Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^je to tak-aneb co si kdo nadrobí to si taky sní;-)

0 0
možnosti

Víte pane Turnere, domnívám se, že nějaký Putna je putna většině obyvatel. Lituji, ale s tímto názorem se ztotožňuji.

1 0
možnosti
Foto

Předpokládal bych, že svéprávný čtenář bude reagovat na obsah článku, a ne na jeho nadpis, kterým pouze reaguji na jiný článek s touto tématikou. V blogu, pokud jste ho tedy četl, není o Putnovi ani slovo.

1 0
možnosti

Vite pane Turnere, dnes s vami plne souhlasim. Jen shrnu vas blog do nekolika vet.

V 1989 jsme vymenili ty na spici republiky. V 1993 jsme dokoncily uzemni rozdeleni a zacaly se plne zajimat o celkovou promenu CR. Pomoci zlodeju a take tech nekolik nadsencu, jsme zmenily hospodarstvi z planovaneho na trzni. Lid jasal, protoze ten lepsi zvanec byl k dostani a mohlo se cestovat treba az na mesic. Kratce receno, mame se lepsi po ekonomicke strance.

Ta dusevni stranka se vsak jeste nezmenila. Jsme stale jako ovecky vedeni k zavislosti na statu. Snad jen ti mladi citi nutnost se z toho dostat. Vsak ti, co dnes rozhoduji (voli) jsou stale pod vlivem nutnosti byt statem vedeni. Zavislost na statu je nase brime, ktere nezmizelo z nasi duse. Je tam zaklesteno jako zavazi, ktere nas dusi. Ti, kteri postrehli moznost toho vyuzit pro svuj prospech, nas stale vedou tou starou cestou. Kazdy jejich krok je veden prave tim, co to bremeno potrebuje, aby tam stale bylo.

Na konec jen jedna otazka pro vsechny. Mame moznost ve vsech rozhodnuti mit vyber? Dava nam republika moznost byti jedincem, ktery ma moznost vyberu pro vsechny osobni potreby? Odstranuje postupne zavislost na statu?

Pane Turnere. To je muj osobni poznatek k zvyseni nasi urovne. Poznatek mnoholete zkusenosti. Dekuji za moznost se vyjadrit.

2 0
možnosti

Jak se Jaroslave zbavit te "zavislosti" na statu? Kdyz kazda forma Cs. statu, uz roku 1918 si tu zavislost primo vynucovala? Zodpovedna za to je absolutni centralisticky zpusob vedeni statu. Pravdu ma Petr Pitthart, kdyz rika "decentralizace, decentralizace a zase decentralizace, navrat k zemskemu rizeni. Lidi primo nutit k tomu aby se starali sami o sebe a svou rodinu, Stat by mel vsemozne podporovat drobne podnikani a ponechat na to mistnim organum co nejvice pravomoci. Jak rikaji v severni Americe "small business is the main jobs creator" (drobne podnikani tvori nejvice pracovnich prilezitosti). Hloupou danovou politikou vynika hlavne silne centralizovany stat, tim take bere lidem snahu podnikat. Tedy jak uz jsem napsal decentralizovat a spolkove-zemske zrizeni Nemecka a Rakouska je tajemstvim jejich, v Evrope nejlepsich ekonomii.

2 0
možnosti

Ve svém článku píšete, že jsme byli "válkou materiálně málo poškozený stát". To je omyl. Třetí říše ohlodala československou ekonomiku takříkajíc na kost. Jen umělým nastavením kurzu mezi protektorátní korunou a říšskou markou byly z československé ekonomiky vysáty prostředky, které by dnes odpovídaly několika bilionům korun. K tomu jsme přišli o všechny devizové rezervy, hotovost v cizích měnách, zásoby zlata, stříbra a dalších kovů (včetně sbírkových předmětů z drahých kovů) a také o zlato uložené v zahraničí. W. Churchill to komentoval takto: "Úspory nešťastného a porobeného lidu jsme vydali německému agresorovi. Je to druhý Mnichov!" Němci během pouhých několika měsíců úplně vydrancovali zásoby zboží všeho druhu na území Čech a Moravy, takže již na začátku války musel být zaveden přídělový systém, přitom jsme před válkou patřili k sedmi nejbohatším státům světa. Z množství zlata, které bylo na našem území Němci ukradeno, se nám vrátilo jen deset procent. Bylo nám ukradeno bohatství několika generací. K tomu zahynulo přes tři sta šedesát tisíc našich občanů, důsledky bombardování a vojenských akcí také nebyly zanedbatelné. Odsun více než tří milionů Němců byl sice odůvodněný, ale znamenal další ekonomickou ránu. Naše země byla na absolutním ekonomickém dně.

2 2
možnosti
Foto

Vaše touha kdykoli a za každou cenu zkritizovat cokoli napíši vás asi nutí vytrhávat z logického kontextu nějaké mé výroky. Obrat "válkou materiálně málo poškozený stát" v kontextu toho, co píšu neznamená, že bych si mylně myslel, že nás válka nijak nepoškodila, ale pouze to, že naše újmy byly naprosto nesrovnatelné s tím, v jakém stavu bylo Německo, se kterým nás jinde v článku srovnávám. Kromě Německa bylo v nesrovnatelně horším stavu i třeba Polsko a samozřejmě SSSR. Jiných států se pochopitelně válka dotkla méně, ale to nemá s tím, o čem píši, žádnou souvislost.

3 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Velmi dobrá úvaha. R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Marku:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS