Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

On s tím jako první přišel Topolánek. Jeho "široké rozkročení" mu přineslo v prvních volbách obrovský volební úspěch (snad přes 30%, pokud si pamatuju). Ale pak už to šlo s ODSkou s kopce. ODS se totiž prezentovala (slovy) jako pravicová a konzervativní, jenomže se změnila na šmejdovskou a tím přišla o své voliče. ANO si zvyklo na nálepku populistická, přestalo jim to vadit a zatím to podle průzkumů vypadá, že pokud něco totálně nepodělá, vyhraje příští volby s ještě lepším výsledkem než minule.

0 0
možnosti
Foto

R^nedá se s vámi nesouhlasit-zabředáváme stále hlouběji:-/

0 0
možnosti
Foto

Děkuji:-)Také si myslím. Navíc, což je rozhodně chyba, mám docela problém s lidmi, kteří mohou podporovat někoho s tak poškozeným renomé a tak směšnou politikou. Stařečka, který dostal na sklonku života poměrně výrazně přidáno na důchodu asi chápat mohu , ale jak může podporovat Babiše mladý vzdělaný člověk, to mi není vůbec jasné.

1 0
možnosti
JK

Přesně. Souhlasím. ANO přebralo úspěšný marketingový model "šmejdů", kamarádsky (hláška "čau lidi" není jen tak) vás nalákají na nějaký konkrétní produkt a pak postaví do pozice, kdy se musíte rozhodnout, pro kverulanty kamarádství končí a je na ně tvrdě "zakleknuto", to přesvědčí váhavé, co nechtějí potíže.

Nehorší je obecný úpadek morálky, sprosťárny, hulvátství a podrazy už někteří berou jako normu. Vytěžit z každé situace maximum bez slitování, bez páteře. Zisk teď hned, bez ohledu na budoucnost a vrcholem je i bezohlednost vůči vlastním dětem, tento práh překročilo jen několik skutečně otrlých a nejvyšším vrcholem je nechat je zavřít do blázince.

2 0
možnosti
PK

Souhlas, ale i když tam nebude Zeman či prchlivý Babjš, tak změnou jedné strany za druhou nic nezměníte. Kapitalismus furt pojede na zisk a dobro v dlouhodobém horizontu se prosazuje velmi obtížně.

0 0
možnosti
Foto

Ne, kdepak, ANO není Catch-all party. To je Cash-all party - neboli česky, všechny vás oškubem, aby bylo na dotace Agrofertu. Ale pěkně postupně. Napřed živnostníky za jásotu davu, pak banky a mobilní operátory, pak další a až dojde na obyčejné pracující, tak už nebude, kdo by se ozval.

0 0
možnosti
JK

Chyba, nadnárodní banky jsou mimo jeho ligu a místní vedení používá při násilném převzetí firem, na Zemanova Kellnera si neodváží šáhnout, jen občas slabě zaštěká, protože lid si to žádá. A nešáhne ani na vyvádění zisků do zahraničí, to by si vypustil vlastní vanu. Ostatní jsou již trefované, nebo potenciální terče, to je pravda. Zajímavé je, že některé terče ho pořád volí, asi "stockholmský syndrom", tuší, že bude hůř, ale doufají, že jich se to nedotkne, naivové.

0 0
možnosti
KT

Karma karmoucí. R^

Vidím to přesně tak, pro každého máme něco, ale musí poslouchat a souhlasit. Vlastní rozum a svobodné rozhodování není žádoucí.

2 0
možnosti
Foto

Jsme stále v situaci dohánění Západu, takže prefernce toho, co máme dělat, je jednoznačné. Nelze nahánět voliče nějakým naháněním na odlišnosti politických programů.

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že podstatou politiky by nemělo být "nahánění voličů", ale prezentace a vysvětlování, že je příslušná strana nositelkou nějakých idejí, zásad a nějaké orientace, v rámci čehož chce dělat nějaké konkrétní kroky.

1 0
možnosti
MK

Velmi dobře napsané R^

1 0
možnosti
VM

No a přidejte k tomu fakt, že spousta lidí jsou mediálně ovladatelné ovce, a kdo vlastní média? No kdo?

No a úspěch je na světě. Tomu stádu je dokonce jedno, že v jednom rozhovoru něco slíbí a ve druhém to popře, tedy že lžou kudy chodí.

A jasnou ukázkou jsou "promluvy" paní ministrině v otázce ceny mobilních dat. Pominu-li, že je to jedna hovadina za druhou, pak se paní ministrině točí jak korouhvička a hle, věřícím v ANOfert to nevadí.

2 0
možnosti
KT

Chápat věci v souvislostech je výrazem inteligence. Naopak selektivní vidění, tedy jen to, co se hodí, je znakem nedostatečné přemýšlivosti. Takoví jedinci podceňují a zlehčují negativa a tím jsou lépe manipulovatelní.

0 0
možnosti

V zásadě máte pravdu, ale snažíte se o kvadraturu kruhu.Politikové nepocházejí z Marsu, zrodila je společnost, a ta se zase tak moc nemění.Např.,hlavní příčiny úpadku Římské říše, jak je definoval historik Edward Gibbon(https://www.freeglobe.cz/Articles/2822-prectete-si-jak-edward-gibbon-v-roce-1775-popsal-zanik-civilizace.aspx), jsou až znepokojivě podobné současné situaci.

A kudy z toho ven ?

0 0
možnosti
VM

Je to můj osobní názor. Já si nemyslím, že by z toho byla cesta ven. Ten úpadek a následný rozpad už začal.

0 0
možnosti