Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Turnere, napsal jste tři obsáhlé blogy, ve kterých nás poučujete o tom, co bychom měli ze základu ohledně klimatu a jeho zhroucení znát. Potom je mi divné, že neodpovídáte na faktické oponentury. Skoro to vypadá, jako byste se výkladem "co a jak by mělo být", vyčerpal na úkor druhé půle "a proč". Nepřipadá vám to jako vysvětlení toho, že vám lidé nevěří?

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste, pane Buriane, četl asi něco jiného, než jsem napsal, respektive si z toho berete zcela něco jiného, než byl smysl a obsah blogů.

V žádném ze zmíněných blogů nikoho nepoučuji, co by měl znát. Ve dvou ( v každém trochu jinak) se vyjadřuji k tomu, že armáda různých publicistů řeší, autistickou holčičku a různé aktivisty obecně, místo toho, aby , když už se k tématu potřebují vyjádřit, řešili jeho podstatu, a v tom posledním pouze reprodukuji jistou vědeckou prognózu.

Nevyjadřuji žádné své odborné stanovisko, a to ani přesto, že určitou odborností v tomto směru disponuji, proto ani necítím potřebu nereaguji na oponenturu, která navíc z drtivé většiny není nikterak odborná a zakládá se na určitých pocitech a přáních různých pseudoklimatologů. Zbylá "oponetura" je z mého pohledu pouze hloupá a reagovat na ní je ztráta času.

Toto platí zcela obecně, když si přečtu komentáře pod mnohými svými články, včetně tohoto, přijde mi smysluplné (pominuli prosté poděkování za pochvalu) reagovat tak na jeden z padesáti.

0 0
možnosti
Foto

A co onen požár lesa na Sibiři? Jak se projeví ten?

1 0
možnosti

Saze pokud se dostanou do vysokých vrstev atmosféry tak mohou blokovat sluneční záření, něco se uvolní CO2, které zase v následujících letech pohltí obnova lesů ...Možná se to rovní afektu malé sopečné erupce a kolik činných sopek je zde na Zemi ...

2 0
možnosti

Možná že viníkem je Čína a její hospodářský růst. Ještě nedávno byla Čína plná kol a dnes ? Ucpané super proudé dálnice, obrovské aglomerace ... Hlavní město Peking je městem smogu ... Čínské elektrárny jsou na uhlí a uhlí se vozí z Austrálie a Ruska. Podobně je na tom vlastně i Indie. Evropa má nízkou uhlíkovou stopu, neboť už nemá tak silný těžký průmysl, prošla cílenou plynofikací a výrobu odsunula do zemí tzv. třetího světa. Desítky let se dotuje obnova životního prostředí po období spalování uhlí a sirné stopě, navíc jsou zde vodní a jaderné elektrárny a tepelné zdroje mají velmi drahé technologie na čištění spalin. Pak je tu uhlíkový cyklus kde uhlík se vlivem deště váže do hornin a ty časem projdou subdukcí a sopky je vrátí zpět do atmosféry. Zajímavé je že 20 století mělo velmi slabou sopečnou činnost. v 19 století vybuchly dvě globální sopky a to Tambora a Krakatoa, navíc každých 200 až 300 let je zde globální sopečné ochlazení, roku 576 sopka Iopango a začalo stěhování národů, 1247 sopka Samalas 1601 Huaynaputina, Laky ... Pokud se naváže více CO2 do hornin tak se klima ochladí, první velké globální ochlazení mají na vrub rostliny ... Proč by Evropa měla dávat v sázku svoji budoucnost, když ostatní státy a civilizace jsou bezohledné a není na světě nic kromě zbraní co by je donutilo s tím něco dělat, tedy ještě planeta a příroda. Evropa od konce sedmdesátých let udělala velký pokrok a v rovině životního prostředí a tohle jde na vrub zemí tzv. třetího světa.

3 0
možnosti

Máme na výběr :

1. Podle Gréty spustit světovou revoluci hned, ponořit se do chaosu a válek.

2. Počkat, co klima udělá a přizpůsobit se. Možná to taky skončí chaosem a válkami.

Vliv oxidu uhličitého je nejspíš velmi malý ve srovnání s dalšími faktory, vždyť průměrné stáří molekul CO2 v ovzduší je pouhých 5 let s ohledem na neuvěřitelnou dynamiku přírodních rovnováh.

4 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, klimaskeptici především upozorňují na to, že zatím nikdo, ale opravdu nikdo, nedefinoval skutečné příčiny současného průběhu klimatické změny (ale ani těch mnoha minulých průběhů klimatických změn) a současně upozorňují na to, že klima na Zemi nikdy, ale opravdu nikdy, nebylo stabilní a především se kloní k tomu, aby se lidská společnost snažila klimatickým změnám přizpůsobit, neboť na boj proti nim evidentně nemá.

Navíc klimaskeptici nic nemají proti ochraně přírody, ale současní ekologisté a alarmisté, jak vidno, páchají v přírodě více škody než je zdrávo, což je vidno, z jeich snahy o co největší debilizaci společnosti. Debilizovaná společnost se lépe ovládá a manipuluje, snadno přesvědčí k demostracím za něco čemu v podstatě nerozumí.

No, tak nějak, boj o moc a ovládání společnosti je zjevně hlavní cíl alarmistů a ekologistů a svatá Gerta jejich produkt, který má sloužit jedinému cíli - debilizaci mládeže, která nemá a ideologickými manipulacemi zkušenosti.

Toto jsou mé názory, na tyto vyhrocené "klimatické" (nebo spíše ideologické) problémy.

15 0
možnosti

J95i49ř30í 37J51a95n51d91a

19. 8. 2019 14:47

Nejhorší vždy je, když někdo přijde s myšlenkou, že řešením problému je od základu změnit „Svět“ a je třeba odhodit vše staré.

V 19. století a vlastně celou polovinu 20. století měla Evropa samozřejmě velké problémy v sociální oblasti. S jedním ze způsobů řešení těchto problémů přišli marxisté. Rozbít starý svět a vydat se cestou vybudování nové společnosti. Jak to všude s tímto pokusem dopadlo, dnes víme.

I poválečné Československo mělo svoje problémy. Lékem na tehdejší problémy ovšem nebyly rady nadšených svazáků, komsomolců a různých agitátorů, kteří jezdili přesvědčovat ty „hloupé“ sedláky, že mají rozorat meze, dobytek dát do družstva, atd. Jiní přišli s tím, že je potřeba obrátit toky řek, vybodovat přehrady, poručit větru dešti apod.

Dělali možná z dnešního hlediska klimatických změn pravý opak, ale v principu se chovali stejně jako dnešní Grety atd.

6 0
možnosti

Správný postřeh... lavina článků a komentářů ohledně toho, co všechno slečna Gréta udělala špatně, jak bojuje za ekologii a přitom sama... omezenost těchto lidí je neuvěřitelná, ale reálná. Nicméně čas je neúprosný a pak se spustí nápravné procesy, ovšem žádnou radost to lidem neudělá :-)

0 3
možnosti

Pane Kuthane, lavina článků, které dělají z Gréty kimatickou světici, je bohužel daleko větší. Ta mainstreamová lavina je tak velká, že racionální kritika Grétina počínání je v ní téměř udušena.

Souhlasím s Vámi, že čas je neúprosný. Gréta a její tým začínají dělat takové kopance, že už se chytají za vlasy i někteří její příznivci. Dokonale se to ukázalo například na švýcarské konferenci s názvem "Úsměv pro budoucnost", kde vyhodila novináře, kteří si dělali šprýmy z kolosálních nesmysů, které Grétina družina vytrubovala do světa. Gréta tím přesně vystihla, jak vypadají ty nápravné procesy (omezit, zakázat, vyhodit, zavřít...). Ta její současná výprava na jachtě přes oceán se stala taškařicí už po první bouřce.

12 0
možnosti

Pane autore, na váš neutěšený duševní stav už existují prášky!

6 0
možnosti

Ovšem, co dělat s pacientem, který odmítá léčbu.

2 0
možnosti
Foto

J94a42n 57Š16i82k

19. 8. 2019 13:32

Vystihl jste, alespoň podle mě, pane Turnere podstatu. Tak jako mnozí přemílají Grétu z zprava doleva, místo aby alespoň diskutovali co dělat s postupujícím kolapsem přírody, stejně uvažují i politici. Místo aby řešili problém, řeší marginální hlouposti. Když se hloupostem nebude věnovat pozornost a prázdně o nich žvanit, sami zaniknou. Co se s přírodou děje, vidí hlavně obyčejní lidé, kteří pečují o své zahrady, chodí do lesa, navštěvují pravidelně místa, kam moc lidí nechodí, sednou si, rozhlíží a pozorují. Globální oteplování nesledují globálně na Internetu, ale na svém kousku země, kde žijí a kde vidí, jak se chovají stromy, tráva, brouci, ptáci....Myslím, že scénář bude daleko horší a teplota bude stoupat rychlejším tempem než je ve Vašem článku, za který děkuji. Přeji hezký den

0 3
možnosti

Chovali se tak před 10 - 20 lety ? Problém je že jsou zde klimatické cykly a to třeba El - Nino - La Nino, Pacifická, Atlanská oscilace, změny v tryskovém proudění, které mohou vytvořit smyčku a nástup buď velkých veder a nebo mrazů. Pak je tu obrovský výměník v podobě Sahary a pouští Blízkého východu ... Od malička se pohybuji v přírodě a co poslední roky sleduji, jak je ke sklonku léta hodně od slunce popálených listů, tedy že slábne ozonová vrstva ... Náš problém je v tom že si nepamatujeme co bylo a jak včera a před 10 lety a to je u vývoje klimatu a přírody podstatné, neboť se zde pohybujeme ve velkých úsecích času a kde je čas člověka. Mám za to že by Evropa se měla vrátit více k mužskému principu a řešit severní Afriku a Saharu, jinak ...

2 0
možnosti

Také se připojím k níže řečenému. Gretu jsme si nevymysleli my, ale neustále nám ji tlačí ekologičtí alarmisté a především média jako symbol nové ideologie, takže my pouze reagujeme. Dále, každému je jasné, že o přírodu a životní prostředí je třeba se starat, ale alarmisté neustále podsouvají veškerou zodpovědnost za světovou ekologii nám Evropanům a zcela ignorují skutečné příčiny a místa vzniku problémů. Pokud někdo chce řešit globální emise CO2, tak se má zaměřit především na Čínu a dále na USA jako na hlavní producenty. Pokud chce někdo řešit kácení deštného pralesa, má se zase jít realizovat do Brazílie a Indonésie (ne na Václavák). Pokud někomu vadí plasty v mořích, tak zase má nahánět ty země, které to do toho moře sypou atd. A ne nám v Evropě zakazovat jízdu autem nebo letadlem, používání tyčinek do ucha, plastových sáčků, nutit nás hyzdit si krajinu větrníky a soláry, zavírat jaderné elektrárny apod. Pokud budeme dělat přesně to co alarmisté tlačí, tak si tak maximálně zničíme náš evropský průmysl a dopad na celosvětové emise bude nula nula nic (protože Čína nic takového zatím dělat nebude).

Kromě toho, ty výkyvy průměrných teplot jsou v dlouhodobém období opravdu zcela běžné a z pohledu delší historie stále žijeme v relativně chladnější době. Opravdu - Sahara bývala zelená, stejně tak Grónsko nebo Antarktida. Teď zase třeba roztaje tundra na Sibiři, tak zase bude lepší místo pro život tam... svět se mění neustále. Ty zmíněné pohromy lokálně opravdu mohou nastat, ale možná by bylo lepší místo obrovských investic do boje s větrnými mlýny (celosvětovým klimatem) investovat ty prostředky do příprav na tyto změny klimatu, aby dopady byly menší. Zavlažovat, odsolovat, zalesňovat, lépe hospodařit s lesy, na polích atd.

17 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS