesmi brat v potaz, a pres to nejede vlak.

4 0
možnosti
Foto

Žádné náboženství není ochotno se zříci svých základních dogmat. To je fakt. Je zcela nezpochybnitelné, že křesťanství prodělalo a prodělává zcela jiný vývoj než islám. Už několik století ( nebylo to rozhodně vždy) nejsou reformní a sekulární snahy "oceněny" upálením a pod. Tím spíše je třeba podporovat reformní snahy uvnitř islámu, které byly a bohužel i jsou spojeny s velkými riziky pro jejich šiřitele. To je meritum tohoto článku. Nesouhlasíte s tím?

0 0
možnosti
Foto

Bla bla bla.... V okamžiku, kdy si 72 % Francouzských, či 69 % Britských muslimů přeje zavedení šaríi místo dosavadního právního systému a v třetích zemích jsou to až na výjimky všichni (v Afghanistánu 99 %, v Iráku 91 %, v Pakistánu 84 %, v Palestině 89 %, Maroku 83 % atd...), Tak jsou taková hnutí a bláboly o kompatibilitě islámu s naší civilizací, jen plky.

10 0
možnosti
Foto

Četl jste ten článek? Pokud ano, pokusil jste se ho pochopit? To, co jste napsal to vylučuje. Píšu snad docela srozumitelně o negativním vývoji islámu a o tom, že deklarace reformního islámu byla většinou muslimského světa zavržena. Takže co? Pokud chcete diskutovat, používejte to, co jste se dočetl, jinak si můžete povídat sám se sebou...

0 0
možnosti

A příští článek bude o úspěších reformního nacismu?

11 1
možnosti
Foto

Až se dovzděláte v pojmech, o kterých se zde píše, přihlaste se, můžeme si popovídat.:-)

2 0
možnosti

L61u94d21ě15k 65T85o69n96d89r

16. 1. 2019 21:04

Pane Turnere, vždyť jste si už odpověděl sám sobě:

"Realitou je, že následné reakce nebyly většinou pozitivní, a to ani v západním světě, natož ve světě islámu!!O to ale více by mělo toto hnutí cítit podporu od demokraticky smýšlejících sil našeho světa..." 8-o

Z vašeho vlastního tvrzení jasně vyplývá, že ŽÁDNÝ ÚSPĚCH NEMÁ ! Natož ve světě islámu !

Islám NELZE REFORMOVAT tím, že KÁFIROVÉ (ne-muslimové) jim do toho budou kecat a provolávat po celém světě, že si toužebně přejí reformovat islám!!Káfirové do toho nemají co kecat, a vy to moc dobře víte. Muslimové na vaši podporu zvysoka kašlou. Jste pro ně stejně směšný a zbytečný, jako kdybyste radil klatolíkům jak mají reformovat křesťanství. Taky budete pro ně jen šměšný a naivní dědula, snažící se udělovat rady, o které nikdo z nich nestojí.

Bohužel, jak zvás znám z blogů, s vašim názorem a to nehne ani o milimetr a dál budete provozovat muslimský rektální alpinismus. Je to smutné, protože jinak jste chytrý chlap.

Přeji vám hezký večer. Allah Akbar.

6 1
možnosti

Turci se vrací na Balkán, zaplatí mešitu v Kosovu. EU ať si zvyká, vzkazují -

https: //sux. cz/df34

Počet tureckých studentů studujících za imámy vzrostl z pouhých 60 000 v roce 2002 na 1,2 milionu v roce 2014.

Proč průměrní Turci milují Erdoğana? - https: //sux. cz/4456

Nevěřím, že se Islám změní. Naivita tu nemá opodstatnění. Např. Turci žijí v Německu už tak dlouho, přesto volí Erdogana. Mešity a imámové odklon od jejich víry nedopustí. A když v tom vychovávají děti od malinka.. a porodnost si udržují vysokou, tak ...

Odkazy jsem rozvolnila proto, že to na iDnes už dnes velmi často mažou.

3 0
možnosti
Foto

Proč mi to, paní Kanioková, píšete? Já snad popírám, že aktuální vývoj islámu a stav muslimských a islámských zemí je problém? Já, zjednodušeně řečeno, poukazuji na to, že nestačí říkat, je to problém a mně se to nelíbí. A pokud vidím nějakou snahu o změnu tohoto trendu zevnitř, měl bych to podporovat. Nevěřit tomu mohu až tehdy, až budu zklamán. To je celé.

2 0
možnosti

Ta deklarace je těžká hereze, protože kdyby ji chtěli naplnit, museli by se zříct Mohameda a nejvíce ze všeho pak "progresivního ducha, s nímž se islám zrodil v 7. století". Protože právě návrat ke kořenům je zdrojem terorismu.

Jsou to odpadličtí lháři a jako odpadlíci také skončí, až si je podají pravověrní muslimové, kteří právě jdou věrně ve šlépějích Mohameda.

5 0
možnosti
Foto

co se lhaní týče málokterá cirkev má tak pofiderní počátky....křesťanství vděčí za svůj vzestup pohanovi který se nechal pokřtít až na smrtelné posteli---

Římskokatolická církev považovala ve středověku za nepatřičné, že Konstantin byl pokřtěn teprve na smrtelné posteli a tento obřad navíc vykonal biskup pochybné pravověrnosti, což bylo vnímáno jako zostuzení papežské autority. V 8. století, patrně během pontifikátu Štěpána II. (752-757), se objevil dokument, nazývaný Konstantinova donace (Donatio Constantini). Podle legendy měl papež Silvestr I. vyléčit pohanského císaře z malomocenství. Vděčný Konstantin se poté dal pokřtít a současně přenechal církvi Lateránský palác. V donaci měl právě konvertovaný Konstantin pověřit vládou nad městem Římem a všemi provinciemi a městy Itálie a Západu Silvestra a jeho nástupce. V době vrcholného středověku byla tato listina přijímána jako základ světské moci papežů, ačkoli byla veřejně označena za podvrh císařem Otou III. Nicméně až v 15. století prokázal filolog Lorenzo Valla, že donace je skutečně padělkem. Podle Lactantia měl Konstantin v noci před bitvou sen, v němž mu bylo sděleno, aby dal vyznačit Kristův monogram na štíty svých vojáků. Podle Eusebiova výkladu měl Konstantin okolo poledne den před bitvou spatřit nad sluncem světelný kříž s nápisem „v tomto znamení zvítězíš“ (latinsky In hoc signo vinces, řecky En toúto níka). Ve snu se měl poté Konstantinovi zjevit Kristus, který mu pověděl, že má své muže opatřit standartami s písmenem Chí (X) protnutým písmenem Ró (P).[1] Někteří historikové vysvětlují Eusebiův popis vidění jako možný příklad meteorologického úkazu známého jako halový jev.

0 6
možnosti
Foto

když uvážíme kolika proměnami a reformami prošlo křesťanství-a nejen v minulosti- třeba za posledních sto let, kdy Vatikán spolupracoval a nacisty-není to nic než snaha přizpůsobit se své době- třeba vědeckým poznatkům, ale například rozvod byl kdysi zcela nemyslitelný a dnes? Takže proč popírat že i jiná náboženství se mohou vyvíjet? Pan Kuras tímto hodně klesl v očích svých čtenářů a fandů...:-/

0 11
možnosti

L49u31d91ě14k 41T20o68n65d22r

16. 1. 2019 21:16

Islám se nemůže vyvíjet.

Copak Alláh neseslal muslimům dokonalou víru? Dokonalé náboženství. Dokonalý Korán? Bůh je dokonalý, Alláh je dokonalý a vše co dělá je dokonalé!!

Jak chcete reformovat dokonalost? Copak Alláh vlastními slovy v Koránu nepotvrdil, že jeho slova, učení a zákony jsou dokonalé, završující a navždy platné ? Kdo jste, že se odvažujete zpochybňovat slova Alláhova!!Jakým právem Vy - káfir, neznaboh - požadujete "reformu" dokonalých božích slov?

Co si to vůbec dovolujete! Jediné, co vás omlouvá je vaše hluboká neznalost svatého islámu a učení které seslal všem lidem celého světa Alláh. Jako káfir nedokážete pochopit ani destinu velikosti a hloubky jeho učení a skončíte v pekle věčného zatracení... A tam si zkoušejte reformovat peklo jak dlouho chcete.

Alláh Akbar :-/

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS