Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zemanův problém je, že si vyřizuje osobní účty: Tím se za prvé chová jako zbabělec (protože zneužívá své funkce) a za druhé snižuje vážnost této vysoké ústavní funkce. Dosáhl toho, že coby malý člověk nastavil tak nízké limity, že pro každého, kdo přijde po něm, je bude snadné překročit. A ten příští sekáč se třeba nezakecá. Zeman je bohužel trapnou figurkou naší politiky. Přínos má minimální.

3 1
možnosti
MP

Kdyby aspoň autor článku doložil zdroj ke svému literárnímu dílu ( pokud jej tedy nepovažuje za poezii či sci-fi ), jak je v dobré společnosti zvykem

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-vyrocni-zpravy-ceske-televize-snemovna-rada-ct-prezident.A190614_132821_domaci_kop

Pak tu dochází k takovým trapasům, že diskutéři zaměňují Radu ČT s RRTV :-(

1 0
možnosti

P31e30t86r 49Č78e61j88k72a

15. 6. 2019 18:04

Omlouvám se - z mé strany je to spíš překlep, ne záměnu. ;-)

1 0
možnosti
JZ

Dneska hodně slabá argumentace i na vás. Význam průzkumů důvěryhodnosti nadřazujete významu výsledku voleb, cokoliv Zeman prosazuje je podle vás pouze jeho osobní zájem atd. Smutné.

3 1
možnosti
MP

Ale v tomto případě opravdu prezident nemá co prosazovat. Členy Rady ČT volí poslanci - již na březen roku 2020 připadá obměna celé třetiny členů Rady, takže zde bude dost prostoru za tahání politickými provázky. Přesto, že by to mělo být v souladu se zákonem o Radě ČT nepřijatelné ( viz. cs.wikipedia/Rada_České_televize ) . Zemanovo poukázání, že pokud Poslanecká sněmovna neschválí 2 výroční zprávy Rady ČT, může ji odvolat podle zákona celou, naráží na to, že poslanci ještě nehlasovali o zprávě za rok 2016 ( výbor schválení doporučil ) a už jim dorazila zpráva za rok 2018.

Takhle bych si asi představoval shrnutí tématu. Od autora článku jsem se toho nedočkal, takže mu musím, bohužel, strašit v diskusi :-(

2 0
možnosti
KV

Jediný rozdíl mezi autorem a prezidentem je, že si sice oba mohou říkat co chtějí, ale to, co publikuje autor, skoro nikoho nezajímá. Rozdíl je tedy hlavně v dopadu těch slov. A stejně tak, jako pan prezident nechává autorovi svobodu projevu, bude muset autor (byť se skřípěním zubů) tolerovat svobodu slova i panu prezidentovi. I tak mi pořád přichází namysl ono stále živé latiské přísloví o Bohovi a volovi... :)

7 2
možnosti
VK

Jak je u Vás v Petrohradě?

0 1
možnosti
AN

Každý něco chce. Za mě by stačilo, ať nám to vydrží. Jestlipak jste viděl vesničku strediskovou, tak minulém režimu jeden všechno "měl, tak si pořídil hrobku. Tak já mám v podstatě, jako důchodce, kromě zdravotních nesrovnalostí" všechno dneska. Až na tu hrobku, tak uvidím, mrknu se do Pelhřimova a buď budu dělat kompoty, nebo tu hrobku. Nazdar.

2 0
možnosti
RR

Dokud nás čt nepřestane převychovávat k pravdě, jsem rád že MZ na tento kanál právem poukazuje. Ve středu jsem byl na Pustevnách a náhodou jsem potkal vozy čt, které měly otevřené zadní dveře, kde byly vylepené plakáty zvoucí na letenskou demonstraci. Takže lekce nestrannosti v praxi.

6 2
možnosti

Zvenku nebo zevnitř?

3 4
možnosti
LH

Opět tragický článek...spousta koncesionářů nechápe, proč platí ČT, kterou si zprivatizoval demoblok

5 6
možnosti

Nic takového neproběhlo.

5 2
možnosti

O nestranosti ČT se nám může jenom zdát.Hezky si to tam ti loupežníci za ta léta obsadili.A teď křičí o obraně nestranosti ČT.Zvláště objektivní jsou pořady Moravce,Frydrichové,skoro všech redaktorů zpravodajství,to nebývá často zpravodajství,ale masáž příznivců takzv.demobloku.A ČRo,to je jakbysmet.Dopolední program Pro a Proti je většinou onbsazen dvěma PRO,aby nám tam někdo nezlobil.Pokud by tu Radu rozprášili,udělali by nejlíp!

5 4
možnosti

Vy to moc nesledujete, že?

4 2
možnosti
BM

Veřejná ČT jako celek je v pořádku. Co není v pořádku jsou pouze některé pořady a zpravodajství která podávají buď neověřené a nebo neúplné informace a některé "důležité" jsou schopni úplně vynechat. A též někteří zpravodajové, kteří svým jednáním a vedením diskusí vlastně dávají najevo svůj názor a náklonnost i k politikům s podobným názorem. Je ostuda ČT že pravidelné rozhovory s hlavou státu vede soukromá televize a ne televize kterou si platíme. Je to hlava státu ať již na ni máme názor jakýkoliv. Mimochodem já tyto rozhovory sleduji s jistým obdivem k panu prezidentovi.

5 3
možnosti
Foto

Ostuda? ČT není od toho, aby byla hlásnou troubou prolhaného prezidenta. Navíc to, že Zeman bude na TV Burrandov, je volba Hradu a ne ČT. A je to správná volba, protože tam se hodí :-/

7 6
možnosti

A veřejnoprávní média přestanou být nezávislá když se po čase vymění nějaký člen její rady? A nebo když parlament nesouhlasí s jejich hospodařením? Proč jste nezvedal "prapor revoluce" když se volili radní v době vlády Nečase či Topolánka? Nebo Sobotky? Ale to se volili asi ti správní Dušínové, zatímco teď je to samý Mažňák, co?

8 4
možnosti

Zeman chce zvolit celou radu ČT znova.

3 0
možnosti