Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy to děláte fikaně, pane Turnere. Kritické komentáře označíte za "negativní" a jejich obsah "zobecníte". Pak napíšete článek, kde vyvracíte argumenty, které nepocházejí od Vašich kritiků, ale které jste si sám vymyslel. To se to potom argumentuje...

Nikdo po Vás nechce, abyste všechny muslimy zhodnotil jako "skupinu fanatiků, radikálů a teroristů". Když jste se ale ve svých minulých článcích pustil do hodnocení islámu, tak zcela jednoznačně jako obhájce tohoto náboženství a nikoli jako objektivní kritik. Dokonce jste se pokusil "dobovým kontextem" obhajovat pedofilní chování Proroka Muhammada. Kritika Muhammadova chování nemá s "paušálním odsuzováním všech muslimů" nic společného. Islám lze hodnotit s pomocí objektivních kritérií, tedy stejně jako kteroukoli jinou ideologii či věrouku.

Diskutující pod Vašimi články Vám přinesli celou řadu naprosto konkrétních faktů a argumentů – například fakt, že Vaše oblíbená aktivistka Gréta vyhodila ze švýcarského kongresu "Úsměv pro budoucnost" novináře. Nějaká Vaše reakce? Nula. Ono je to celkem pochopitelné, asi se dost těžko reaguje na fakt, který zcela likviduje podstatu Vašeho článku, že?

Vy svoje vlastní postoje vydáváte za "neutrální". Je to stejné, jako když jste v minulosti napsal, že chcete přinášet "neutrální informace o islámu". Být neutrální a být pravdivý – to je ohromný rozdíl.

0 0
možnosti

A vy jste pravdivý? Z vašich slov čiší, že si to minimálně myslíte. Ale to je velký omyl. Napsal jste - dokonce jste se pokusil "dobovým kontextem" obhajovat pedofilní chování Proroka Muhammada. Jenže onen "dobový kontext" je pro posuzování toho, co jste nazval "pedofilním chováním", naprosto zásadní a rozhodující. Ale to už se opakuji, když píšu, že vaše hodnocení jsou ahistorická.

Podle mého zcela záměrně prezentujete například morálku (západní civilizace) jako nějaký neměnný nadosobní princip, i když nejspíš víte, že tomu tak není. Existují stovky a tisíce historických důkazů, že každá morálka je jistý společenský úzus. Konečně i biblické desatero je v podstatě smlouvou mezi bohem s člověkem. (Zajímavé je, jak se můžeme v Bibli dočíst, že do té doby bůh žádné smlouvy s člověkem nepotřeboval uzavírat.)

Je zjevné, že považujete za jedinou správnou současnou morálku západní civilizace. Asi chápu, proč zaujímáte tento postoj. Jako fanatický a zaslepený muslimobijec se snažíte všemožně šířit představu, že islám je od základu agresivní a špatný, zatímco křesťanství je mírumilovné. Avšak to, že naše čili západní civilizace dosáhla ve světě dominantního postavení, velké technologické a materiální převahy, takže může prezentovat svou morálku za jedinou správnou, není ani tak zásluhou křesťanství, jako spíš důsledek rozmachu kapitalismu, pro který připravili půdu reformátoři počínaje Viklefem, přes Husa, Luthera, Kalvína a řadu dalších. Jakýmsi "vedlejším produktem" tohoto procesu je však osamělost jedince, která se fatálně liší od dřívější pospolitosti.

0 0
možnosti

Shrnout diskusi ze tří článků obecnými žvásty je jako buldozerem nahrnout na jednu hromadu celé tržiště; to prostě nejde - česnek a jahody se moc nemilují.

I pro p. Trizuljaka - fakta hovoří a ne prázdné řečičky o strašení.

Někdo zmínil na obhajobu migrantů, že v Libyi je válka; ale nikdo mně nevysvětlí, proč se do té válečné islámské země hrne půlka Afriky, ale také Pákistánci, Afghánci a další? Tedy dle těch, kteří dosáhli na evropskou půdu.

Zlehčovat islámskou invazi do Evropy je zločin.

3 0
možnosti

Ta vaše sbírka vad a necností má, podle posledního průzkumu, důvěru 57% občanů.

1 0
možnosti
Foto

Což ovšem může znamenat, že 57 % občanů má stejné vady a nectnosti

0 3
možnosti
Foto

R^R^R^

Strašení lidí je nejlepším politickým kšeftem. A dá to mnohem méně práce, než trpělivě, krok za krokem pracovat na řešení problémů.

A co je fakt neštěstí, trpělivou dlouhodobou prací si politik přízeň voličů nezíská. Proto se každý hochštapler zcela logicky snaží strašit "hordami zlých migrantů", "ohrožením našich tradičních hodnot" (atd. atd. atd.), aniž by vůbec měl v úmyslu v daných oblastech trpělivě a dlouhodobě pracovat. Přesně podle toho se poznají: Velký povyk, pouštění hrůzy na lidi a skutečná práce kde nic tu nic.

Málokdo tuší, že například ochrana tradičních evropských hodnot nejvíce závidí od něj samotného. Zda se podle těch hodnot sám chová.

Nejmenovaný politik, který se dušuje, že bude "chránit tradiční rodinu", dokazuje svým osobním životem, že nemá ani páru o tom, co to tradiční rodina je. Vždyť je to výsměch!

Zcela zvláštní je, že politiky, kteří by lidem srozumitelně vysvětlovali konkrétní, dlouhodobou a složitou práci na řešení problémů s ekologií, migrací, atd., Česká televize už málem ani nepustí do vysílání. Sleduji pravidelně pořady na Tv Noe, tam se tito lidé objevují pravidelně. Ono totiž jde o to, že poučený volič je méně manipulovatelný kdejakým strašákem.

0 3
možnosti

Ten poslední odstaveček, na téma koho ČT nepouští do vysílání, tak ten mě skutečně pobavil.

0 0
možnosti
Foto

U nás bez problému žije 424 291 cizinců.Přijali naši kulturu, nevynucují nám tu svoji, přijali naše zákony a někteří s námi bez problémů splynuli.Stejně tak, jak si do bytu nevpustíme toho, koho u nás doma nechceme, tak náš stát si určuje, koho k nám vpustí a komu zavře dveře.

6 0
možnosti

Zkuste dát národnostní složení těch cizinců....

1 0
možnosti
Foto

Ti nepříjemní migranti jsou lidé, kteří si svoji cestu za lepším zaplatili a to velmi draho u neziskových organizací, aby je odvezli do Evropy, kde se nemusí dělat,kde ihned dostanou rodinný dům a kde jsou ženy, které dají každému. Odkud přicházejí není válka. Ti,co to opravdu potřebují pomoc a kteří nemají peníze za které by si zaplatili u neziskových organizací odvoz do Evropy, sedí v utečeneckých táborech v bídě, protože ideologii, kteří věří rozvrátila jejich domovy, kde teče ropa ze země jenom stačí zabodnout do země kolík a díky své nesnášenlivosti nemají z toho nic jenom zničené domovy.

5 0
možnosti

J26a59n 12P64a43v10l47í10k

18. 8. 2019 10:53

Souhlasím, jen mám připomínku k Zemanovi. Zlo, které páchá a ještě stihne napáchat, nás bude hodně dlouho bolet. JInak karma.

4 0
možnosti

Migranti migrují protože k tomu mají nějaké důvody. Myslím si, že každý soudný člověk ty důvody chápe.

......................................

On též každý soudný člověk chápe důvody, proč někdo znasilní krásnou dvacetiletou dívku: Prostě zapůsobil pohlavní pud. Naprosto pochopitelný důvod, ale též naprosto nepřijatelný a odsouzeníhodný.

Stejně tak každý soudný člověk pochopí, proč někdo na odlehlém místě přepadne náhodného chodce a ukradne mu peněženku: Prostě chtěl jeho peníze. Důvod stoprocentně pochopitelný, ale naprosto nepřípustný z hlediska právního i morálního.

Takže to, že někdo chápe důvody pro to či ono, neznamená, že ty důvody je možno schvalovat.

5 0
možnosti
Foto

Tento článeček je, pane Beneši, jakousi univerzální odpovědí na mnoho komentářů jako jsou ty vaše. Doporučuji vám udělat něco podobného. Zkuste zformulovat své myšlenky k nějakému tématu a napište o tom svůj vlastní článek. Možná věci uvidíte z jiné perspektivy. :-)

2 0
možnosti

Příliš mnoho Arabů trpí mj. nesnášenlivostí vůči ostatním společnostem, historie dokládá, že tak byli odchováni různými jedinci, kteří se v té které zemi zmocnili vlády, např. byli odnaučeni starat se o zemědělství, výsledkem je zbídačení. V minulosti vyspělé země nastavily nelítostné či přísné podmínky např. pro židy bezprostředně ohrožené na životě nebo i pro jedince prchající před stalinisty. Některé podmínky pro migraci ale byly správné: zadržet "prchající", ověřit, zda jde o slušného člověka, pomoci mu sehnat práci, bydlení aj., vyžadovat ctění zákonů země, kde žije... Vedení EU by se tím mělo primárně zabývat. Např. je prokázáno, že už tři generace migrantů z arabského světa (mj. v Německu) ve vysoké míře neuznávají ústavu dané země, to je neakceptovatelné. Stejně jako když prezident ČR dělá z ústavy hadr na podlahu.

1 0
možnosti

MZ a jeho kauzy už nebudí zájem, spíše nenávist, zlobu což je asi pochopitelné. Imigranti budí spíše obavy z toho co bude a příklady známé ze Švédska a Dánska příliš lidi netáhnou, nedivte se. Obecně si myslím, že Češi rádi pomohou v nouzi a pokud se to které etnikum zatřídí a respektuje zvyky a zákony není problém....

4 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS