Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jediné rozumné řešení je, i s důrazem na efektivní využití prostředků, angažovat se v Sýrii a nejlépe s garancí státu; Babiš už to naznačil, ale to není jistota. Současně lze zřídit za stejným účelem fond pro soukromé dárce - s přísně sledovaným využití. Pokud má někdo potřebu o adresnou pomoc (nevím jak to přesně funguje, ale v Africe se to praktikuje), lze jedincům platit studium na středních a vysokých školách včetně sociálního zázemí.

Kroky paní Šojdrové hodnotím jednoznačně jako propagandu své osoby. M.j. do výše zmíněného fondu by mohla z platu europoslance výrazně přispět.

P.S.1

Rozvoj mladé mysli je rychlejší a efektivnější v mateřském jazyce a ve známém prostředí; o tom nemůže pochybovat ani to nejsilněji zářící sluníčko!

P.S.2

Pokud by se stát chtěl zcela vážně ve smyslu výše uvedeného angažovat, neměl by váhat; myslím, že i jiné země takovému kroku mohou přikládat také jinou váhu: investičně se zachytit drábkem.

0 0
možnosti
Foto

sice s vámi souhlasím a dávám karmu na druhé straně je dobré upozornit na to co se děje, ještě nedávno její oponenti tvrdili, že žádní sirotci neexistují a jedná se o lži, ale každý den i na jiných místech umírá spousta dětí hlady a na důsledky nemocí, které by se daly léčit, kdyby jim byla poskytnu pomoc:-/

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, říkal jsem si, že jsem třeba pro vyjádření svých názorů a svého postoje nepoužil tu nejvhodnější osobu a také to v závěru článku připouštím.

0 0
možnosti

Paní Šojdrová našla syrské nedoprovázené sirotky z Maroka, kteří se naučili za 3 měsíce řecky? Řadu let se potulují po světě a je jim 4 až 14 let. Tomu se má věřit?

2 0
možnosti

R^ Myslím si, že jste se v poslankyni Šojdrové nemýlil. V článku jste vystihl pravou podstatu humanitární pomoci, ve které pomoc nehraje žádnou roli. Podstatnou roli tam hraje mediální obraz pomocníka. Pro takové lidi není důležité lidem pomoct, ale hlavně se s nimi vyfotit a fotku dát na odiv světu. Takoví jsou humanitární politici typu Šojdrové.

5 0
možnosti
Foto

Abych byl korektní, nechci tvrdit, že taková paní Šojdrová, ale působí to tak na mě, a to co píšete, je, myslím, velmi rozšířené.

0 0
možnosti

S tím, aby se migrace řešila systematicky, máte pravdu. Ale mám za to, že každá pomoc nebo chut pomáhat by neměla být hodnocena tak, jak jste to provedl u paní EU poslankyně. A to rozhodně nejsem jejím privrzencem. Její kroky mohou vést k tomu, po čem oba vlastně voláme : po systematizaci problematiky. Nikdy nevíte...

1 2
možnosti

L90u42d28ě51k 49T94o16n55d68r

13. 2. 2019 17:39

Ona navrhuje nějaké systémové řešení ?8-o

2 0
možnosti

Škoda, že si europoslankyně Šojdrová nevzpomněla páchat dobro, když nastoupila do funkce nebo v jejím průběhu. Ty děti jsou v Řecku minimálně dva roky. Takto jen bude likvidovat ve volbách do Europarlamentu (jaký parlament, když nemá ani zákonodárnou iniciativu) svoji stranu.

1 1
možnosti

Europoslancům se letos podařilo zablokovat směrnici, která měla řešit problém takzvané dvojité kvality potravin. Poslanci, kteří mají tento bojkot na svědomí, to pravděpodobně neudělali pro krásné modré oči majitelů obchodních řetězců, ale za jejich peníze. V polické krasořeči se tomu říká "lobby". Odhaduji, že dostali tolik peněz, že by z těch peněz tisíc syrských sirotků pohodlně žilo sto let. A to nemluvím o tom, kolik peněz díky tomu obchodní řetězce tímto zdržením vydělají na úkor faktických druhořadých obyvatel Evropské unie. Ovšem europoslanec, který by chtěl v tomto ohledu bojovat za naši zemi opravdu s nasazením – ten by si měl především uzavřít dobrou životní pojistku. Při hledání syrských sirotků žádné vážné problémy nehrozí – naopak – je zde šance zalíbit se velmi důležitým lidem v Bruselu.

4 0
možnosti

Pane Turnere, nevím jistě, ale snad je to poprvé co jsem Vám dal karmu. Jsem zvyklý hodnotit příspěvky podle toho, co říkají, ne podle toho kdo je říká. Doufám, že jsem Váš příspěvek pochopil dobře. Pokud se jedná o tu dámu se sirotečky, jednoznačně to chápu jako její podporu zlomit odpor proti přijímání nelegálních imigrantů v ČR. Pozvala je frau Merkel v souladu s politikou SRN, nevím tedy proč hosté SRN by měli být někam přemísťováni.

4 0
možnosti

Můžete mi říci, jak se pětileté děti, údajně ze Sýrie, mohou jako sirotci objevit zcela bez dozoru v dalekém Řecku?

10 0
možnosti

L65u83d83ě57k 62T42o16n24d35r

13. 2. 2019 15:19

Tomu se říká Alláhův zázrak. :-)

5 0
možnosti

Vždyť si Šojdrová jen uklizí opětovnou cestu do Bruselu,ale jaksi se to nevede;-D;-D

8 1
možnosti