Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Odpověď na otázku níže uvedené:

Nikoliv, ale podobně jako naši předkové, když si vybojovali I.republiku, tak dosáhneme blahobytného a mocného státu. Oni totiž za 20 (slovy:dvacet) roků se ekonomicky vymkli kontrole našich tzv. "spojenců", kteří nás nyní velmi elegantně na uzdě drží pomocí EU. Příklad? Měli jsme 46 cukrovarů a máme tři. Naše světově proslulé značky jsou jako kde? Opak by byl pravdou, přes naše hranice by proudily exportní dodávky zboží a za využívání patentů našich vynálezců by k nám přes hranice proudily miliony ve velmi tvrdých měnách. Tak jak tomu bylo před rokem 1938. K výročí 15. března 1939 je zajímavý člnek zde:

https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704706

Byli jsme před EU, budeme i po ní.

Postavili bychom na vrcholcích našich pohraničních pohoří zdi nebo alespoň instalovali ploty s ostnatými dráty, aby k nám nikdo nemohl, a začali bychom si kdesi na východě hledat nové nebo staronové kamarády?

Zdroj:https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704851

0 0
možnosti
JT

J52i36r47i 27T42i78c60h77y

16. 3. 2019 16:10

Takze podle pisatele volila pro Brexit mensina!

1 0
možnosti
PV

Jo, asi to tak nejak dopadne, jinak by Britove sli dohoda nedohoda.

0 0
možnosti
JK

VB by z EU vystoupila daleko snadněji, kdyby to byla vůle velké většiny obyvatel, což je jádro problému, ono je to víceméě 1:1.

Zajímavý článek měl na lidovkách pan Macháček

https://www.lidovky.cz/monitor-jana-machacka/machacek-jak-to-bylo-s-bruselskou-regulaci-sekacek-na-travu.A190307_131850_monitor-jana-machacka_pev

0 0
možnosti
Foto

EU ukazuje , že do toho spolku jednou vystoupí, už z něj nevystoupí. EU dělá vše proto, aby EU udrželo ve svazku. Za druhé je zde strach, že V. Británii se bez EU se povede ekonomicky lépe., jako jiným zemím, které nejsou v EU. EU ví, že obyvatelé EU by nejraději z EU odešli a to je důvod udržet V. Británii v EU. Proto ta masáš medií, proto ty výzv y k V. Británii, ať se hlasuje znova a to tak dlouho, že budou obyavtelé pro setrvání v EU. V tom EU praxi, když se přijímala a na konec nepřijela Ústava EU. Byly země, které ji odmítly a musely znova hlasovat, až ji přijaly.

7 0
možnosti
JK

Ještě že tu EU máme, na co bychom se vymlouvali.

0 0
možnosti
Foto

Jiří, je to divný, ale nemohu než opět karmovat;-)R^R^

2 2
možnosti
Foto

Děkuji Karle, to mě těší.:-)

2 0
možnosti
Foto

Dnešní svět je natolik provázaný, že isolacionismus je cesta do pekla. Jistě - jde to - máme Severní Koreu, jsou možná i jiné podobné státy. Británie má samozřejmě jinou úroveň, ale od světa se odstřihnout nemůže.

Jsem toho názoru jako Vy, Jiří, že pokud brexit bude, bude velmi "soft", na hranicích budou pasové kontroly (to budou fronty), možná i nějaká víza (takže reciprocita zemí EU - radost pro turisty), cla (to budou Britové mít radost ze zvýšených cen).

EU je třeba reformovat, ne rušit. Věřím, se dočkám opětovného vstupu Británie do EU. To bude zase veselo. R^

4 0
možnosti
Foto

Británie ale nevolá po izolacionismu, cílem Brexitu není izolace, ale vymanění se z područí Bruselu, mezinárodní vztahy bude GB řešit smlouvami s jednotlivými partnerskými zeměmi. není na tom nic neobvyklého.

Stěžejním heslem Brexitu, které dokázalo pohnout davy davy, bylo: "Let's take back control!" (hashtag #backcontrol). To si snad přeložíte a možní i pochopíte sám.

5 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma za precizní formulace. Vnímám to velmi podobně. Hazard zpuchřele ambiciozních politiků, do nějž se pouštějí ze sobectví a ne kvůli zájmům občanů země

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, Marku, ano, brexit je od základu populistický projekt.

1 0
možnosti
Foto

Nesoiuhlasí se smlouvou, protože jim připadá nevýhodná.

Doporučuji film Brexit: https://www.csfd.cz/film/678691-brexit/videa/ Dozvíte se z něj, jak to skutečně bylo, a kdo za čím stál. Měli by ho opakovat 30.3.2019 v 19:30 ne HBO. Opravdu se na něj podívejte, budete se možná divit.

1 0
možnosti
DR

Bohužel, v poslední době je už takovým zvykem veškeré problémy spojené s brexitem házet na voliče. Oni přece špatně rozhodli, oni přece měli špatné informace, oni přece podlehli populistům, a podívejte se jak to kvůli nim nyní vypadá a blablabla.

A přitom ta jednoznačná vina na tom jak to dnes vypadá není ve voličích, poněvadž ti jednou nějak rozhodli (a nemá smysl se stále pitvat v tom jestli dobře nebo špatně), ale v naprosté neschopnosti politiků se dohodnout a tudíž naplnit toto rozhodnutí v praxi. Od toho tam totiž ti politici jsou.

Navíc, řešit tu co pozitivního britům brexit přinese či nepřinese anebo zda-li je to poučné či nepoučné pro všechny ostatní, je dnes naprosto mimo mísu a jsou to čiré spekulace poněvadž to dnes neví nikdo a ukáže to až čas.

3 0
možnosti
PV

Mam takovy pocit, ze ti politici, co presvedcili brity o brexitu uz tam nejsou ;-).

0 0
možnosti