Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P39e65t75r 43S87u71s20k87e

26. 6. 2019 9:51

Pokusů zneužít dětí už tu bylo více. Napadá mě třeba tragédie syrského chlapce Aylana. Místo toho, aby bylo opovrhováno jeho otcem, který jemu a jeho bratrovi nedal záchrannou vestu a sám ji měl, stal se z oběti symbol, který měl otevřít hranice pro neřízenou migraci.

Tady extrémní ekologická aktivistka zneužívá svou dceru, pochopitelně vědoma si toho, jak její dcera působí. Ano, její vystupování určitě budí emoce. Její lehké postižení jí dává punc nevinnosti, který brutálně kontrastuje s cynismem politiků (a na druhé straně nátlakovými akcemi Greenpeace, Dětí Země atd.).

Jsem dalek toho, kritizovat Grétu, byť snůška hovadin typu "ona vidí CO2" k tomu svádí. Ale také na tom nemám co obdivovat. Záměrně nepíšu "na ní", protože bloger (vědom si toho, že argumenty Gréty jsou mimo a neobstojí) se pokouší chladně logickou strategii matky a dalších zainteresovaných posunout do roviny "Ecce signum" (hle zázrak, znamení). Na mě to působí spíše jako "Shit happens". Je mi líto.

3 0
možnosti

Greténismus má další oběť...blogera....

4 0
možnosti
Foto

Můžete mi prozradit, paní Matyašová, kde jste v mém článku, pominu-li onu nadsázku v názvu a perexu, nalezla projev toho vámi použitého novotvaru?:-)

0 0
možnosti

J25a49n 41S70o83u71č25e89k

26. 6. 2019 6:45

Pane Turnere, skutečně jste tak fascinován jednou záškolačkou, skrze níž kdosi manipuluje se širokými masami lidí? Myslel jsem si, že člověk Vašeho věku se nenechá ovlivnit tak lehce, jako náctiletí školáci, kteří jdou samozřejmě raději v pátek na jakousi demonstraci než aby se vzdělávali ve škole. Vždyť celé to šílenství s jakousi klimatickou apokalypsou je jen dalším pokusem o totální ovládnutí lidí a pravděpodobně i o zničení západní civilizace.

0 0
možnosti
Foto

Víte, pane Součku, mě ani tak nefascinuje G. T. , na to byste konečně mohl pozorným čtením celého článku přijít i sám, ale to, kolik hlouposti, pokrytectví a nadutosti ze strany těch "dospělých a moudrých", ale i mocných její hnutí odkrývá. A to nemusíme chodit ani moc daleko, že ano?:-)

0 0
možnosti

Vizionarske blouzneni sestnactilete autisticke skolacky lze brat s usmevem, nebo se soucitem. Jina vec je ovsem, kdyz ve jmenu stejneho silenstvi nektere zeme nici svoji strategickou energetickou zakladnu a v budoucnu cela prumyslova odvetvi. Nejedna se jenom o Nemecko. Staci si precist predvolebni program "demokratickych" socialistu- kandidatu na prezidentsvi USA, t.zv. "New Green Deal". Vize prechodu nejvetsi svetove ekonomiky na bezuhlikovou bazi behem deseti let s nepredvidatelnym dopadem na celou spolecnost a naklady pohybujicimi se v astronomickych cislech.

10 1
možnosti

New Green Deal je naprostá ekonomická šílenost. Však také jeho propagátorka AOC mluví o tom, že je třeba opustit standardní tržní hospodářství. Pak se to samozřejmě zaplatí - klasicky po socialisticku. Sice to nikdy tak docela nevyšlo, ale jako nápad je to stále přitažlivé. Doporučuji např. stať od Frederica Bastiata Co je a co není vidět. Tam je to popsáno po lopatě - stejné tendence totiž byly už v 19. století. Člověk se nemění, jenom se generace vyměňují a nové generace často zapomínají na zkušenosti těch starších.

6 1
možnosti

Problém Grety je ten, že se dalo do pohybu široké hnutí, které ohrožuje demokratické základy západní společnosti i svobodné podnikání. Vzdemula se vlna dětinské hysterie, která k ničemu nepomůže. Podobné chiliastické nálady byly ve společnosti vždy - nejdřív to byla různá magická data očekávání konce světa (chiliasmus proto, že jednou se to stalo okolo roku 1000), potom reakce na různé údajné symboly, později už to nemělo náboženskou podobu - třeba hysterické hnutí za jaderné odzbrojení a mír vůbec, které paralyzovalo západní svobodné společnosti v konkurenci s východním totalitním impériem. Okolo Grety teď vzniklo něco podobného. Přitom očividně postižená je - nejde jen o Aspergera. Pokud tvrdí, že vidí oxid uhličitý, což je bezbarvý plyn, tak je to buď lhářka, nebo má halucinace. Oboje je dosti znepokojující, jestliže si ji přesto vzal někdo za symbol. Ještě, že nevykládá, že vidí duchy, kteří jí zvěstují příchod Antikrista. To by dnes asi nikoho netáhlo.

4 0
možnosti

R^ Teď jste mě překvapil, protože vás mám zaškatulkovaného mezi příznivce ekovědy. Bod pro vás. R^ A druhý za to, že jste jeden z mála, kdo se odváží říct, že zdaleka nejde o Asperger.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za odkaz

0 0
možnosti

Vysmívat se něčím politickým názorům jen proto, že je mu 16, s tím já osobně nemám naprosto žádný problém. Dobře si totiž vzpomínám na to, když mě bylo 16 - to jsem byl de facto stejně naivní jako vy. (Akorát že já jsem z toho tedy naštěstí vyrostl.)

3 1
možnosti

Takže jste další, kdo tu slečnu zneužil. Vzhledem k tomu, že není mentálně vyspělá, tak § 187. :-P

3 0
možnosti

Musím říct, že vás obdivuji, já bych nedokázala být vegankou a ještě to zvládnout pouze z lokálních surovin a přestat jezdit na dovolenou a přestat jezdit autem bych taky nezvládla. Tak klobouk dolů, že by to zvládáte.

8 0
možnosti
Foto

To jste si paní Nestlerová popletla článek nebo jste si alespoň ten můj přizpůsobila sobě a teď zde praktikujete jakousi "samomluvu". Pokud nejste schopná nebo ochotná reagovat na to, co je obsahem a podstatou článků, tak je, prosím, nekomentujte. Děkuji :-)

0 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS