Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BO

Doporučuji knihu Petra Žantovského: Média a politika v digitálním světě a hlavně kapitolu: Pět důvodů proč zrušit Českou televizi

1 0
možnosti
PS

K níže uvedenému odstavci z článku:

Legitimně diskutovat? Kdo a s kým? Stěžujete si Radě ČT nebo na vedení ČT a nic se neděje. Pro některé politiky je vchod do ČT zabetonovaný, čeho se redaktoři bojí? Nebo jsou tak neschopní, že nedokáží radikální diskutéry paralyzovat a/nebo dokonce zesměšnit před národem v přímém přenosu? Pluralita názorů již dlouho v ČT je pojmem neznámým, každý soudný divák hned ví, kterým směrem vítr vane. A ty závěry besed....redaktor" Děkuji Vám, že jste přišel do studia". Odpověď hosta:"Taky děkuji, mockrát" a navíc se klaní jako k božstvu. Ve škole a doma nás učili, že na "Děkuji" se odpovídá "Prosím". Tohle jsem za poslední roky nikdy od nikoho neslyšel, od těch rozumných "Rádo se stalo" nebo "Rád přijdu znovu" atp.

Přeměny ve společnosti vždy započaly, když se něco semlelo kolem rozhlasu, později kolem televize. Doufejme, že tohle je začátek konce Rady ČT, potažmo i vedení ČT a nastanou přeměny prozatím u veřejno-právní televize. Podobné, jako v roce 1968, kdy redaktoři televize dokázali vést "na živo" diskuzi tak, že politik přistižený při lži před kamerou koktal, červenal se tak, že to bylo i na černo-bílé obrazovce vidět.

..............................................................................................................................................................

Na druhou stranu je zcela legitimní diskuse třeba o tom, kde jsou hranice politické satiry ve veřejnoprávní televizi, stejně jako o výběru hostů publicistických pořadů, který by měl zabezpečovat odpovídající pluralitu názorů.

Zdroj:https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=698990

1 0
možnosti
JR

J10a23n 51R78á56ž

1. 2. 2019 18:39

Nevím, čí jsou dnes "Kavčí hory" neb mne ČT nezajímá. Jen mne štve, že musím platit na provoz něčeho, co mne nezajímá jakousi pseudo daň z vlastnictví TV přijímače, která de jure daní není, ale také není de facto koncesionářským poplatkem, za který je platba označována, neb to není poplatek placený dobrovolně za subjektivní právo plátce ke sledování programů ČT, ale povinným k této platbě je každý vlastník televizoru.

1 0
možnosti
PS

Tak televizi odneste na půdu. Tohle navrhl jeden pan farář při nedělním kázání.

0 0
možnosti
Foto

R^ Jednoznačně R^

Vůbec nemám pocit, že by na ČT chyběli například komunisté. Jsou tam téměř denně a rostu z toho, s jakou drzostí valí občanům do hlavy své lži. Málokterý redaktor má odvahu oponovat jim či - jaká hrůza! - klást jim dokonce nepříjemné otázky. A nejhorší je, že se vytrácí on ze všech stran skloňovaná a kýžená vyváženost v tom smyslu, že by po prolhaném komunistovi přišel někdo s oponentním názorem a dostal stejný časový prostor k tomu, aby mohl ty komunistické lži vyvrátit. Takže komunisté si opravdu nemají na co stěžovat. A když občas zahlédnu na ČT pana Okamuru, tak jenom řve na nějakou nebohou redaktorku své mantry o prolhaném mainstreamu a zmanipulovaných otázkách. Nic neřekne k tématu a na otázky neodpovídá.

4 0
možnosti
OB

prej " je naprosto normální, že se prezentují názory pozvaných hostů" v praxi to vypadá, pozvou se tři lidé placení z EU a řeší reformu EU ;-D Soudruzi, pokud je někdo královsky placen z EU, tak nic reformovat nechce ! už jste někdy slyšeli to o kaprech a rybníce ;-D

3 3
možnosti
Foto

Karma. Četl jsem o tom a pochopil že k pádu Rady a tím i ředitele postačí, pokud ke hlasování nedojde. Pokud jsem to tedy správně pochopil, napětí v této otázce stále trvá. Takže zřejmě ona potřebná veřejnoprávnost je stále v sázce.

2 0
možnosti
Foto

Mýlíte se. Pokud k hlasování nedojde, nic se neděje. Ke změnám by muselo dojít, pokud by správa byla PARLAMENTEM zamítnuta. Výbor zprávu ke schválení doporučil, jednání PČR k tomuto však bylo odloženo na ,,jindy";-)

1 0
možnosti
Foto

Jiří, karmuji - staré struktury, komunisti, SPD a majitel PL, TV Barrandov - myslí si, že každému normálnímu člověku, která totálně neztratil orientaci, musí být jasné oč jde;-)R^R^

4 1
možnosti
JH

Jak už tady kdosi napsal - ČT je názorové ghetto!

8 4
možnosti
VM

Pane Turnere. Když něco napíšete, měl byste si znovu přečíst, nejlépe dvakrát. Cituji "Třeba zveřejnování konkrétních platů všech zaměstnanců placených z veřejných rozpočtů je zcela absurdní." Pokud je známo je Česká televize placena z tzv. koncesionářských poplatků / podle mě spíše "výpalného"/, které musí všichni kteří mají " přístroj" umožnujicí příjem televizního signálu platit mesíčně adresně České televizi, bez ohledu na to jestli program ČT sledují nebo sledují program některé ze soukromých televizí. Pokud by Česká televize uznána jako organizace nezbytná pro chod státu případne veřejné správy typu policie, hasiči , záchranný systém, justice a pod. a skutečně placena z veřejných rozpočtů tvořených výběrem daní pak by většina lidí ČT kritizujicích s ní neměla problém. Tomu se ovšem ČT zuřivě brání, protože by prý stratila svou " nezávislost". Takže v současné době není závislá na nikom. Dělá si co chce, vysílá co chce, platí komu chce a ve výši, kterou uzná sama za vhodnou a nikdo to nesmí vědet. Tak zvanou Radu České televize nelze podle mě brát příliš vážně. Jenom konsecionář musí pravidelně platit. A že prý je to málo, že by se měl poplatek ještě zvýšit. Na v dnešní době tolik kritizovanou televizi pana Soukupa / Barrandov/ se nedívám a je mě stejně "ukradená" jako Česká televize, ale na rozdíl od ČT mě nestojí ani korunu.

17 3
možnosti