Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak prý vše bylo smeteno ze stolu ( soudcovského).

0 0
možnosti
Foto

Dalo se to čekat a pan kardinál v rámci jistého precedentu divadelníkům pomohl, protože soud jasně deklaroval, že v podobě nějaké umělecké symboliky, jakkoli kontroverzní se neupírají ničí práva.

1 0
možnosti
Foto

na nedávné konferenci ve Vatikánu se pan kardinál vyjádřil, že papežova snaha pedofilii přísněji vyšetřovat a trestat je tak trochu hysterická....co čekat od takového člověka? Může mít slušný člověk k pedofilii tak laxní přístup?8-o vám samozřejmě karma, napsal jste to perfektně a výstižněR^

0 2
možnosti
PT

P33e20t15r 86T92o44m88e20k

18. 3. 2019 16:35

A vy jste slušný člověk? Ani náhodou.

1 0
možnosti
LT

L83u14d50ě97k 38T88o33n13d96r

18. 3. 2019 14:02

Jste skvělý demagog. Kdyby někdo nevhodně zpodobnil něco z náboženství vašich oblíbenců a chráněnců - muslimů - tak tady budte doaleluja moralizovat, jak je to odporné.

Ale protože se to týká křesťanství, tak najednou vytáhnete argument demagoga: "...a vy zase bijete černochy!" (kněží znásilňují všechny ve svém okolí...)

Jste pokrytec Turnere. Pokrytec a demagog.

11 2
možnosti
Foto

Kdybyste se, pane Tondře, věnoval více meritu problému, než svým ubohým spekulacím o mé osobě, mohl by být váš komentář k něčemu dobrý. Takto jste udělal jenom hlupáka sám ze sebe.

Muslimy nemám ve větší oblibě či neoblibě než příslušníky jiných náboženství. To je pouze asi pohled člověka, který podle náboženství nebo rasy lidi dělí. Já to nedělám a proto to tak xenofobům a rasistům může připadat.

Pokud o někom řeknete, že je demagog, je asi potřeba to podpořit nějakými argumenty. Zjevně je nemáte, nebo nejste schopen je prezentovat.

Jak se nazývá člověk, který někoho uráží, aniž by byl schopen podstatu svých urážek nějak doložit? Odpovězte si sám.

3 2
možnosti
Foto

Kardinál Duka také podal trestní na pachatele zneužívání dětí pedofilními kněžími. De facto tedy podal trestní oznámení na kněze podezřelé ze zneužívání. A to poté, co se reportáž o těchto případech objevila na ČT.

Někdo může namítnout, že žaloba přichází pozdě a až po reportáži. Má to ale i druhou, velmi užitečnou stránku věci. Na základě trestního oznámení může policie (měla by to udělat i bez něj!) prošetřit ty případy, o nichž se v televizní reportáži mluvilo. Zda se skutečně ty případy staly, kdo byl jejich pachatelem, atd. Na to by pak mělo eventuálně navázat soudní stíhání. Protože pokud jsou ty případy natolik známé a zdokumentované, že je může televize uveřejňovat, neměl by být problém je také policejně vyšetřit a dle zjištěné skutkové podstaty potrestat. Tím se ale i informačně do značné míry "vyčistí vzduch". Nebude pak už tolik možné, aby stále někdo říkal nekorektní věty typu: "jsou známé stovky případů". KOMU jsou známe ty stovky případů? A ten, komu "jsou známé", proč je neoznámí policii, ale vytahuje je v médiích jako "kladivo na církev"?

Jinak, ještě k obsahu článku. Nelíbí se mi žaloba pana kardinála na divadelní představení a přijde mi to jako nešťastný krok. V tom s Vámi souhlasím.

A také rozhodně nesouhlasím ani s jedním případem, kdy kdokoliv v církvi tajil trestnou činnost pedofilie či jiných sexuálních deliktů. To je velké pohoršení. Z nedávného setkání církevních hodnostářů ve Vatikánů je zřejmé, že se tyhle věci skutečně staly a že církev se rozhodla na ně reagovat. A je jen dobře, že se rozhodla reagovat. Jistě to neznamená, že by byl problém hned vyřešen, ale je třeba mu vytrvale čelit. Sleduji myšlenky, proslovy a konání papeže Františka dlouhodobě. Přijde mi to opravdu věrohodné, lidské, pokorné a zároveň i energické.

Přeji hezký den, Jiří

6 0
možnosti
OF

Zdá se , že jako jediný věřící nevěřící dostoupím království nebeského.

Vy tam budete jako věřící. Můžeme si zahrát mariáš.

Ale pán Turner se bude smažit v pekle.I když jeho úmysly jsou čisté.

Obdivuji ty proměny české národa : velebit Masaryka, za druhé republiky

nadávat na židy, za protektorátu hajlovat na náměstích, po válce vstoupit

do KSČ, v roce 1968 se zapojit do obrodného procesu, po roce 1970 se stát normalizátorem, v roce 1989 vstoupit do ODS...A špinit církev to je dnešní móda, stejně jako bylo módou ostrakizovat židy už po dvou týdnech trvání druhé republiky / je třeba zhlédnout stejnojmenný dokument české televize/.

Nosotros borrachos pobres... my chudí opilci, víme že církvi, i přes její chyby

vděčíme za mnohé, a na církev nebudeme plivat, stejně jako nebudeme plivat

na svoji matku. Nosotros borrachos pobres... nejsme neomarxisté.

2 0
možnosti
JL

Mám podobný názor.R^

2 0
možnosti
PB

P58e13t89r 50B18u16r96i94a64n

18. 3. 2019 13:05

...a nikomu nic není ani po tom, co se předvádí na jevišti pro ty zletilé a svéprávné lidi, kteří zcela dobrovolně přišli na představení, o kterém předem věděli, jakého je druhu.

A to se tedy šeredně pletete, pane Turnere. Veřejné divadelní představení je veřejným projevem. A ještě k tomu v tak citlivé oblasti, jako je oficiální kultura dotovaná z našich daní. Ta hra je úmyslně historicky lživá a demagogicky očerňuje jak naši křesťanskou kulturu, tak samotnou katolickou církev. Vy se, kdoví proč, stále domníváte, že hlavním negativem oné hry je vystavovaná nahota a obscénní výstupy. Hluboký omyl, a popravdě se divím, že se pouštíte do kritiky něčeho, čemu vůbec nerozumíte. Hlavní zlotřilostí hry je to, že Ježíš znásilňující muslimku (z historického hlediska nemožné), má poukázat na to, že křesťané vraždili a vykořisťovali po celá staletí muslimský svět. Ale ono to bylo přesně a právě naopak! V tom, je jádro pudla!

Co byste řekl na hru, ve které židé hromadně znásilňují a vraždí mladé členky NSDAP? Kde židé ženou německé děti do koncentráku a cestou je mlátí holemi. Líbilo by se vám takové liberální pojetí historie financované z vašich daní a prezentované veřejně, po kterém dle vás, nikomu nic není?

6 2
možnosti
Foto

Pane Buriane, myslím, že vědomě zkreslujete fakta a spekulujete a podsouváte mi něco , co jsem nenapsal. Meritem tohoto článku, a i hlupák by to měl poznat, je skutečnost, že na jedné straně se katolická církev prostřednictvím svého nejvyššího českého představitele nedokáže důstojně a jednoznačně vyrovnat se zločiny svých duchovnách a svých vlastních pochybení a místo toho kriminalizuje umělecký počin, který primárně není, a to si laskavě nastudujte!, namířen proti katolické církvi a neobhajuje zločiny islámu, ale vystupuje proti násilí obecně. Kdo kontroverzní a možná i zbytečně obscénní dílo sledovat nechce, tento dělat nebude a ohánět se veřejnými zdroji je úplně absurdní. Přál byste si cenzurovat jakýkoli umělecký počin kohokoli, kdo pobírá jakoukoli formou nějaké veřejné prostředky? "Je to správně ideologicky angažované a společensky přínosné?" To je rétorika ideologů komunistické éry.

1 1
možnosti
SN

:-).....Že nezahrají něco v obráceném gardu? Jak muslim znásilňuje křesťanku| ! To by se příštího dne nedožili! Pamatujete, jak kdosi nakreslil MOhameda? Byla vyhlášena fatva a malíř byl odsouzen žít v ilegalitě! Záleží na úhlu pohledu...jedni mohou, druzí ne! !!!!!!

6 1
možnosti
Foto

Tomu nerozumím. Kdybyste ty hry viděl nebo se alespoň o nich informoval zjistil byste, že muslimové by mohli být rozhořčeni stejně jako křesťané. Nikdo nezakázal karikovat Muhammada, přestože je to asi daleko kontroverznější a provokativnější počin, než uvést hru o násilí obecně. Konečně Satanské verše Salmana Rushdieho jsou klenotem moderní světové literatury a všude vychází.

Rozdíl je jistě v tom, jak na něco takového reagovali muslimové ( hrozili autorovi smrtí a ten se musel skrývat) a jak reagují křesťané, i když se pan kardinál hodně snaží ten rozdíl vymazat,:-)

2 4
možnosti
OF

Bez církve bychom tady možná nebyli a žili bychom rozhodně jinak. Hůře.

Váš článek se mi jeví poněkud neomarxistický. Pedofilie určitě není doménou církve.

A Duka se může omlouvat jen za českou katolickou církev. A mimochodem, kolik

případů pedofilie v české katolické církvi znáte ?

5 1
možnosti
Foto

Hodnotit,pane Filipczyku, z hlediska historie jaké by něco bylo kdyby, je naprosto nesmyslné a nemá vůbec smysl se tím zaobírat. Ještě hloupější mi přijde označovat názor, se kterým se neshoduji jako neomarxistický, patrně nechápete vůbec podstatu toho slova a užíváte ho pouze k tomu, abyste mě urazil.

Neznám osobně nikoho, na kom by byl spáchán nějaký zločin od kněze. Různí vyšetřovatelé ale evidují jenom v u nás stovky případů. Čtete noviny, díváte se na televizí? Myslíte si , že ty oběti lžou ve snaze poškodit církev?

Pedofilie je deviace, která se může ale ani nemusí projevit nějakým deliktem, stejně jako sexuální agresor nemusí být z medicínského hlediska (a často ani nebývá), pedofil ani jiný deviant.

Existují vysvětlení, proč se tyto případy stávají často u katolických duchovních, souvisí to možná s celibátem, se zmatkem ohledně hříchů a tabuizaci sexu, ale to jsou spekulace. V rodinách je tento fenomén asi ještě rozšířenější, ale o tom zde není řeč. Řeč je o pokrytectví církve a jejích představitelů.

2 2
možnosti